Προβλέπω την επόμενη κίνηση του Γιάννη Μαλτέζου

227

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί προβλέπουν ότι σε κάθε εκτελούμενο έργο με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τοποθετείται μεγάλη πινακίδα που θα αναγράφει την ταυτότητα του έργου (Πρόγραμμα, Προϋπολογισμό, Περίοδο κατασκευής, κλπ). Με τον τρόπο αυτό ο Πολίτης ενημερώνεται και γνωρίζει ποιος είναι ο εργολάβος, με τι έκπτωση πήρε το έργο, ποιος είναι ο κύριος του έργου (π.χ. Δήμος Άργους) και μπορεί να εκτιμήσει και να αποδώσει εύσημα όπου πραγματικά ανήκουν.

Στο έργο ασφαλτόστρωσης των δρόμων της Νέας Κίου το οποίο εκτελείται με καθυστέρηση, μετά από 6 περίπου μήνες διακοπής, καμία πινακίδα δεν έχει αναρτηθεί. Αν θυμηθούμε ότι στο αντίστοιχο έργο του περιφερειακού του Κυβερίου, όπου υπήρχε πινακίδα, κάποιοι άγνωστη την έριξαν για να μην διαβάζετε η ταυτότητα του έργου, εύλογα μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι τα τσιράκια του ανεπρόκοπου, βελτίωσαν τις μεθόδους καταστροφής κάθε ταμπέλας που θυμίζει ότι αυτό είναι έργο της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου. Πέρασαν σε μια πιο σύγχρονη μέθοδο. Δεν γκρεμίζουμε, αλλά εξαφανίζουμε την ταμπέλα ή απαγορεύουμε την ανάρτησή της.

Προβλέπω ότι σε μια δυο μέρες, ο Γιάννης Μαλτέζος θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του με γραβάτα, δίπλα στο εκτελούμενο έργο και θα λέει. «Υλοποιούμε έργα οδικής ασφάλειας στην Νέα Κίου» ή κάτι τέτοιο.

Το πολιτικό ήθος, που επιτάσσει να αναφέρεται ότι ΚΑΙ αυτό είναι έργο Καμπόσου (το αποφάσισε, έφτιαξε τη μελέτη, βρήκε τη χρηματοδότηση, το δημοπράτησε, το συμβασιοποίησε, και το ξεκίνησε), είναι έννοια άγνωστη. Ο Γιάννης Μαλτέζος απλώς φρόντισε και το καθυστέρησε προκειμένου, το ξαναλέω «να προσπαθήσει να το οικιοποιηθεί ευθέως ή πλαγίως».

Γι’ αυτό παραθέτω μαζί με μια φωτογραφία του εκτελούμενου έργου και τον πίνακα των στοιχείων που δείχνουν ποιος φρόντισε για το έργο, από πότε εντάχθηκε και με τι προϋπολογισμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε επόμενη ανάρτηση θα αναρτήσω αντίστοιχα στοιχεία για το σταματημένο έργο της αποχέτευσης της Νέας Κίου.