14χρονος νεκρός από πτώση στο ΔΑΚ. Ατύχημα ή αυτοκτονία;

110

Ο γδούπος που ακούσθηκε στις 13.00 κινητοποίησε τον εργαζόμενο στο ΔΑΚ Ναυπλίου, που έσπευσε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε το σώμα ενός νέου παιδιού στο τσιμέντο, στο πίσω μέρος της κερκίδας.

Ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που έσπευσε και σε λίγα μόλις λεπτά έφτασε στο σημείο. Οι προσπάθειες ανάνηψης ήταν μάταιες και το νέο παιδί, Αλβανικής καταγωγής (κάτοικος Πρόνοιας Ναυπλίου), διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο χωρίς σφυγμούς. (Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν τον πατέρα του ως διακεκριμένο εργολάβο)

Ο 14χρονος Α.Ρ. πήγε στο ΔΑΚ, μετά από αποβολή που του δόθηκε από το Γυμνάσιο και φραστικό επεισόδιο με τον πατέρα του. Το σημείο όπου βρέθηκε η σωρός του, δύο περίπου μέτρα από τον τοίχο, δημιουργεί ερωτήματα στις αστυνομικές αρχές για τα αίτια της πτώσης. Το ανακριτικό τμήμα συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να σχηματισθεί η σχετική δικογραφία. Θέμα προς διερεύνηση είναι και η ύπαρξη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην κερκίδα και η επάρκεια του ύψους τους.

Η τραγωδία συγκλόνισε την Τοπική Κοινωνία και όχι μόνον, προκαλώντας το ενδιαφέρον των Αθηναϊκών Μέσων που ήδη αναφέρονται στο θέμα.