Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει δράση αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, από τις 10:00 το πρωί, με σκοπό να ενισχύσει την προώθηση μηνυμάτων προς την κοινωνία για τη σημασία της προστασίας των ζώων, ως ένδειξη πολιτισμού.
Στο πλαίσιο του εορτασμού η Αντιδήμαρχος Σοφία Ξύδη, αρμόδια μέριμνας αδέσποτων ζώων και οι εθελοντές της δράσης θα βρίσκονται στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στειρώνοντας, εμβολιάζοντας, σημαίνοντας δωρεάν αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους κτηνιάτρους Ιωάννη Κατσαμπή και Καικίλια Σαρρή καθώς και από τον εκπαιδευτή Δημήτριο Κορολή. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με μπαλονοκατασκευές, Face painting, ενώ οι επισκέπτες θα θαυμάσουν τα έργα ζωγραφικής των παιδιών με θέμα «Τα ζώα οι φίλοι μας».
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός εκφράζει τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας προς τους εκπροσώπους της εθελοντικής δράσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Ο σεβασμός στα ζώα είναι επιβεβλημένος και θα πρέπει να αποτελεί χαρακτηριστικό κάθε ενεργού πολίτη, ο οποίος σέβεται την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου του. Η κοινωνία μας, με κάθε ευκαιρία οφείλει να εκπέμπει μηνύματα πολιτισμού, μηνύματα αγάπης και προστασίας των ζώων».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναβλήθηκε το Δημ. Συμβούλιο Ναυπλίου

Η προγραμματισμένη τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, ματαιώνεται,…

% μέρες πρίν

Δημοτικό Συμβούλιο για Αστική συγκοινωνία στο Ναύπλιον

Με 16 θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 18.30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου…

% μέρες πρίν

Λατινοπούλου με Κόλλια και Καμπόσο στις γιορτές της Τρίπολης

Εθνικές Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 203 έτη από την “Άλωση” της Τριπολιτσάς πραγματοποιήθηκαν χθες στην…

% μέρες πρίν

Το Ναύπλιο τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια

Το Ναύπλιο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024 τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια στον ιστορικό…

% μέρες πρίν