γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πέρασε κι όλας ένας χρόνος από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Από την 15η Οκτωβρίου 2023, την ημέρα που η τύφλωση και το εγώ κάποιων παραγόντων συμμάχησαν με τον πλασιέ πολιτικών “φο μπιζού”, που όμως οι αγοραστές τα πληρώνουν πανάκριβα, και γύρισαν το χρονόμετρο της ιστορίας του δήμου σε αρνητική φορά.

Πέρασε κι όλας ένας χρόνος. Κανένα νέο έργο δεν υπήρξε! Τα υπό κατασκευή έργα σταμάτησαν και πάνε για απένταξη με τη μέθοδο της καθυστέρησης, λόγω τροποποίησης των μελετών. Τα υπάρχοντα εμβληματικά έργα (ανάπλαση πλατείας, Συντριβάνι κλπ) ρημάζουν και βρωμάνε. Σκουπίδια, κατσαρίδες, ποντίκια και παλιά στρώματα (πεθαμένων κατοίκων) έγιναν τα νέα αξιοθέατα της πόλης του Άργους. Τα αδέσποτα επί μήνες, δάγκωναν δεκάδες ανθρώπους, αφαίρεσαν τη ζωή ενός μεροκαματιάρη και κατέληξαν να γίνουν προσοδοφόρος μπίζνα με υιοθεσίες και προμήθειες.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πέρασε ο πρώτος χρόνος της πενταετίας με καταγραφή πολλαπλασιασμού των αμοιβών μιας ομάδας δικηγόρων. Με κατάκτηση ρεκόρ σε απορρίψεις αποφάσεων από την αποκεντρωμένη, λόγω νομικής ανεπάρκειας. Με κομπλεξική κατάργηση δρώμενων που αποτελούσαν ιστορικά στοιχεία του δήμου. Με εμπάθεια και δεκάδες απολύσεις που έφτασαν στα όρια του πολιτικού πογκρόμ. Με εξαπατήσεις ψηφοφόρων αλλά και των περιστασιακών (παρά φύση) συμμάχων. Με εξαγορές στελεχών επ’ αμοιβή. Με ψέματα… πολλά ψέματα σε δημόσιες δηλώσεις, χωρίς ίχνος ντροπής.

Το Άργος ξαναέγινε πολυδίψιον. Μόνο που αυτή τη φορά δεν αναζητά νερό (Αυτό το είχε επιλύσει ο Καμπόσος με τα δίκτυα προς τα χωριά και τις 6 μονάδες αντίστροφης όσμωσης). Αναζητά λίγες σταγόνες κύρους και αναγνώρισης. Αναγνώρισης που απολάμβανε πανελλαδικά -μέχρι πριν ένα χρόνο- χάρις στην προβολή της ιστορίας του και της καταγωγής του Μ. Αλεξάνδρου και του Ηρακλή από τη γη των Δαναών.

Πέρασε το 1/5 του χρονικού συμβολαίου, με το λαό να νοιώθει ήδη εξαπατημένος. Σπαταλήθηκε το 20% του χρόνου χωρίς να έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ.

Ίσως διαφωνήσουν με τα γραφόμενά μου όσοι πήραν αναθέσεις νούλα. Το ίδιο και όσοι διορίσθηκαν στις θέσεις απολυμένων οικογενειαρχών ή μονογενεϊκών οικογενειών με μάνα και παιδί. Θα διαφωνήσουν σίγουρα και κάποια φερέφωνα της ενημέρωσης που …απλώς άλλαξαν αφεντικό.

Τους απαντώ καταγράφοντας ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «…η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή και ξεχάσατε κάποιοι που ερχόσασταν γλύφοντας για ψήφους και μπαίνατε μέχρι και στα νεκροταφεία να πιάνετε ανθρώπους και τώρα σηκώσατε τουπέ…». Το έγραψε η Ελένη Γκολέμη στο προσωπικό της Facebook, περιγράφοντας με απλά λόγια τα συναισθήματα των Αργείων μόλις ένα χρόνο μετά το παράγγελμα που έλεγε «Μεταβολή»!

Τα όσα γράφω, τα επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Γιάννης Μαλτέζος, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό βιντεάκι (με αφορμή τον πρώτο χρόνο) όπου –προσέξτε- δεν αναφέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ!

ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO για τις πρώτες 100 ημέρες: https://protagonistes.tv/oi-protes-100-imeres-me-psemata-lathi-apo-ton-gianni-maltezo/

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο φόνος της Νάντιας αφύπνισε την κοινωνία

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Ο οικισμός που τρέφει την ανομία, την αυθαιρεσία, την παραβατικότητα…

% μέρες πρίν

Έλεγχοι στην παραλιακή. Συλλήψεις 4 Ρομά

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός του τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα την 11/10/2024, η Τροχαία προέβη…

% μέρες πρίν

Ποιος θα γίνει Πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών;

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του…

% μέρες πρίν