Ο Γιάννης Μαλτέζος υποτιμά τους Δημότες και τη Δικαιοσύνη

483

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η αιφνίδια έρευνα, που διατάχθηκε με Εισαγγελική παραγγελία, αποκάλυψε την ύπαρξη παράνομων χώρων συγκέντρωσης (και διαφύλαξης) πτωμάτων από αδέσποτα ζώα εντός των εγκαταστάσεων της πολυσύχναστης Χονδρικής Αγοράς του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Το akromolio.gr, το fryktoria.gr και το arenanews.gr (μόνα αυτά από όλα τα ΜΜΕ της Αργολίδας) αποκάλυψαν το γεγονός και έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα ενώ παράλληλα έφεραν στο φώς μια σειρά άλλων αποκαλύψεων που σχετίζονται με την αποτρόπαια ανακάλυψη των δικαστικών αρχών.

Επί 48 ώρες, ο Γιάννης Μαλτέζος, αν και πληροφορήθηκε το γεγονός άμεσα και έστειλε άνθρωπό του στην Χοντραγορά με στόχο να προλάβει την Δικαστική εκπρόσωπο επί τόπου, δεν έκανε καμία ανακοίνωση (Συγκάλεσε όμως –άμεσα- σύσκεψη συνεργατών για καθορισμό γραμμής). Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι τα φιλικά προς αυτόν κανάλια, site, και εφημερίδες απέκρυπταν την είδηση προσπάθησε να καλύψει την υπόθεση με πέπλο σιωπής όπως και πολλές άλλες.

Το akromolio.gr και το fryktoria.gr (το οποίο πρώτο έβγαλε την είδηση στον αέρα) συνέχισαν τις αποκαλύψεις αποτρέποντας έτσι να σκεπαστεί η διοικητική αθλιότητα και το πλήθος παρανομιών που είχαν –κατ’ εξακολούθηση- γίνει από τον Γιάννη Μαλτέζο και μια ομάδα στενών συνεργατών του, αιρετών και αμειβόμενων. Τα σχετικά άρθρα “χτύπησαν” τετραψήφιους αριθμούς ανάγνωσης.

Το akromolio.gr δεν σταμάτησε μόνο στις αποκαλύψεις. Προχώρησε και σε υπόδειξη προς το Γιάννη Μαλτέζο να κάνει δηλώσεις και να ενημερώσει τους Πολίτες για το «τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί».

Γράφαμε σε άρθρο με τίτλο «Κορυφαίοι συνεργάτες του Γιάννη Μαλτέζου γνώριζαν για τα πτώματα» πιέζοντάς τον: «Εν τω μεταξύ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννης Μαλτέζος ή κάποιος εκ των εμπλεκομένων συνεργατών του, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση επεξήγησης και πληροφόρησης των Δημοτών επί πραγματικών γεγονότων, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη μόλις μαθεύτηκε η Εισαγγελική έρευνα, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι αντιδράσεις Ζωοφιλικών οργανώσεων και Ζωόφιλων Δημοτών. Η έκδοση μια κατατοπιστικής ανακοίνωσης κρίνεται αναγκαία καθώς οι φήμες διαπερνούν το Άργος…»

Υπό την πίεση της Κοινωνίας η οποία βοούσε, της Δικαιοσύνης η ο οποία είχε επιληφθεί του θέματος, των συνεργατών του που έβλεπαν “να έχουν κακά ξεμπερδέματα” αλλά και του ενδιαφέροντος που άρχισαν να δείχνουν Ζωοφιλικές οργανώσεις και ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Μαλτέζος εξέδωσε –τελικά- ένα Δελτίο Τύπου όπου έγραφε: «Ο Δήμος είναι επωμισμένος με την αρμοδιότητα διαχείρισης και αποτέφρωσης ή υγειονομικής ταφής των νεκρών ζώων, στις ζώνες αρμοδιότητας του. Προς τον σκοπό αυτό μπορεί να συμβάλλεται με ιδιωτικούς φορείς αποτέφρωσης ζώων.

Στα ανώτερα πλαίσια και σε διενεργηθείσα έρευνα στην δημοτική αγορά του Δήμου Άργους – Μυκηνών η ύπαρξη έξι [6] νεκρών ζώων [πέντε σκύλων και μιας χελώνας] από τροχαία ατυχήματα και εκβρασμό της θάλασσας, τοποθετημένων σε καταψύκτες που προορίζονται για τον σκοπό αυτό, με την προοπτική της παράδοσής τους σε συνεργαζόμενο φορέα ταφής τους.

Τα ανωτέρω αποτελούν τη μία και μόνη αλήθεια των πραγμάτων.

Η αγάπη μας προς τα ζώα είναι συνιστώσα του πολιτισμού μας και η ευαισθησία μας προς αυτά δεδομένη. Οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της ευαισθησίας αυτής είναι απαράδεκτη»!

Για μια ακόμα φορά, χωρίς ντροπή επιχείρησε να αποκρύψει αλήθειες, να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη. Χρησιμοποίησε μάλιστα τον δίαυλο των ΜΜΕ της Αργολίδας για να προβάλλει την καλά μελετημένη δήλωση όπου ο θύτης επιχειρούσε να εμφανισθεί ως θύμα.

Με την δέσμευση ότι θα επανέλθουμε στο θέμα και θα πάμε το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο (γι’ αυτό ας προσέχει ο αμειβόμενος ευθέως και εμμέσως “αντ’ αυτού”), καταγράφουμε σήμερα κάποιες επισημάνσεις και ερωτήσεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ο Μαλτέζος γνώριζε το νόμο και τις υποχρεώσεις του (όπως προκύπτει από την ανακοίνωση).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν τον εφάρμοσε προχωρώντας σε άμεση Υγειονομική ταφή αλλά φύλαγε τα πτώματα επί μήνες;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι καταψύκτες και τα πτώματα ήταν εν γνώσει του έκεί όπου ήταν και εχρησιμοποιούντο όπως εχρησιμοποιούντο (όπως προκύπτει από την ανακοίνωση).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί επέτρεψε την χωροθέτησή τους σε ένα χώρο που προκαλούν υψηλή επικινδυνότητα για τη δημόσια Υγεία;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Καμαρώνει ότι βρέθηκαν μόνον 6 πτώματα νεκρών ζώων (όπως προκύπτει από την ανακοίνωση).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα άλλα πτώματα των αδεσπότων που περισυνέλεξε τι έγιναν;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Θεωρεί ως προσπάθεια «Πολιτικής εκμετάλλευσης» (όπως προκύπτει από την ανακοίνωση) την δημοσιογραφική έρευνα και την Δικαστική επέμβαση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ερευνητική δημοσιογραφία που αποκαλύπτει τον τσαρλατανισμό της δημοτικής αρχής, βασίστηκε σε ψευδή στοιχεία ή σε ανακοινώσεις πολιτικών παραγόντων και ποια;.

Σταματάμε εδώ, για σήμερα, ενημερώνοντας τους αναγνώστες μας ότι «Ο Γιάννης Μαλτέζος, ακολουθώντας την παράνομη τακτική του, δεν απέστειλε προς το akromolio.gr την ανακοίνωσή του (ως είχε, νομική και ηθική υποχρέωση να πράξει)» Προφανώς φοβούμενος ότι “δεν θα την καταπίναμε αμάσητη”, όπως (για ευνόητους λόγους) έπραξαν πολλοί άλλοι».