Το Ναύπλιον ζητά αστική συγκοινωνία

33

Μετά από αίτημα των Κ.Τ.Ε.Λ. Αργολίδας Α.Ε., το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, ομοφώνως, επικαιροποίησε προηγούμενη απόφασή του (2023) περί χαρακτηρισμού αστικής περιοχής στο Δήμο Ναυπλιέων και έγκρισης καθιέρωσης αστικών επιβατικών γραμμών.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την λειτουργία δύο Αστικών επιβατικών γραμμών, τις οποίες προτίθεται να δημιουργήσει το ΚΤΕΛ Αργολίδας στο Ναύπλιο. (Δηλώνει ότι έχει ήδη εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια η οποία χρειαζόταν για να δημιουργηθούν οι εν λόγω γραμμές).

Οι διαδρομές που προτείνονται είναι:

Πρώτη γραμμή: Αφετηρία οδού Ανδρέα Συγγρού

Στάση Ενδεκάτης – Στάση Θανάσαινας – Στάση ΕΚΟ (οδός Άργους) – Στάση Κούρτη (οδός Άργους) – Στάση Εργατικές Κατοικίες – Στάση Δικαστικών Φυλακών – Στάση ξενοδοχείου Αμαλία – Στάση Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας – Πλατεία Νέας Τίρυνθας – Πλατεία Νέου Ροεινού και αντιστρόφως.

Δεύτερη  γραμμή: Αφετηρία οδού Ανδρέα Συγγρού

Στάση Ενδεκάτης – Στάση Νοσοκομείο Ναυπλίου – Στάση Λίντλ – Στάση Στρατοπέδου – Στάση Άρια Ναυπλίου –
Στάση Αγία Ελεούσα – Στάση Εξώστης – Στάση Μπάγιερ – Στάση Λευκάκια και αντιστρόφως.

Η αστική συγκοινωνία θα παρέχει λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών οι οποίοι, πλέον, θα έχουν πρόσβαση σε πιο γρήγορες και αξιόπιστες μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης και άλλες Δημοτικές Κοινότητες.

«Εναπομένει πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου να εγκρίνει την αστική συγκοινωνία στον Δήμο Ναυπλιέων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπλιέων.