Η συνέντευξη Μάκαρη στο SUPER

290
Μάκαρης, Μπαλή, Τασσόπουλος

Κατά την χθεσινή παρουσίαση των απόψεων του Κωνσταντίνου Μάκαρη, στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER  ερωτώντες και σχολιάζοντες ήταν οι:  Σοφία Μπαλή (διαχειρίστρια του καναλιού) και Παναγιώτη Τασσόπουλο (Ειδικός Συνεργάτης του Γιάννη Μαλτέζου).

Αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι όσοι ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 επιλέγοντας Κων. Μάκαρη ή Δημ. Ορφανό ή Δημ. Κωστούρο.

Εν ολίγοις, καταγράφτηκε η μεγαλοψυχία του (συνομιλούσε με τον άνθρωπο που κατεδάφισε το αφήγημά του για δωρεά της Παιδιατρικής Άργους), η απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος («θα είμαι έστω και μόνος μου για να μπορώ να λέω όσα πρέπει να γίνονται νόμιμα»), η διάθεσή του να συγκυβερνήσει με τον Δημ. Ορφανό το Ναύπλιον («το πρότεινα αλλά με έκανε πέρα και γι’ αυτό διαφοροποιήθηκα»), η αναγνώριση για την ανώτερη πολιτική προσωπικότητα του Δημήτρη Κωστούρου («είχε τη γνώση και την εμπειρία και ήταν καλύτερος από τον Δημ. Ορφανό») και η απόλυτη τοποθέτηση «Εγώ είμαι αυτός είμαι και δεν αλλάζω».

Εμφανίσθηκε ως ο υπερασπιστής της νομιμότητας, σε θέματα που αφορούν ενέργειες της δημοτικής αρχής και παραπονέθηκε για επιθέσεις και χαρακτηρισμούς που δέχτηκε από στελέχη της δημοτικής αρχής, χωρίς όμως να τους αναφέρει για να μπορούν όλοι να κρίνουν.

Κατά την προσφιλή του τακτική χρησιμοποίησε απειλές (αναφερόμενος στον συνεργάτη του Δημάρχου Μάνο Περράκη, με πιθανή προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον του, και δεν παραλείψε να αναφερθεί μειωτικά για την ηλικία του και για τους λόγους που τον προσέλαβε ο Δήμαρχος). Εγκωμίασε τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά και δήλωσε ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 08/10/2024) θα ζητήσει την παραίτηση της αντιδημάρχου Ντίνας Καραγιάννη.

Έδωσε βάρος στο γεγονός ότι ο δήμος δεν διαθέτει “Πράσινο Σημείο” και πρέπει να αποκτήσει, αναγνωρίζοντας συγχρόνως ότι επί δημαρχίας Κωστούρου είχε ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Τόνισε ότι η διακοπή εκκαθάρισης των ογkωδών και κλαδεμάτων από τον χώρο του αποκαλούμενου Πράσινου Σημείου οφείλεται σε δική του παρέμβαση («δεν τηρήθηκε η νομιμότητα αν και τους είχα προειδοποιήσει», είπε), δεν κατέθεσε όμως κάποια πρόταση για τον τρόπο κάθαρσης του «κόπρου του Αυγείου».

Κατέθεσε άποψη για την φροντίδα των σχολείων του δήμου («Δεν θα έκανα καμία πολιτιστική εκδήλωση μέχρι να αποκατασταθούν οι ελλείψεις των σχολείων») και πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη φροντίδα για την καθημερινότητα των δημοτών.

Γενικά εμφανίσθηκε ήπιος λέγοντας πως πολλά και σημαντικά θα ειπωθούν από τον ίδιο κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων (από την οποία κατά πληροφορίες μας ενδέχεται να απουσιάζει ο Πρόεδρος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος για προσωπικούς λόγους).