Από ανικανότητα “του δίδυμου της συμφοράς” οι Αργείοι πίνουν αλατόνερο

81
Οι τέσσερις νέες μονάδες αφαλάτωσης, ενεργειακά αυτόνομες και συνδεδεμένες με δεξαμενή δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης σύνδεσης με τη ΔΕΗ

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ για την επικινδυνότητα- ακαταλληλότητα του νερού που διοχετεύεται στις βρύσες των κατοίκων του Δήμου Άργους Μυκηνών, έφερε στο φως μία ακόμη απόδειξη ανικανότητας του Γιάννη Μαλτέζου και των βασικών συνεργατών του.

Οι 4 νέες μονάδες αφαλάτωσης που είχαν αγοραστεί τους τελευταίους μήνες της θητείας του Δημήτρη Καμπόσου, παραμένουν αχρησιμοποίητες λόγω ανικανότητας ή διαφορετικής ιεράρχησης των αναγκών των δημοτών από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΡΜ.

Μέχρι και ο χώρος τοποθέτησης του ρολογιού της ΔΕΗ είναι κατασκευασμένος

Οι μονάδες αυτές που είχε προβλεφθεί να είναι ενεργειακά αυτόνομες, βρίσκονται εγκατεστημένες στον χώρο της Λέρνης, δίπλα στις προηγούμενες 4 που επίσης είχαν αγοραστεί από τον Δημήτρη Καμπόσο και λειτουργούν, περιμένοντας μία απλή σύνδεση με ρολόϊ της ΔΕΗ.

Οι τέσσερις νέες είχαν αγοραστεί για να καλύψουν ανάγκες ελλείψεων νερού, σαν και τις σημερινές. Είχαν συνδεθεί με την δεξαμενή απόθεσης του διυλισμένου νερού και απέμενε η σύνδεση με την ΔΕΗ για την οποία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε το δίδυμο Μαλτέζου –Σελλή. (Πληροφορίες φέρουν ότι παραμένει απλήρωτο και το ποσοστό συμμετοχής του δήμου στην δαπάνη αγοράς. Ποσοστό που δεν έχει καν προβλεφτεί στον προϋπολογισμό του Δήμου ή της ΔΕΥΑΑΡΜ).

Το akromolio.gr παρουσιάζει σήμερα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι, «οι βρύσες των Αργείων στάζουν αλάτι» από καθαρή υπαιτιότητα των Μαλτέζου- Σελλή. Καταγράφουμε μάλιστα την πληροφορία ότι ομάδα Δημοτών κινείται να διεκδικήσει αποζημιώσεις από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΑΡΜ λόγω καταστροφών που υπέστησαν πλυντήρια και θερμοσύφωνα των σπιτιών τους από τα άλατα, εξ αιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης γνωστοποίησης της άθλιας ποιότητας του νερού του δικτύου. Η ίδια ομάδα Δημοτών εξετάζει την δυνατότητα διεκδίκησης επιστροφών από τις χρεώσεις που τους έκανε η ΔΕΥΑΑΡΜ, επί εποχής Γιάννη Μαλτέζου και Χάρρη Σελλή, λόγω του γεγονότος ότι επί σειρά μηνών τους παρέχεται νερό κατώτερης ποιότητας χωρίς ανάλογη προσαρμογή της τιμολόγησης προς τα κάτω.

Οι πρώτες 4 μονάδες αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκαν κα λειτουργούν από το 2022 ήταν έργο πρόνοιας.

Ζητήσαμε από τον τ. Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο να σχολιάσει το γεγονός και μας είπε: «Δεν θα σχολιάσω και δεν θα κάνω αντιπολίτευση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, όπως είναι η έλλειψη φροντίδας για παροχή επαρκών ποσοτήτων νερού καλής ποιότητας στους συμπολίτες μου. Είναι πρωταρχική ευθύνη κάθε δημοτικής αρχής. Θα πω μόνον ότι αν ο Γιάννης Μαλτέζος δεν ξέρει πώς να βάλει εμπρός τις μηχανές του δεύτερου συγκροτήματος διύλισης που είχα προμηθευτεί και είχα εγκαταστήσει να μου το πει και εγώ προς χάριν των συνδημοτών μας θα του υποδείξω τις ενέργειες που πρέπει να κάνει για να τρέξει άμεσα και με επάρκεια ποιοτικά σωστό νερό από τις βρύσες των συμπολιτών μας».