Στις 24 Οκτωβρίου 2014, η εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» γράφει: «Ο ΔΑΓΡΕΣ κατεβάζει τις «ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ» στην Ερμιονίδα να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα στον ΑΙΓΙΑΛΟ, ώστε να καταστούν προσβάσιμες οι παραλίες σε όλους τους πολίτες».
Πριν ξεκινήσει τις εργασίες, όπως δηλώνει ο Παύλος ΔΑΓΡΕΣ, αναμένει να του δοθεί η άδεια από την Εισαγγελία Ναυπλίου ώστε μαζί με τους θεσμικούς παράγοντες Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται σε Αιγιαλό και τη θάλασσα για τα οποία έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική υπηρεσία. Π.χ η υπ’ αριθμ. 2240/11-10-2004 απόφαση που αφορά αυθαίρετες κατασκευές σε τμήμα ΑΙΓΙΑΛΟΥ (786,62) τ.μ. και έχουν γίνει στη θέση «ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» από τον Μηνά Κυριακού.
Πλην όμως οι αρμόδιοι φορείς εδικαιολογούντο μέχρι σήμερα, ότι από έλλειψη χρημάτων δεν προέβησαν ως όφειλαν στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Παρότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 παράγραφος 6 του Ν.2971/2001 «περί αιγιαλού και παραλίας» η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων πραγματοποιείται από τους αρμόδιους φορείς και η δαπάνη καταλογίζεται σε βάρος αυτών που παρανόμησαν.
Από το 1987 ο ΔΑΓΡΕΣ με Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ είχε καταγγείλει τις παράνομες καταπατήσεις τμημάτων ΑΙΓΙΑΛΟΥ στην Ερμιονίδα.
Το 1988 σε ημερίδα Τουρισμού για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ερμιονίδας που έγινε στο Πόρτο – Χέλι με συμμετοχή Υπουργών και άλλων αξιωματούχων ο ΔΑΓΡΕΣ λαμβάνοντας τότε το λόγο δήλωσε:
«Να ασχοληθείτε πρώτα με την διάσωση της Επαρχίας Ερμιονίδας και μετά να αναφέρεσθε για ανάπτυξη.
Εδώ ιδιωτικοποιούν κάποιοι παράνομα τμήματα του ΑΙΓΙΑΛΟΥ και δεν τους ενοχλεί κανείς.
Ο επιχειρηματίας ΜΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ στην περιοχή ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ έχει καταπατήσει ξηρά και θάλασσα αποκλείοντας την παραλία χωρίς να μπορούν οι πολίτες να μεταβούν στην θάλασσα».
Υπενθυμίζουμε ότι στην ημερίδα αυτή εισηγητής για την Τουριστική ανάπτυξη Ερμιονίδας εκ μέρους της Νομαρχίας Αργολίδας ήταν ο τότε Νομαρχιακός Σύμβουλος ΤΑΣΟΣ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ.
Μετά τις καταγγελίες ΔΑΓΡΕ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του ΜΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ με αποτέλεσμα να δικαστεί επανειλημμένα, πρώτα από το Μονομελές Πλημ/κείο Ναυπλίου με την απόφαση 700/1991 σε φυλάκιση δύο ετών και κατ’ έφεση αυτής με την 1687/14-5-1993 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Ναυπλίου σε 15 μήνες φυλάκιση.
Με την υπ’ αριθμ. 2088/16-7-1999 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου με την οποία ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή 3 ετών.
Με την υπ’ αριθμ. 260-261/13-3-2001 απόφαση Εφετείου Ναυπλίου (Τριμελές) η οποία επικυρώθηκε από την υπ’ αριθμ. 459/20-2-2002 απόφαση του Αρείου Πάγου καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 21 μηνών.
Με την υπ’ αριθμ. 3163/9-12-2005 απόφαση Τριμελούς Πλημ/κείου Ναυπλίου σε 33 μήνες φυλάκιση.
Με την υπ’ αριθμ. 291/6-2-2007 απόφαση Τριμελούς Πλημ/κείου Ναυπλίου ο Μηνάς Κυριακού είχε καταδικαστεί σε 26 μήνες φυλάκιση χωρίς να μετατραπεί σε χρηματική ποινή αλλά ναι είναι δυνητική σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 82 παρ. 2 εδ.τελ. του Π.Κ.
Στις 29-10-2008 ο ΔΑΓΡΕΣ καταθέτει την Αρ. Πρωτ. 9053 αναφορά στον τότε Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο ΣΑΝΙΔΑ ζητώντας «να βρεθούν οι ένοχοι που επέτρεψαν στον Μηνά Κυριακού να ιδιοποιηθεί δημόσια έκταση, διατηρώντας παράνομα κτίσματα που έχουν κτιστεί στον ΑΙΓΙΑΛΟ τα οποία δεν έχουν κατεδαφισθεί παρότι έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία».
Μετά την καταγγελία ΔΑΓΡΕ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος δύο πρώην Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας Πελοποννήσου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος διότι αδιαφόρησαν και δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον ΑΙΓΙΑΛΟ κτισμάτων (786,62 τ.μ.) Κυριακού για τα οποία είχε εκδοθεί το υπ΄αριθμ. 2240/11-10-2004 πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία.
Στη δίκη που έγινε στο Τριμελές Πλημ/κείο Ναυπλίου ο ΔΑΓΡΕΣ που ήταν μάρτυρας κατηγορίας ζήτησε από το Δικαστήριο την αθώωση των δύο πρώην Γενικών Γραμματέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το σκεπτικό ότι «οι συγκεκριμένοι ήταν διορισμένοι από την τότε Κυβέρνηση και έτσι δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν τον Νόμο διότι όλες οι Κυβερνήσεις ΚΑΛΥΠΤΑΝ!!! τις παρανομίες ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
Μάλιστα οι περισσότεροι Υπουργοί και Πρωθυπουργοί είχαν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στα παράνομα κτίσματα Κυριακού που είχαν κτιστεί στον ΑΙΓΙΑΛΟ και είχε εκδοθεί Πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία.
Στις 10 Μαρτίου 2023 στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» δημοσιεύτηκε άρθρο του ΠΑΥΛΟΥ ΔΑΓΡΕ με τίτλο:
«Παίρνουν τον ΑΙΓΙΑΛΟ στην Ερμιονίδα οι ημέτεροι… Σε παράνομα κτίσματα καταπατημένου ΑΙΓΙΑΛΟΥ φιλοξενήθηκε ο Μητσοτάκης και απόλαυσε την παρανομία σε βάρος του Δημοσίου».
Για τα παράνομα αυτά κτίσματα η Κτηματική Υπηρεσία του Ν. Αργολίδας έχει εκδώσει το αριθμ. 2240/11/2004 πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών που έχουν γίνει σε τμήμα ΑΙΓΙΑΛΟΥ στον ΑΓΙΟ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ έκτασης (786,62 τ.μ.).
‘Όπως δήλωσε ο γνωστός διώκτης των διοικητικών αυθαιρεσιών και παρανομιων, Παύλος Δαγρές, «Ενώ κατά πλειονότητα έχουμε άριστους Δικαστές, δυστυχώς κατά πλειονότητα έχουμε ανάξιους πολιτικούς.
Φυσικά για το κατάντημα του τόπου δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο λαός με τις πολιτικές επιλογές που κάνει.
Κυρίως όχι τόσο, όσο αφορά την επιλογή των κομμάτων, αλλά όσον αφορά την επιλογή των ατόμων, ανεξαρτήτου κόμματος, που ψηφίζουν και στέλνουν στη Βουλή».