Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η υπόθεση διαπληκτισμού του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ με εργαζόμενο, αποτέλεσε έκπληξη για όλους.

Ο συνήθως ηπίων τόνων Δημήτρης Ορφανός, ξεκίνησε και παρέμεινε μέχρι το τέλος καταγγελτικός. Σε σημείο που αποδιοργάνωσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και διέσπασε την κοινή στρατηγική τους, όπως αυτή αναμενόταν λόγω του κοινού αιτήματος συζήτησης του θέματος.

Επικέντρωσε τις κατηγορίες του στο πρόσωπο του τ. Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, ακούμπησε ελαφρά και τους εργαζόμενους, «την έπεσε στους άλλους επικεφαλής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Μάκαρη και κατέληξε με επίθεση κατά του τ. Προέδρου της ΔΕΥΑΝ Γιώργου Καχριμάνη.

Ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά του Σωκράτη Δωρή και τον κάλεσε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη, πράγμα το οποίο και έγινε. Συγχρόνως όμως τους έπλεξε το εγκώμιο για την προσπάθεια που καταβάλλει και δήλωσε δημοσίως πως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του.

Ήταν μια πρωτομιλία “Αρχηγική” που πάγωσε την αρνητική προδιάθεση του ακροατηρίου και τόνωσε το χαμηλό ηθικό των μελών της παράταξής του Δημήτρη Ορφανού.

Την παραθέτουμε ολόκληρη, καθώς και το πρώτο μέρος της ομιλίας του σε video ΕΔΩ , το οποίο περιλαμβάνει στα 2 πρώτα λεπτά συζήτηση με τους κ.κ. Παπαδημόπουλο και Μάκαρη η οποία προηγήθηκε της ομιλίας Ορφανού. (Το video το πήραμε από την ιστοσελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ).

Η καθυστέρηση της δημοσίευσης αποτελεί απόφαση του διαχειριστή του akromolio.gr για να μην τεθεί σε κίνδυνο η προχθεσινή σύσκεψη που κατέληξε σε θετικό αποτέλεσμα για το μέλλον της ΔΕΥΑΝ. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε και τις πρωτομιλίες των κ.κ. Κωστούρου και Μάκαρη.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΟΡΦΑΝΟΥ

«Θα μου επιτρέψετε πριν την έναρξη του σημερινού Δ.Σ. να κάνω μια παρέμβαση που έχει να κάνει με το πρώτο προς συζήτηση θέμα που αφορά το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα τελευταία γεγονότα στην ΔΕΥΑΝ.

Έχει όμως να κάνει και με άλλες συμπεριφορές κάποιων δημοτικών συμβούλων που τώρα όψιμα και με αφορμή, ένα σίγουρα δυσάρεστο γεγονός  και συμπεριφορά του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ που καταδικάζω και εγώ, πόσο μάλλον γιατί αυτή η συμπεριφορά, λεκτική, είχε ως στόχο έναν εργαζόμενο ΑΜΕΑ.

Όλοι εμείς οι αιρετοί, (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων), όταν ασκούμε διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε ορισμένους κανόνες απέναντι στους υπαλλήλους. Μεταξύ των άλλων θα πρέπει κάθε στιγμή να έχουμε στο νου μας ότι απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα στη δουλειά τους, στην ιδιωτική τους ζωή, ενδεχομένως και προβλήματα υγείας, είτε προσωπικά τους, είτε των μελών της οικογένειά τους. Η επικοινωνία μας με τους υπαλλήλους θα πρέπει να γίνεται με ευγένεια, αξιοπρέπεια, με χαμηλούς τόνους, αντιμετωπίζοντάς τους όλους ισότιμα.

Επομένως είναι καταδικαστέα κάθε συμπεριφορά αιρετού που ασκεί διοίκηση, η οποία βρίσκεται εκτός του πλαισίου αυτού και προκαλεί εντάσεις.

Συμπληρώνω όμως το εξής στο σημείο αυτό. Πολύ καλά έκαναν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ και αντέδρασαν για τη συμπεριφορά του Προέδρου απέναντι στον υπάλληλο, η οποία είχε αυτό το δυσάρεστο για όλους μας αποτέλεσμα.

