Ο Μητροπολίτης Αργολίδας για το γάμο ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών

147
Ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος

Η ερώτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και  το δικαίωμα τεκνοθεσίας τέθηκε στον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο από τον δημοσιογράφο Πολύδωρο Δάκογλου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “ΠΡΟΣΩΠΑ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ” της διαδικτυακής τηλεόρασης protagonistes.tv”.

Η απάντησή του ήταν άμεση, ευθεία και συνοδευόταν με παραδείγματα που έκαναν πιο κατανοητή την θέση της εκκλησίας. Συγχρόνως ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις εκκλησίας με τους πολιτικούς έχουν γίνει “τυπικές”.

Διαβάστε τι είπε και δείτε την δήλωσή του.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Όταν παίρνουμε ένα αυτοκίνητο ή ένα μηχάνημα μας λέει ο κατασκευαστής «Αυτό λειτουργεί έτσι». Εάν κάνουμε εξυπνάδες και πούμε «Εμείς θα το κάνουμε να λειτουργεί αλλιώς», θα το χαλάσουμε το αυτοκίνητο. Θα κινδυνεύσει η ζωή μας.

Ο Θεός μας έφτιαξε με ένα τρόπο, τους ανθρώπους, τον γάμο, την οικογένεια. Με τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα σε μια σωστή οικογένεια. Όταν χαλάμε τις προδιαγραφές αυτές και πούμε π.χ. «Γονέας Α και Γονέας Β», ήδη έχουμε βάλει ατομική βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας, της κοινωνίας. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα και σας το λέω και ως πνευματικός σχεδόν 50 χρόνια. Όταν βλέπω πολλά νέα παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα και ψάχνονται, πάντα υπάρχει πίσω μια δυσλειτουργική οικογένεια. Εάν λοιπόν δεν κάνουμε κάτι για την οικογένεια, όσα νομοθετήματα και αν κάνουμε δεν κάνουμε τίποτα.

Δυστυχώς οι κρατούντες, οποιοιδήποτε, δεν μιλάω πολιτικά, δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Δεν μπορούν να το καταλάβουν και πάνε με κατασταλτικά μέτρα να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Η κατάσταση θα χειροτερεύει. Λοιπόν, το τονίζω, χρειάζεται επέμβαση στην οικογένεια.

Οι άνθρωποι σήμερα σπουδάζουν, παίρνουν πτυχία, μεταπτυχιακά και δεν ξέρω τι άλλο, απέραντες γνώσεις αλλά δεν έχουν μάθει πως λειτουργεί μια οικογένεια. Είναι σχέση. Μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Σήμερα τα διαζύγια αυξάνονται αλματωδώς. Και είναι εύκολο να υπογράφει κανείς. Για μένα είναι πόνος να υπογράφω ένα διαζύγιο γιατί ξέρω ότι, κάθε φορά διαλύεται μια οικογένεια. Όμως έχει σκεφτεί κανείς τα παιδιά; Το κακό που θα υποστούν; Έχουμε ακούσει παιδιά να μιλούν πως αισθάνονται που οι γονείς τους είναι ο ένας εδώ και ο άλλος εκεί; Μήπως ο ένας παίζει το παιχνίδι του πάνω στα παιδιά; Γήπεδο έχουν γίνει τα παιδιά σήμερα στα ζευγάρια.

Υποφέρουν τόσο που στο τέλος φτάνουνε να εκραγούνε. Αρχίζουν τα ναρκωτικά, να αρχίζουν τα διάφορα Ξέρετε, λέμε για τα ναρκωτικά, πως  αντιμετωπίζονται τα ναρκωτικά; Πάλι με κατασταλτικά μέτρα; Έ, δεν βλέπετε ότι τα ναρκωτικά αυξάνονται; Όταν έχεις ένα πονοκέφαλο παίρνεις ένα ντεπόν, μια ασπιρίνη. Ένα παιδί όταν έχει ένα ψυχικό πόνο, τις προστριβές μας στο σπίτι, έχει πολύ βαθύ πόνο. Δεν μπορεί να βλέπει τον πατέρα του και τη μητέρα του, να είναι σε αντιπαλότητα. Τι θα κάνει λοιπόν; Ναρκωτικό! Να μην πονάει!  Θα τρέξει εκεί. Γι’ αυτό και αυξάνουν τα ναρκωτικά.

Αυτά δεν θέλουμε να τα δούμε ως κοινωνία, ως πολιτεία. Προσπαθοεί η πολιτεία με διάφορα άλλα μέσα ή με συνθήματα. Ε, δεν γίνεται με συνθήματα. Έχουμε σκύψει στο πρόβλημα του κάθε παιδιού για να δούμε τι γίνεται; Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος και απογοητευμένος διότι, δεν μπορούμε τελικά να συνεννοηθούμε.

Είπα σε κάποιον υπουργό «Κοιτάξτε, εμάς μη μας υπολογίζετε, τους παπάδες μας έχετε διαγράψει, τυπικές σχέσεις έχουμε, αν και έχουμε ένα πολύτιμο υλικό στην εκκλησία που δεν το έχουν άλλοι χώροι. Ρωτήσατε έναν ειδικό»; Τους είπατε, «ξέρετε πάμε να κάνουμε αυτό, τι σημαίνει υιοθεσία ενός παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια». Τι σημαίνει; Έχουμε μάθει; Έχουμε ρωτήσει; Έχουμε ρωτήσει παιδιά που έχουν υποστεί αυτό το βάσανο;

Έχω διαβάσει άρθρα γραμμένα από παιδιά, στην Αμερική, τα οποία υιοθετήθηκαν από ομόφυλα ζευγάρια και περιγράφουν τρομακτικά προβλήματα. Εγώ τρόμαξα που τα διάβασα. Πάνε να κάνουνε κάτι. Ποιον έχουνε ρωτήσει. Μίλησαν με κάποιον  ειδικό. Αφήστε εμάς τους παπάδες. Που αν ήταν έξυπνοι θα το είχαν κάνει … έχουν μία δίοδο.