Ένα βήμα πιο κοντά η ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Σπάρτης

70
O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος,

Πριν από λίγους μήνες ο κ. Δρακόπουλος από τη Βαμβακού, όπου βρισκόταν, για τα σχέδια αναβίωσης του χωριού, ανακοίνωσε νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», για τη δημιουργία εξ αρχής νέου Νοσοκομείου Σπάρτης, το οποίο θα σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, γνωστός στην Ελλάδα και ως ο δημιουργός του ¨Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος¨.

Επίσης ο ίδιος ο κ. Δρακόπουλος, είχε αναφέρει ότι με την συμβολή του αρχιτέκτονα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, θα γίνουν εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης.

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019  επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων η προσφορά αυτή και αυτό αναφέρθηκε από το βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.

Ο κ. Δαβάκης είπε από το βήμα της Βουλής:

 «η τροπολογία κύρωσης της προσφοράς του ΙΣΝ αποτελεί σημείο σταθμό για την υγειονομική αναβάθμιση της Λακωνίας, υπογραμμίζοντας ότι οι επίγονοι του μεγάλου ευπατρίδη δεν ξέχασαν την καταγωγή του από τη Βαμβακού της Λακωνίας».

«Το νέο Νοσοκομείο της Σπάρτης θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αλλά και θα ενισχύσει την οικονομική και τουριστική δραστηριότητα στο νομό»

 «το μεγάλο σφάλμα, εν όψει της προοπτικής κατασκευής του Νοσοκομείου, της απόφασης του κ. Γαβρόγλου να μεταφέρει τη Νοσηλευτική από τη Σπάρτη στην Τρίπολη»

«τώρα, που το Ίδρυμα Νιάρχος προχωρεί σε αυτό το μεγάλο έργο, απελευθερώνονται δημόσιοι πόροι που μπορούν να κατευθυνθούν για την κάλυψη των υπολοίπων αυτών υγειονομικών αναγκών»,

 εννοώντας προφανώς τις υπόλοιπες δομές Υγείας της Λακωνίας.