Ένας Μαλτέζος , όχι αντάξιος του Άργους

784
Υπό το βλέμμα του Ηρακλή (το άγαλμα του οποίου προτίθεται να απομακρύνει) ζήτησε από τον Γεραπετρίτη προβολή της αρχαίας ιστορίας του Άργους!!!

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Γιάννης Μαλτέζος μετέτρεψε το γραφείο του στην έδρα του Δήμου Άργους Μυκηνών σε κομματικό γραφείο προώθησης των εκλεκτών του Μαξίμου, υποψηφίων για το Ευρωκοινοβούλιο. Ειδικότερα δε με τον Τσιώδρα, “το ξεφτίλισε” το θέμα. Έφτασε μέχρι να γράψει πως ο Αρκάς δημοσιογράφος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι συμπατριώτης.

Αξίζει να διαβάσετε τι συζήτησε με τον Γεραπετρίτη, που τον περιτριγύριζε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μήπως και τους δουν μαζί και τροφοδοτήσει το μυθιστόρημα της προσωπικότητάς του.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Για να αιτιολογήσω τον τίτλο, σας προτρέπω να διαβάστε τι ζήτησε από τον Γεραπετρίτη, ο οποίος σημειωτέον είναι Υπουργός Εξωτερικών του Κυρ. Μητσοτάκη και όχι του κόμματος και των στελεχών του.

Σύμφωνα λοιπόν με δική του καταγραφή:

ΠΡΩΤΟΝ: «Επισήμανε την ανάγκη να θέσει σε άμεση προτεραιότητα η κυβέρνηση τα έργα του Αναβάλου καθώς πρόκειται για στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα, δεδομένου ότι ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αλλά και γενικότερα η Αργολίδα κινδυνεύει με ερημοποίηση».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα έργα του Αναβάλου αφορούν την άρδευση της Ερμιονίδας και όχι του Δήμου Άργους Μυκηνών. Για την Ύδρευση του Δήμου Άρους Μυκηνών με φιλτραρισμένο νερό του Αναβάλου, φρόντισε ο Καμπόσος που προμηθεύτηκε εγκαίρως επαρκή αριθμό μηχανημάτων αντίστροφης όσμωσης, λύνοντας δια παντός τα ζητήματα επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου νερού για όλο το δήμο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: «Ζήτησε την επανενεργοποίηση από το Υπουργείο Εξωτερικών του δικτύου των αρχαιοτέρων πόλεων. Ζήτημα που αφορά άμεσα τον δήμο μιας και η πόλη του Άργους είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης συνεχώς κατοικούμενη».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το θέμα του Δικτύου των Αρχαιοτέρων πόλεων της Ευρώπης δεν είναι ζήτημα Υπουργείου Εξωτερικών. Δεν έχει παρά να αναζητήσει τον σχετικό φάκελο από την εποχή του αείμνηστου Δημ. Παπανικολάου και να ζωντανέψει το δίκτυο διεκδικώντας την Ηγετική θέση που μας ανήκει. Σχετικό σχεδιασμό είχε προχωρήσει ο Καμπόσος και είναι σε εξέλιξη.

ΤΡΙΤΟΝ: «Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός συνεδριακού κέντρου καθώς και γενικότερα στα ζητήματα υποδομών».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Καμπόσος του έχει στρώσει το δρόμο κατασκευής του ποθούμενου Συνεδριακού Κέντρου, ξεκαθαρίζοντας τα περιουσιακά του Ιδρύματος Κολιαλέξη και καταθέτοντας στην Τράπεζα περίπου 1.500.000 ευρώ. Ποσό που επαρκεί για την υλοποίηση της επιθυμίας του Μεγάλου δωρητή, τμήμα της οποίας είναι η δημιουργία του Συνεδριακού Κέντρου. Υπάρχει επίσης και το σχετικό οικόπεδο. Αν δεν το γνωρίζει, ο ίδιος (από 1ης Ιανουαρίου 2024) είναι ένας από την τριμελή επιτροπή διαχείρισης της περιουσίας αυτής. Όσον αφορά τις υποδομές, ποιες είναι αυτές; Τι ζήτησε και με τι μελέτες;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Επισήμανε την ανάγκη προβολής, μέσω του Υπουργείου, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της περιοχής.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Καμπόσος διεκδικούσε ένα μέρος των εισπράξεων από τα εισιτήρια που εισπράττει το Υπουργείο Πολιτισμού από τους επισκέπτες των Μυκηνών και του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Άργος και τις Μυκήνες. Επίσης είχε ετοιμάσει το σχέδιο μεταφοράς των επισκεπτών των Μυκηνών, στο Άργος για να γνωρίσουν το ανακαινισμένο Μουσείο, το μοναδικό σκαλιστό Αρχαίο Θέατρο, την ιστορία του Ηρακλή (γι’ αυτό έφτιαξε το άγαλμα του Ήρωα), και έκανε το Άργος διεθνώς γνωστό, συνδέοντάς το με την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Φρόντισε δε, να καταστήσει το κέντρο της πόλης επισκέψιμο με δυνατότητες φιλοξενίας και ανέδειξε τις παραλίες του Δήμου για να υπάρχουν επιπλέον κίνητρα επισκεψιμότητας (Θάλασσα, Γαστρονομία, Ιστορία, Περιβάλλον). Αντί λοιπόν να ζητιανεύει χρήματα για προβολή από ένα αναρμόδιο υπουργείο ας αξιοποιήσει τον υφιστάμενο σχεδιασμό που από το 2023 έχει αρχίσει να αποδίδει, πράγμα που γίνεται εμφανές από τα γκρουπ που περπατάνε στην πλατεία Αγίου Πέτρου και τους επισκέπτες που συνωθούνται για να φωτογραφηθούν στον Ηρακλή, στο Συντριβάνι, στη λίμνη της Ανάπλασης κ.α.

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Ο Γιάννης Μαλτέζος ζήτησε από έναν Υπουργό που κατέβηκε για προεκλογικούς σκοπούς πράγματα που …δεν αφορούν το Άργος (Ανάβαλος και αρδευτικό Ερμιονίδας) ή δεν είναι της αρμοδιότητάς του:

…Ενεργοποίηση του Δικτύου Αρχαιοτέρων Πόλεων της Ευρώπης (Υπόθεση καθαρά της δημοτικής αρχής),

…Συνεδριακό Κέντρο (έχει τα χρήματα και είναι διαχειριστής ο ίδιος) και

…Προβολή των αρχαιοτήτων του δήμου (που μεθόδευσε άριστα ο Καμπόσος και ο ίδιος προσπαθεί να γκρεμίσει).

Θα έλεγα «και μη χειρότερα» αλλά πολύ φοβάμαι πως «θα δούμε και χειρότερα»!