Ο Καμπόσος πήρε την απόφασή του

640
Δημήτρης Καμπόσος

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πέντε καθημερινές εφημερίδες, επτά μεγάλης εμβέλειας ιστότοποι και δύο πανελλαδικά κανάλια αναφέρθηκαν στην αποχώρηση του Δημήτρη Καμπόσου από τη Νέα Δημοκρατία, την επομένη ημέρα του γεγονότος. Και φυσικά, πέραν των Πελοποννησιακών ΜΜΕ, το θέμα αναδείχθηκε ως κορυφαίο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κάποια μέσα, όπως η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ανέφεραν πρωτοσέλιδα και με θετική οπτική. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Πορτοψάλτης στο ΣΚΑΪ  το σχολίασαν (σήμερα το πρωί) αρνητικά. Κάποια άλλα ΜΜΕ απλώς το ανέφεραν.

Η δημοσιότητα που δόθηκε και συνεχίζει να δίδεται είναι εντυπωσιακή. Όλοι όσοι αναφέρθηκαν στον Δημήτρη Καμπόσο και στην πολιτική απόφαση που πήρε να αποχωρήσει από το κόμμα στο οποίο είχε αφιερώσει περισσότερα από 40 χρόνια της ζωής του (καλώς ή κακώς) θεωρούν τον Δημήτρη Καμπόσο απώλεια για τη Νέα Δημοκρατία.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Τα περισσότερα ΜΜΕ αναφέρουν ως βέβαιο πως θα ενεργοποιηθεί στο κόμμα ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ που έχει εκλέξει ευρωβουλευτή την Αφροδίτη Λατινοπούλου, στο οποίο Οργανωτικός διευθυντής είναι ο φίλος του και ομοϊδεάτης Κώστας Κόλλιας (προερχόμενος και αυτός από τη Νέα Δημοκρατία όπου ήταν Οργανωτικός Διευθυντής). Είναι η πιο λογική πιθανότητα αν αναλογιστούμε ότι, ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν παρών στην ομιλία της Αφροδίτης Λατινοπούλου (στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) και επίσης ήταν παρών (μαζί με τον Κώστα Κόλλια) στο Μνημόσυνο του Μελιγαλά για τους 1.400 σφαγιασθέντες άμαχους Πατριώτες (από τους κομμουνιστές του Άρη).

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι αν και σε πιο κόμμα θα ενεργοποιηθεί αλλά:

– Πότε θα το ανακοινώσει,

– Τι αρμοδιότητες θα αναλάβει,

– Αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής (και σε πια περιφέρεια) και

– Αν ο Δήμος Άργους θα αποτελέσει παρελθόν για τον ίδιο.

Οι πληροφορίες από πολύ έγκυρες πηγές λένε ότι ο Δημήτρης Καμπόσος θα ανακοινώσει την ένταξή του στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη το αργότερο.

Οι αρμοδιότητες που θα αναλάβει δεν έχουν καθοριστεί ακόμη αλλά είναι βέβαιο πως θα βρίσκεται στον στενό ηγετικό κύκλο του κόμματος.

Είναι επίσης βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής (τρέμε Γιάννη Ανδριανέ) αλλά το που δεν αποκαλύπτεται.

Τέλος, για όσους θα βιαστούν να υποθέσουν ότι ο εφιάλτης τους για μια πιθανή υποψηφιότητα Καμπόσου για επάνοδο στο Δήμο Άργους Μυκηνών έχει τελειώσει, να τους πληροφορήσω πως ένας βουλευτής δικαιούται να είναι υποψήφιος Δήμαρχος χωρίς να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να κάνει την τελική επιλογή του πριν ορκισθεί ως Δήμαρχος. (Το αντίθετο δεν ισχύει).

Ο χώρος των Ελλήνων Πατριωτών που στρέφονται με ελπίδα προς τα Πατριωτικά, Ταυτοτικά, Εθνικιστικά κόμματα, κέρδισε ένα στέλεχος μεγάλης αξίας και εμπειρίας. Το κόμμα στο οποίο θα ενταχθεί ο Δημήτρης Καμπόσος αποκτά σημαντική προστιθέμενη πολιτική αξία και αυτό θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα όταν η πολιτική παρουσία και οργάνωσή του αρχίσουν να απλώνονται στην Αργολίδα, στην Πελοπόννησο και στην Ελλάδα.