γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Η επιλογή του Σωκράτη Δωρή για την Προεδρία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ έγινε από τον Δημήτρη Ορφανό, σύμφωνα με κορυφαίο συνεργάτη του, λόγω της εντιμότητας, της εργατικότητας και της αφοσίωσης στο καθήκον, που χαρακτήριζε την παρουσία του στην Δημόσια σφαίρα.

Θα προσθέσω εγώ «και λόγω της εκπεφρασμένης κυβερνητικής βούλησης για κατάργηση ή συγχώνευση των ΔΕΥΑ εντός του επομένου εξαμήνου.

Δεν τα πήγε άσχημα ο Σωκράτης Δωρής. Αποκατέστησε κλίμα συνεργασίας με την γειτονική ΔΕΥΑΑΡΜ, προσπάθησε να βάλε μια τάξη με τα παράνομα υδρόμετρα και –γενικότερα- να ανταποκριθεί στις κατευθύνσεις που του είχαν δοθεί ως προς τα έργα, τη διαχείριση, τον έλεγχο κλπ.

Όμως…

Όμως «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» λέει ο Λαός μας. Και ακόμη, στην πολιτική, κάποια πράγματα δεν συγχωρούνται και κάποιες καταστάσεις δεν συγκαλύπτονται. Ιδιαίτερα αυτές που ξεφεύγουν και απειλούν να μεταφέρουν ευθύνες σε ανώτερα κλιμάκια αν βέβαια δεν αντιμετωπισθούν σύμφωνα με το κοινό αίσθημα. Και το χθεσινό επεισόδιο του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ με τον εργαζόμενο που κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω λιποθυμικού επεισοδίου, είναι μια τέτοια κατάσταση.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης, θυσίασε τον Λευτέρη Αυγενάκη παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πιο παλιούς και πιστούς συνεργάτες του.

Ασχέτως των πραγματικών αιτίων, η περίπτωση Δωρή μοιάζει να αντιμετωπίζεται μόνον με απομάκρυνση του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ. Είναι μια απόφαση συναισθηματικά δύσκολη για τον Δημήτρη Ορφανό αλλά χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος. Θα έλεγα πως η βέλτιστη για όλους λύση είναι να πάρει την πρωτοβουλία ο Σωκράτης Δωρής και να υποβάλλει την παραίτησή του, απαλλάσσοντας έτσι τον Δήμαρχο Ναυπλιέων από δυσάρεστες αποφάσεις και εξελίξεις.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν