Γιατί δεν βγήκε στο MEGA ο Γιάννης Μαλτέζος;

182

Η Κοινωνία της Νέας Κίου πήρε στα χέρια της την υπόθεση ανεύρεσης και τιμωρίας των διαχρονικά υπεύθυνων για τον φόνο της Νάντιας Κυριάκου. Την αντυπωσιακή παρουσία των κατοίκων στην εκκλησία όπου εψάλει η νεκρώσιμος ακολουθία ακολούθησαν τα πανώ που υψώθηκαν στην προσφυγούπολη. Σήμερα οι κάτοικοι του χωριού προχώρησαν ένα ακόμα βήμα. Στην δημοσιοποίηση του φονικού μέσω της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA,  με τριακόσιους περίπου εξ αυτών να  συγκεντρώνονται στο χώρο της ζωντανής εκπομπής, όπως έδειχνε το τηλεοπτικό πλάνο.

Για μία ακόμη φορά, η απουσία παραγόντων της δημοτικής αρχής ήταν εκκωφαντική (αρμόδιος για τη Νέα Κίο, είναι προσωπικά ο Γιάννης Μαλτέζος).

Η αποκάλυψη που ακούσθηκε, από εμπειρογνώμονα της εκπομπής για την ταχύτητα του φονικού όπλου (το αυτοκίνητο έτρεχε με 175 klm) και την περιφρόνηση της διπλής γραμμής από πλευράς του παραβατικού Ρομά (είχε περάσει στο απέναντι ρεύμα) , αποκάλυψε τα αίτια του φόνου της άτυχης μητέρας.

Ο Νίκος Σαρηγιάννης που μίλησε στην κάμερα είπε τα πάντα μέσα σε δύο λεπτά. Η Στέλλα Αγγελοπούλου που την κάλεσε στο μικρόφωνο ο Νίκος Ευαγγελάτος υπήρξε συγκλονιστική και άφησε τις δεκάδες χιλιάδες των τηλεθεατών άφωνους, αποδίδοντας ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας και της χώρας.

Η φράση «υποχρεώθηκα να πάρω τα δύο από παιδιά μου από το σχολείο της Κίου και να τα πάω στο Ναύπλιο», περιέγραψε την φοβική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Κίο με την ανοχή των τοπικών αρχών. Ενώ η εικόνα, που περιέγραψε με τους άνεργους Ρομά που αράζουν έξω από το σχολείο με BMW και AUDI πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών στην περιοχή.