Ν. Βασιλός και Δ. Ορφανός ανέσυραν τον Γ. Μπούτο από την λήθη

183

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης των πολεμιστών, από την Αργολίδα, οι οποίοι συγκράτησαν το στρατό των εισβολέων στην Κύπρο κατά την διάρκεια του ΑΤΤΙΛΑ Ι και ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, πριν από 50 χρόνια.

Στην δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, που έγινε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος και παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των αρχών και φορέων της πρωτεύουσας του νομού.

Οι διοργανωτές (Δήμος Ναυπλιέων και παράρτημα ΑΧΕΠΑ Ναυπλίου) δεξιώθηκαν τους προσελθόντες, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ναού και στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον χώρο της προτομής του αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Μπούτου. Ο Ήρωας της Κύπρου (στον οποίο μετά θάνατον απενεμήθη ο βαθμός του αντιστρατήγου) τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά (και μετά από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή) από ριπή πολυβόλου αεροσκάφους των εισβολέων, καθώς έσπευδε με τη μονάδα του να ενισχύσει την άμυνα στην περιοχή της απόβασης.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Βασιλός καταθέτει στέφανο δάφνης στην προτομή του Γεωργίου Μπούτου

Η μπάντα του Δήμου Ναυπλιέων έδωσε το χρώμα στην τελετή κατάθεσης στεφάνων, στο μνημείο του Ναυπλιώτη ήρωα.

(Να θυμίσουμε ότι, η προτομή του Γ. Μπούτου, κατασκευάσθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνη του Προοδευτικού Συλλόγου ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ όταν προήδρευε ο δικηγόρος Ιωάννης Ρούτουλας και τα αποκαλυπτήρια έγιναν επί δημαρχίας Γεωργίου Τσούρνου. Αρχική θέση της προτομής ήταν στο κηπάκι του Εργατικού Κέντρου, λίγα μέτρα πριν την κατοικία του, με πρόσωπο την οδό Κερύνειας).

Σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 20/10/2024) στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων, στο Βουλευτικό, με ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων και μουσικό επίλογο.

Σχετικά δημοσιεύματα στους συνδέσμους:

* Αν/χης  Γεώργιος Μπούτος,  Ο Ναυπλιώτης Ήρωας  ΕΔΩ

και

* Εκδήλωση Τιμής για τους πολεμιστές της Κύπρου ΕΔΩ