Τέσσερις ομιλητές, ο ένας καλύτερος από τον άλλο, θα μιλήσουν στην ειδική εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Αργολιδέων που πολέμησαν στην Κύπρο κατά την εισβολή των Τούρκων, υπερασπίζοντας την Ελευθερία του νησιού και την Ιστορία των Ελλήνων.

Θα μιλήσουν οι:

*  Δημήτριος Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α.,

* Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, υποστράτηγος ε.α.

* Μελέτης Μελετόπουλος, Καθηγητής –Δρ. Ιστορίας και

  • Αναστάσιος Χατζηαναστασίου, Καθηγητής –Δρ. Ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ξεκινούν στις 10 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση που θα ψαλλεί στον Μητροπολητικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιον.

Θα ακολουθήσει στις 11.00 κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αντιστρατήγο Γεωργίου Μπούτου, (στον πεζόδρομο έναντι του Μητροπολιτικού κτηρίου).

Το απόγευμα, στο Βουλευτικό θα πραγματοποιηθούν οι προαναφερθείσες ομιλίες και θα γίνει επίδοση Τιμητικών Πλακετών στους εν ζωή αγωνιστές και σε εκπροσώπους των οικογενειών των αποβιωσάντων και των αγνοουμένων.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Ναυπλιέων, θα κλείσει το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου.

Η πρωτοβουλία και η Οργανωτική προσπάθεια οφείλεται στο παράρτημα Ναυπλίου της ΑΧΕΠΑ και η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του 36% της Κύπρου από τα στρατεύματα των Τούρκων.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο φόνος της Νάντιας αφύπνισε την κοινωνία

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Ο οικισμός που τρέφει την ανομία, την αυθαιρεσία, την παραβατικότητα…

% μέρες πρίν

Έλεγχοι στην παραλιακή. Συλλήψεις 4 Ρομά

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός του τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα την 11/10/2024, η Τροχαία προέβη…

% μέρες πρίν

Ποιος θα γίνει Πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών;

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του…

% μέρες πρίν