Η εκδήλωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου (την Κυριακή 27 Οκτωβρίου -ώρα έναρξης 18.15-), με τίτλο  «Οχυρώσεις και Κάστρα από την Αρχαιότητα έως την Ελληνική  Επανάσταση», όπου θα μιλήσουν οι Διδάκτορες ΑΔΡΙΑΝΟΣ  ΨΥΧΑΣ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΓΟΣ, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνον στην Αργοναυπλία αλλά και εκτός Αργολίδας.

Όπως πληροφορείται το akromolio.gr ο καθηγητής Πανεπιστημίου και π. Υπουργός, Αλέξης Μητρόπουλος θα παραστεί στην εκδήλωση συνοδευόμενος μάλιστα από τα βασικά στελέχη της επιτελικής του ομάδας.

Για την εκδήλωση, που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουν και επώνυμοι Αθηναίοι που για τον σκοπό αυτό έχουν κλείσει ξενοδοχείο για το τριήμερο στο Ναύπλιον.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν η Δημοτική Αρχή, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, και το πολιτικό προσωπικό του νομού.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας Ραφαήλ Μπαρού τονίζει «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, εγκαινιάζει ένα νέο Θεματικό Κύκλο Ομιλιών σχετικά με την ιστορία της πόλης  του Ναυπλίου, με προσκεκλημένους ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαϊκής ζωής. Το ΕΚΝ-Ε προσκαλεί όλους τους πολίτες (με ελεύθερη είσοδο) στις 27 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 18:15 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού μας Κέντρου».

Οι συμμετέχοντες επιστήμονες και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι:

* ΑΔΡΙΑΝΟΣ  ΨΥΧΑΣ, Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ«Μυκηναϊκή  Ναυπλία – Εποχή Χαλκού».

* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ: «Προστασία,αποκατάσταση και ανάδειξη των οχυρώσεων της Αργολίδας».

* ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΓΟΣ, Διδάκτορας Ιστορίας – Λέκτορας Αεροπορικής Ιστορίας στη ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ «Οι νομισματικές κοπές της Βενετίας που χρηματοδότησαν την εκστρατεία του Μοροζίνι στην Ελλάδα(1684-1694) και η σχέση τους με το Ναύπλιο.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Βήματα προς την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Ο Τσίπρας, επικουρούμενος από τον Κοτζιά και τη συμμορία των προθύμων παρέδωσε στα Σκόπια όνομα,…

% μέρες πρίν

Οι Ιεροψάλτες Αργολίδας γιόρτασαν στο Άργος

Την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 18"30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Άργους, η ετήσια εορτή του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος επί…

% μέρες πρίν

Ο Παν Μακρής Ηγείται Συνδυασμού για το ΕΒΕ Αργολίδας

Με ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ της Αργολίδας, ο Παναγιώτης Μακρής γνωστοποίησε την διεκδίκηση της…

% μέρες πρίν

Γιάννης Αθανασόπουλος: Ώρα μηδέν για τη Νέα Κίο

Σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του στην ιστοσελίδα fryktoria.gr, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αθανασόπουλος αναφέρεται στα…

% μέρες πρίν