Η κλεμμένη αφίσα του ΕΝΕΚ

34
Χθεσινή φωτογραφία από εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Η παρουσία του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος κατά την δεκαετία ’80 –’90 χάραξε την ιστορία της Ελλάδος. Δημιούργησε χιλιάδες αγωνιστές που κράτησαν ψηλά την σημαία του Ελληνικού Εθνικισμού και συνέβαλαν στην γέννηση και ανάπτυξη του σημερινού Πατριωτικού και Ταυτοτικού πολιτικού χώρου. Συγχρόνως επηρέασε πλήθος στελεχών από τα συστημικά κόμματα.

Δείτε, μια εικόνα (χθεσινή) από εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που είναι διακοσμημένο με αφίσσες του κόμματος. Δεσπόζει η αφίσσα που το χέρι του Κινήματος σκίζει το παραβάν των πολυεθνικών και εμφανίζει στο φως την Ελληνική σημαία.

Η αφίσσα είναι ακριβής αντιγραφή της πρώτης πολιτικής αφίσσας του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (1979), η οποία περνούσε το κεντρικό του πολιτικό μήνυμα που εκφράσθηκε με το διαχρονικό σύνθημα “ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ”.

Να αναφέρω πως και το κεντρικό πολιτικό μήνυμα των εκδηλώσεων για το Εθνικιστικό καλοκαίρι, “ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ” το αντέγραψε η ΚΝΕ και το χρησιμοποίησε, λίγα χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ ΚΝΕ –ΟΔΗΓΗΤΗ.