Θα ήθελα όμως η ευαισθησία αυτή, όχι μόνο των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΝ, αλλά και όλων των υπαλλήλων του Δήμου, για να μην είναι επιλεκτική, να εκδηλώνεται όχι μόνο σε συμπεριφορές αιρετών κατά υπαλλήλων, αλλά και σε συμπεριφορές των υπαλλήλων προς τους πολίτες, όταν γίνονται «μάρτυρες» μη σωστής συμπεριφοράς, και εν γένει κακοδιοίκησης (π.χ. άρνηση εξυπηρέτησης, έλλειψη ευγένειας και καλής συμπεριφοράς, κλπ)

Θεωρώ όμως δεδομένο, ότι ο κ. Δωρής θα ζητήσει συγνώμη από τον εργαζόμενο, και τον καλώ να το κάνει δημοσίως.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως ο κ. Δωρής προσπαθεί να βάλει μια τάξη σε μια επιχείρηση που το χρέος της από τα 6,5 εκ. € στο τέλος του 2011 εκτοξεύτηκε στα 22 εκ. € στο τέλος του 2023. Και αυτό έγινε σε διάστημα 12 ετών και επί δημαρχίας κ. Κωστούρου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό, ή δικαιολογία, για την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Η άσκηση διοίκησης διέπεται από κανόνες, όμως θέλει και τρόπο.

Ακούω όλη την ώρα να πυροβολείτε τον κ. Δωρή!

Ναι ήταν απαράδεκτη η στάση του απέναντι σε έναν εργαζόμενο του Δήμου.

Απέναντι σε έναν πολίτη.

Δικαιώνει όμως τον υπάλληλο η ιδιότητά του ότι είναι εργαζόμενος;

 Ήταν σωστή η συμπεριφορά του γενικότερα;

Δεν θα μπω στην διαδικασία να τον κρίνω. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Υπάρχει ο προϊστάμενός του να τον κρίνει, πράγμα το οποίο και απέφυγε. Από το σημείο αυτό ξεκινά η αιτία των αντιπαραθέσεων, με τον πολιτικό προϊστάμενο να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίλυση ενός θέματος που δεν ήταν αρμοδιότητά του, με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο που ενήργησε.

Δυστυχώς στην ΔΕΥΑΝ τα προβλήματα φαίνεται πλέον ξεκάθαρα κι από αυτό το περιστατικό, δεν είναι μόνο οικονομικά, με τα χρέη της να έχουν εκτιναχτεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια.

Είναι πρώτα διοικητικά με την σημερινή διοίκησή της να μην μπορεί να επιλύσει ακόμα και απλά θέματα αδείας του προσωπικού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μπει πλέον το μαχαίρι βαθιά, πολύ βαθιά στην ΔΕΥΑΝ. Είναι ανεπίτρεπτο και πολιτικά και ηθικά οι μισθοί στην ΔΕΥΑΝ να είναι οι υψηλότεροι στον Δήμο και το κόστος ύδρευσης των πολιτών να είναι το υψηλότερο σε όλη την χώρα.

Εκεί θα έπρεπε να εστιαστεί η κριτική της αντιπολίτευσης. Στην διοίκηση!

Το περιστατικό αυτό το αποδοκιμάσαμε από την πρώτη στιγμή όλοι μας. Εγώ μάλιστα, για μια ακόμα φορά, ζητάω από τον κ. Δωρή να ζητήσει συγνώμη από τον υπάλληλο.

Να την ζητήσει εδώ μπροστά μας και να δείξει μεταμέλεια για ότι συνέβη.

Θα είστε ικανοποιημένοι μ’ αυτό;

Δεν νομίζω!

Αλήθεια είναι, πως θα ήσασταν ικανοποιημένοι με την συγνώμη του, αν ο σκοπός δεν ήταν να χτυπηθεί ο Ορφανός.

Γιατί αυτό είναι το θέμα σας. Αν σας ενδιέφερε το προσωπικό του Δήμου, θα είχατε ασχοληθεί και παλιότερα.

Αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι: φέρατε το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. και ορθώς πράξατε.

Το γεγονός αυτό έδωσε αφορμή για αναρτήσεις σε ΜΜΕ και σχολιάστηκε δυσμενώς  από αρκετούς δημότες και όχι μόνο.

Εγώ θα ήθελα μια απάντηση γιατί κανένας από εσάς δεν υπέβαλε έγγραφο αίτημα προκειμένου να συζητηθεί στο Δ.Σ. η απαράδεκτη,  άθλια και άκρως προσβλητική ενέργεια του πρώην Δημάρχου κ. Κωστούρου,  ο οποίος προεκλογικά και όντας στη θέση Δημάρχου προέβη επί 22 συνεχόμενες φορές (οι καταγεγραμμένες) στην κατάπτυστη ενέργεια να πετά ο ίδιος, χρησιμοποιώντας μάλιστα υπηρεσιακό αυτοκίνητο (της ΔΕΥΑΝ), σακούλες με απορρίμματα και περιττώματα ζώων στην είσοδο της οικίας του τότε ανθυποψηφίου του  και νυν Δημάρχου κ. Ορφανού!

