Ο έλεγχος έγινε στις 9 Ιουλίου και η ταβέρνα του Ναυπλίου βρέθηκε να αποκρύπτει πως 5 από τα φαγητά που σερβίριζε ήταν με κατεψυγμένα υλικά, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πρόκειται για φρέσκα ψαρικά, κρεατικά και λαχανικά.
Ο νόμος είναι σαφής και επιβάλλει την αναφορά των κατεψυγμένων προϊόντων προκειμένου να παρεμποδίζεται η αισχροκέρδεια και σε μερικές περιπτώσεις μια κάποια βλάβη της υγείας.
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 500 ευρώ για κάθε φαγητό και έτσι ο “ξεχασιάρης” επιχειρηματίας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ ή να καταφύγει στις διαδικασίες αντιρρήσεων.