Αποδυναμώνεται η ΕΜΑΚ. Απομακρύνονται 54 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

440

Άρχισαν τα όργανα!..

Κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής οδηγίας και της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης 2361/2021*, που απαγορεύει οποιασδήποτε διακρίσεις και άμεσες ή έμμεσες πιέσεις στον εργασιακό χώρο και αλλού, σε αυτούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, μετακινούνται από την ΕΜΑΚ 54 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Ουσιαστικά καταργείται πλέον και η Κρατική δικαιολογία ότι: «παίρνουμε μέτρα (οικονομικά -Εθνικά -κοινωνικά κλπ), επειδή υπάρχουν κοινοτικές οδηγίες και αποφάσεις». Εκτός εάν υπάρχουν 2 «Ευρώπες» και 2 «δικαιοσύνες» και οι Κυβερνήσεις χρησιμοποιούν a la cart αυτή που τους συμφέρει. Αλλιώς θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε (για παράδειγμα) και τις αποφάσεις της Ευρώπης για περικοπές μισθών-συντάξεων και επιδομάτων και να μην τσακώνεται η (κάθε) Κυβέρνηση με το λαό που τον φτωχοποιεί συνεχώς.

Σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν πλέον τα δικαστήρια και προφανώς η κάθε απόφαση ξεχωριστά θα είναι σταθμός για την κοινωνία του μέλλοντος και τον περιορισμό των ελευθεριών.

Μετακινούνται από την ΕΜΑΚ 54 πυροσβέστες

Σε άλλες υπηρεσίες μετακινούνται με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στην Αττική και οι επτά στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

*Στην απόφαση του 2361/2021 το Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει ρητά πως:

«Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι  υποχρεωτικός και ότι κανείς πολιτικά, κοινωνικά ή μέσω οποιαδήποτε άλλης κατάστασης μπορεί να υποχρεωθεί να λάβει το εμβόλιο, εάν δεν το επιθυμεί».

«Να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διάκριση κατά κανενός, επειδή δεν θέλει να λάβει το εμβόλιο για λόγους που έχουν να κάνουν με τους κινδύνους  που πιθανόν αυτό να έχει ή για λόγους καθαρά προσωπικούς».

(Το Συμβούλιο της Ευρώπης  είναι ο διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Συμμετέχουν επίσης 5 κράτη ως παρατηρητές του Συμβουλίου και 3 ως παρατηρητές της συνέλευσής του. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 1949. Είναι ο παλαιότερος οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατική ανάπτυξη και τη ρύθμιση των νομοθεσιών, καθώς και την πολιτισμική συνεργασία στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμμετέχουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης με εξαίρεση το Βατικανό, το Καζακστάν (διηπειρωτική χώρα), την Λευκορωσία η οποία είναι υποψήφιο μέλος και κράτη με περιορισμένη αναγνώριση).