Πως είδε η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ το διπλό Δ.Σ. του δήμου Ναυπλιέων

194

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 4/9/2024 καθώς και η λογοδοσία απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο αυτό που η παράταξή μας εδώ και καιρό έχει επισημάνει στον Δήμαρχο, την έλλειψη διοίκησης στους περισσότερους τομείς του Δήμου Ναυπλιέων.
Κατά την συνεδρίαση εμείς ως  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ο επικεφαλής μας  Κωνσταντίνος Μάκαρης ζητήσαμε να μας δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν το Ναύπλιο και τις δημοτικές ενότητες τις οποίες δεν πήραμε.
Προβληματιζόμαστε έντονα για την ποιότητα διοίκησης που ασκεί η Δημοτική Αρχή Ορφανού αφού στερείται απαντήσεως και επαρκής ενημέρωσης.  Διακρίναμε διοικητική ένδεια σε θέματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, την υλοποίηση του προϋπολογισμού, τα έργα  κ.α. μείζονα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας.
Κατά τη συνεδρίαση εκφράσαμε την αντίθεση στο νέο ΚΑ που εντάχθηκε στον προϋπολογισμό και αφορά τα αστικά απόβλητα.
Ο νέος αυτός ΚΑ μας προξενεί απορίες τις οποίες η δημοτική αρχή δεν έλυσε αλλά ούτε θέλησε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Αφαιρεί ποσά που προορίζονταν για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και τα μεταφέρει στα αστικά απόβλητα, δημιουργώντας έναν νέο κωδικό με την ονομασία «επικίνδυνα αστικά απόβλητα» τα οποία ο δήμος μας δεν έχει. Αντιδράσαμε λοιπόν σθεναρά και καταψηφίσαμε αυτή την μεταφορά ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Καταγγείλαμε και καταδικάσαμε την εναπόθεση ογκωδών σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων με την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Καθαριότητας  να αντιμετωπίζει το θέμα με την γνωστή αδιαφορία που την διακρίνει.
Τι προτείναμε ως  Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 4/9/2024:
1. Προτείναμε να γίνει ο προγραμματισμός της αποκομιδής των απορριμμάτων από εξειδικευμένη εταιρία που διαχειρίζεται τις έξυπνες πόλεις (βλέπε Τρίκαλα).
2. Προτείναμε αποτελεσματική διαχείριση για τα απορρίμματα στο Αραχναίο. Κοντέινερ με έναν υπάλληλο στο σημείο.
3. Για το θέμα της πισίνας του Αμφιτρύωνα προτείναμε αγωγή κατά του Δημοσίου και της Εταιρίας με χρηματική αποζημίωση υπέρ του Δήμου.
4. Να γίνει συνδιαχείριση του Βιολογικού καθαρισμού εναλλάξ με το Άργους. Έναν χρόνο ο ένας  Δήμος, έναν χρόνο ο άλλος.
5. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ για τιμολόγια που εκδίδει ο Δήμος Άργους- Μυκηνών στο Δήμο Ναυπλιέων για το ρεύμα.
Εμείς ως ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο για τον τόπο μας και τους κατοίκους του, με συγκεκριμένες προτάσεις καθημερινό και τεκμηριωμένο έλεγχο, από πλευράς νομιμότητας και ουσίας, των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Τέλος, να πούμε, όπως άλλωστε διαμηνύσαμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οποιαδήποτε ενέργεια  ή απόφαση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής  θίγει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών θα την οδηγούμε στην Εισαγγελία.
Δεν θα γίνουμε εμείς και η παράταξή μας συνένοχοι ΑΣΥΔΟΤΩΝ και ΑΛΑΖΟΝΙΚΩΝ συμπεριφορών.

Κωνσταντίνος Μάκαρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Παράταξης  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