Απειλές κατά δημοσιογράφου

175

Είναι ακατανόητη η συμπεριφορά κάποιων εμπλεκόμενων σε δημόσιες δράσεις οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους ερευνητές δημοσιογράφους με εχθρική προκατάληψη, έτοιμοι να τους σύρουν –με προφανή σκοπό την οικονομική τους εξουθένωση- ενώπιον των δικαστηρίων, διεκδικώντας και απίθανες αποζημιώσεις.

Είναι και άξια μελέτης, η λειτουργία κάποιων δικηγόρων που αντί για ρεαλιστικές συμβουλές προς τους πελάτες τους υποτάσσονται ή και ενισχύουν την αντίληψη του πελάτη που λέει «Θα τους δείξω εγώ».

Η περίπτωση της κτηνιάτρου που προχώρησε σε θανάτωση αδεσπότου (στο Άργος) χωρίς τη γνωμάτευση της εκ του νόμου αναγκαίας γνωμοδότησης της 5μελούς επιτροπής, είναι χαρακτηριστική.

Με 20 ημέρες καθυστέρηση ζητά διαγραφή σχετικού ρεπορτάζ και διατύπωση δημόσιας συγνώμης από ηλεκτρονική εφημερίδα που δημοσίευσε αποκαλυπτικό ντοκουμέντο ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ. Ρεπορτάζ που εμφανώς είχε ως εμφανή στόχευση την αποκατάσταση του νόμου που είχε καταπατηθεί από συνεργάτες του Γιάννη Μαλτέζου. Ρεπορτάζ που θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί από την απειλούσα κτηνίατρο ως αφετηρία μιας γενικότερης προσπάθειας συμμόρφωσης του παραβάτη αυτοδιοικητικού σε θέματα ευζωίας των αδεσπότων. Πόσο μάλλον όταν στο Δήμο του Γιάννη Μαλτέζου καταγράφονται θάνατοι και τραυματισμοί λόγω επιθέσεων αδεσπότων καθώς και καταγγελίες για κοπάδια σκύλων που κινούνται σε περιοχές του δήμου πεινασμένα και διψασμένα.

Οι επιστήμονες, οι εθελοντές και οι Αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν την ερευνητική δημοσιογραφία ως ζητούμενο και να μην εκμαυλίζουν την κοινωνία επιδιώκοντας υποταγή των δημοσιογράφων στις θελήσεις εκείνων που διαχειρίζονται (όχι με τον καλύτερο τρόπο) το δημόσιο χρήμα.

Διαβάστε την απάντηση που έδωσε η αποκαλυπτική ιστοσελίδα fryktoria.gr στην κτηνίατρο Μαριγώ Καρδαρά,  που επέλεξε να επιχειρήσει δικαστικό εκφοβισμό, με πρόσχημα την άσκηση νομίμου δικαιώματός της.

Γράφει το fryktoria.gr με τίτλο «Η καθυστερημένη ευαισθησία της κτηνιάτρου»

Η κτηνίατρος Μαριγώ Καρδαρά, μας κοινοποίησε εξώδικο με το οποίο μας ζητά να ανακαλέσουμε δημοσίευμα του fryktoria.gr και να ζητήσουμε συγνώμη διότι (όπως αναφέρει) της προκαλέσαμε οικονομική βλάβη, αμαυρώνοντας την επαγγελματική της φήμη. (Δηλαδή με μία συγνώμη αίρεται η οικονομική ζημιά την οποία υπέστη;)

Οι 7 σελίδες του εξωδίκου, σωστά διαβάσατε 7 ολόκληρες σελίδες, βρίθουν ανακριβειών αλλά και αποκαλύψεων. Μας γενούν δε την υποψία ότι οδηγήθηκε στην απαράδεκτη και εκφοβιστική αυτή πράξη καθ’ υπόδειξη πολιτικού ή νομικού φιλικού της προσώπου, δεδομένου ότι εμφανίζεται να εμπλέκεται σε πράξη ευθανασίας αδεσπότου που έγινε κατά παράβαση των όσων προνοούν οι σχετικοί νόμοι.

Η κα Μαριγώ Καρδαρά, αν πράγματι ενδιαφερόταν για την φήμη της όφειλε να επικοινωνήσει μαζί μας την ίδια κι όλας ημέρα του δημοσιεύματος, όπου το όνομά της αναφερόταν στο κείμενο μιας καταγγελίας που είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία, και όχι μετά από τρεις εβδομάδες. Ήταν πολύ πιο απλό να μας πάρει ένα τηλέφωνο ή να μας αποστείλει ένα mail εκθέτοντας τις απόψεις της τις οποίες και το fryktoria.gr θα είχε δημοσιεύσει άμεσα. Την κτηνίατρο που μας απειλεί δεν την γνωρίζουμε και το άρθρο μας είχε ως κεντρικό άξονα την κορυφαία παράλειψη της Δημοτικής Αρχής Μαλτέζου να συγκροτήσει την υπό του νόμου προβλεπόμενη επιτροπή που αποφασίζει το αν και το πότε επιβάλλεται ευθανασία σε ένα αδέσποτο.

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε την κα Μαριγώ Καρδαρά γιατί επιβεβαιώνει την ακρίβεια των όσων αναφέρουμε. Ότι δηλαδή αποφάσισε χωρίς γνωμάτευση της 5μελούς Επιτροπής την ευθανασία του αδέσποτου και αποκαλύπτει ότι ο Δήμος δεν είχε συγκροτήσει την υποχρεωτική αυτή Επιτροπή. Επιτροπή που συνεστήθη μετά από τα δημοσιεύματά μας και μάλιστα με κριτήρια εξωθεσμικά (γιατί άραγε) με αποτέλεσμα η απόφαση συγκρότησης να καταπέσει ενώπιον της Αποκεντρωμένης και η Επιτροπή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ αυτή τη στιγμή.

Θα περιμέναμε ακόμη από την κτηνίατρο κα Μαριγώ Καρδαρά να μας συγχαρεί για τον αγώνα που κάνουμε υπέρ της ευζωίας των αδεσπότων και να έχει καταγγείλει πριν από εμάς (και όχι να αποσιωπά) την ανυπαρξία της εκ του νόμου υποχρεωτικής αυτής Επιτροπής και όλων των άλλων παραλήψεων της δημοτικής αρχής.

Η κτηνίατρος η οποία, αν με ενημερώνουν σωστά, συνεργάζεται επ’ αμοιβή(;) με την δημοτική αρχή Μαλτέζου, μου αποδίδει υπαινιγμούς εις βάρος της. Το κείμενο όμως που αναφέρει και δημοσιεύει είναι ένα κείμενο όπου είναι σαφής η αναφορά στις ευθύνες του Γιάννη Μαλτέζου και της αντιδημάρχου ζώων Μαρίας Ζουλούμη, χωρίς το όνομά της να αναφέρεται πουθενά. Αντιθέτως προσκαλούμε την κτηνίατρο που διέπραξε ευθανασία αδεσπότου να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ενημερώσει αν γνώριζε το νόμο ή όχι και βέβαια τις όποιες ευθύνες προκύπτουν (αν προκύπτουν) από την πράξη της.

Για να μη κουράζουμε τους αναγνώστες μας, δεν δημοσιεύουμε τα όσα αποκυήματα της φαντασίας μας αποδίδει. Και για να μην μας αποδίδει κακή πίστη, δημοσιεύουμε την αιτιολογία της πράξης της (όπως αυτή την παρουσιάζει).

Γράφει λοιπόν η κα Μαριγώ Καρδαρά ότι:

 «Η σύσταση, από πλευράς μου, της λύσης ευθανασίας έγινε με σκοπό το ζώο να βοηθηθεί και να απαλλαγεί από τον πόνο και αφού κατεβλήθησαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωσή του».

Και πιο κάτω:

«Η αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού όπως το συγκεκριμένο, ασφαλώς και δεν μπορούσε να αναμείνει τη συγκρότηση της επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ήταν, άραγε, προτιμότερο να αφήσουμε το ζώο να βασανίζεται μέχρι να λάβει χώρα –άγνωστο πότε- συγκρότηση της επιτροπής»;

Αφού λοιπόν, όπως λέτε, είμαστε ιστοσελίδα μεγάλης αναγνωσιμότητας σας καλούμε να αγωνισθείτε μέσα από τις σελίδες μας κατά της αδιαφορίας των στελεχών της παρούσας δημοτικής αρχής για τις συνθήκες ευζωίας των αδεσπότων και την προστασία των δημοτών από τις πεινασμένες αγέλες.

Εμείς δεν είμαστε δικομανείς για να σας απειλούμε ότι βλάψατε τη φήμη μας με τις αιτιάσεις που μας προσάπτετε. Όμως αν φτάσετε στο στάδιο να ζητάτε αποζημίωση, φροντίστε να έχετε μαζί σας και τα φορολογικά σας στοιχεία όπου θα φαίνεται η όποια ζημιά.

Μέχρι τότε, αφού είσθε επιστήμων και έχετε δώσει όρκο, αξιοποιείστε την προσφορά μας και ας ενώσουμε τις προσπάθειες για να κλείσει η κόλαση του παράνομου καταφυγίου, για να συγκροτηθεί η 5μελής επιτροπή, να καταρτισθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα, να δημιουργηθεί ομάδα περισυλλογής αδεσπότων, να εκπαιδευτούν οι δημότες στην αντιμετώπιση των κινδύνων και τα ελεύθερα δέσποτα στο να μην επιτίθενται και βεβαίως να κατασκευασθεί το καταφύγιο που υπάρχει έγκριση και έχουν διατεθεί τα χρήματα (470.000 ευρώ) αλλά ο προστατευόμενος από εσάς (μέσω των παραλήψεών σας) Γιάννης Μαλτέζος αδιαφορεί να προωθήσει επειδή είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καμπόσου.

fryktoria.gr

https://fryktoria.gr/index.php/sports-page/i-kathysterimeni-evaisthisia-tis-ktiniatrou