Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΚΕΔ

14

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο (Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ) η δεύτερη από τις επτά προσυνεδριακές συνδιασκέψεις που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, ενόψει της διεξαγωγής του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7 – 9 Νοεμβρίου στη Ρόδο.

Τις εργασίες της προσυνεδριακής συνάντησης της ΚΕΔΕ χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Αθανάσιος Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σάββας Χιονίδης.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, την αλληλεγγύη του προς τον πληγέντα από τη μεγάλη πυρκαγιά δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τον δήμαρχο Βλάση Τσιώτο και την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των δύο αδικοχαμένων νέων συνανθρώπων μας.
Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο και κρίσιμο χαρακτήρα που αποκτά το φετινό ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ καθώς, όπως είπε «η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκίνησε με τους δήμους να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλά δυσεπίλυτα λειτουργικά προβλήματα και προκλήσεις. Γεγονός που απαιτεί εκ μέρους της ίδιας της Αυτοδιοίκησης νέα προσέγγιση, νέα πολιτική ατζέντα διεκδικήσεων, αποφάσεις και δράσεις που θα οδηγήσουν στη δυναμική επανεκκίνησή της, πράγμα που αποτελεί και τον κεντρικό στόχο του συνεδρίου».

Ο Ηλίας Κυρμανίδης, δήμαρχος Καμένων Βούρλων, πρόεδρος της Επιτροπής και Διαφάνειας αναφέρθηκε στο νέο οδικό χάρτη για την Αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού που διαμορφώνεται, με κυρίαρχο άξονα τη θεσμοθέτηση της αναβάθμισης τόσο του αυτοδιοικητικού θεσμού όσο και του αιρετού πολιτικού προσωπικού.

Ο Αθανάσιος Μαμάκος, δήμαρχος Λαρισαίων, πρόεδρος της Επιτροπής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

Η Χρύσα Αράπογλου – δήμαρχος Καλαμαριάς, πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ, τόνισε στην εισήγησή της «Η ενίσχυση της ισότητας είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για μια βιώσιμη, δημοκρατική και συμπεριληπτική τοπική κοινωνία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τον καίριο ρόλο να την κάνει πράξη».

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στον σύνδεσμο: https://youtu.be/wzWqBs_qRco?si=VxJQaw1tvsYBsQQt