ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

75

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις παραλίες του Ναυπλίου και ζητά «άμεση ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Φραγκιουδάκη για το ακριβές ποσό που ξοδεύτηκε φέτος σε ναυαγοσωστική κάλυψη χωρίς δικαιολογίες και αστερίσκους!!!». Αναρωτιέται «Μήπως (;;;) ξέμεινε από χρήματα ο συγκεκριμένος κωδικός;;;» και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για «έλλειψη ενσυναίσθησης του κινδύνου για κάποιο ατύχημα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

«Ο παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής Ορφανού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες και επισκέπτες μας ότι από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα δεν θα υπάρχει πλέον ναυαγοσωστική κάλυψη σε καμιά από τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων.

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε ως φαίνεται να μην προχωρήσει στην υπογραφή με τον ανάδοχο για να υπάρξει κάλυψη για 25 μέρες ακόμα με ναυαγοσώστες, μέχρι και την ολοκλήρωση της ναυαγοσωστικής περιόδου στα τέλη του μήνα.

Ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή Ορφανού και ζητάμε απαντήσεις:

Γιατί δεν προχωρήσατε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο η οποία προερχόταν από διαγωνιστική διαδικασία;;;

Μήπως (;;;) ξέμεινε από χρήματα ο συγκεκριμένος κωδικός;;;

Με τι κριτήριο αποφασίσατε να μην συνεχίσετε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών δεδομένου ότι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει ασφάλεια και προστασία στις παραλίες του;;;

Μήπως (;;;) δεν έχετε χρόνο να ασχολείστε με ζητήματα που τα θεωρείται δευτερευόντως σημασίας και ασχολείστε μόνο με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απευθείας αναθέσεων, που κάποιες από αυτές κόστισαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (όπως το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας), και μόνο σκοπό είχαν την αυτοπροβολή της Δημοτικής Αρχής;;;

Γιατί δεν ενημερώσατε δημοσίως τους συνανθρώπους μας που κάνουν χρήση των παραλιών μας να είναι πιο προσεχτικοί δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον ναυαγοσώστες;;;

Μάλλον το κρύβετε σκοπίμως για να μην φορτωθείτε άλλη μια αποτυχία χωρίς να έχετε την παραμικρή ενσυναίσθηση σε τι κίνδυνο θέτετε την μια φορά που μπορεί να χρειαστεί την ασφάλεια των λουόμενων.

ΖΗΤΟΥΜΕ άμεση ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Φραγκιουδάκη για το ακριβές ποσό που ξοδεύτηκε φέτος σε ναυαγοσωστική κάλυψη χωρίς δικαιολογίες και αστερίσκους!!!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας πέρσι ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος κατηγορήθηκε, αδίκως, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, βόλεμα ημετέρων με απευθείας ανάθεση και άλλα πολλά «χαριτωμένα» από τον νυν Δήμαρχο κ. Ορφανό και φέτος εκείνοι στη διοίκηση του Δήμου ακολούθησαν την ίδια ακριβώς διαδικασία. Δεν το λένε φυσικά για να μην στεναχωρήσουν τους υποστηρικτές τους, με μια ειδοποιό διαφορά, ότι η παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Κωστούρος έθεσαν ως προτεραιότητα πέρσι την ασφάλεια των συμπολιτών μας ολοκληρώνοντας τη σύμβαση μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2023. Εδώ σήμερα η Δημοτική Αρχή Ορφανού κάνει περικοπές αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

ΥΓ: Να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα ποσά των προστίμων τα οποία έχουν επιβληθεί από το λιμεναρχείο προς το Δήμο και θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι δημότες».