Ως Δήμαρχος όχι μόνο δεν τήρησε την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του οι δημότες μας, αλλά με την συμπεριφορά του μας εξέθεσε όλους, προσέβαλε έναν ολόκληρο Ιστορικό Δήμο, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους και όχι μόνο μας έριξε βορά σε όλα τα ΜΜΕ για επικριτικά και περιπαικτικά σχόλια στο πανελλήνιο αλλά και  στο εξωτερικό, συνέχισε το καταστροφικό του έργο εξαφανιζόμενος και δίνοντας την θέση του στον κ. Κούγια  ο οποίος καλώς ή κακώς  τραβάει πάντα την προσοχή των ΜΜΕ με όποια υπόθεση αναλαμβάνει. Έτσι, ο διασυρμός του Δήμου μας έγινε σίριαλ για αρκετές ημέρες.

Ήρθε ποτέ εδώ να δώσει εξηγήσεις ο κ. Κωστούρος για τις πράξεις του; Μας είπε ποτέ ποιος ήταν ο προσωπικός λόγος που επικαλέστηκε ως την  μόνη δικαιολογία την οποία και κατάφερε να ψελλίσει πριν εξαφανιστεί; Μήπως ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τις πράξεις του;

Θεωρεί ο κ. Κωστούρος που συνυπογράφει το αίτημα της αντιπολίτευσης, και καλά κάνει, ότι αυτός δεν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές του;

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι που συνυπογράφουν το κείμενο αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποτελούσαν την δημοτική αρχή της προηγούμενης τετραετίας, τίποτα δεν κάνατε τότε  παρά μόνο μέσα από τα δόντια σας, γιατί φοβόσασταν την ηρωοποίηση ενός πολιτικού σας αντιπάλου. Ήταν ηθικό αυτό τότε, να προάγεται τον πολιτικό σας συμφέρον εις βάρος ενός θύματος του κ Κωστούρου για να μην έχετε διαρροή ψήφων προς τον κ. Ορφανό;

Κι έρχεστε τώρα το ίδιο υποκριτικά και κουνάτε το δάκτυλο σε μια δημοτική αρχή που αναγνώρισε το λάθος ενός μέλους της!

Τι επιδιώκετε λοιπόν; Την δικαίωση του εργαζόμενου ή το ροκάνισμα του κύρους μιας δημοτικής αρχής που ούτε έναν χρόνο δεν έχει συμπληρώσει στην διοίκηση του Δήμου μας προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα με την Κόπρο του Αυγεία στην δημοτική διοίκηση.

Αφήστε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και αντί να στέκεστε απέναντι βοηθήστε, όχι εμάς ως παράταξη, αλλά τον Δήμο μας να αποκτήσουμε επιτέλους σωστή και δημιουργική δημοτική διοίκηση.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η συμπεριφορά του αυτή δεν θα πρέπει να συζητηθεί στο Δ.Σ.;

Θεωρεί ο κ. Κωστούρος ότι στο αίτημα του κ. Μάκαρη στο προηγούμενο Δ.Σ. για την οφειλή που μας παρουσίασε προμηθευτής του Δήμου ύψους 740.000 € δίχως παραστατικά, τιμολόγια, αναθέσεις κλπ, δεν θα πρέπει να απαντήσει;

Στο προηγούμενο Δ.Σ. και πριν αρχίσει η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα που είχε θέσει μάλιστα ο κ. Μάκαρης, ο πρώην Δήμαρχος  σηκώθηκε επιδεικτικά, έφυγε από την αίθουσα και επανήλθε όταν είχαμε προχωρήσει στο επόμενο θέμα, προφανώς για να αποφύγει να απαντήσει.

Θεωρείτε όλοι εσείς, και ιδιαίτερα εσείς κ. Μάκαρη που θέσατε το συγκεκριμένο ερώτημα και είδατε τον κ. Κωστούρο να εξαφανίζεται από την αίθουσα, να φυγομαχεί για να μην σας δώσει απάντηση, θεωρείται ότι το θέμα αυτό δεν αξίζει μιας πρότασης παρεμφερούς με αυτή για την ΔΕΥΑΝ, έτσι ώστε να δοθούν εξηγήσεις γιατί με προφορικές εντολές χρέωσε το Δήμου μας έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία  740.000 €;

Διαχειριζόταν δικό του χρήμα ή των δημοτών; Τόση ασέβεια;

Προτείνω λοιπόν προς το σώμα, για τα δύο αυτά θέματα, να οριστούν δύο μοναδικές συνεδριάσεις όπου θα χυθεί άπλετο φως.

Αν συναινεί το σώμα, παρακαλώ τον κ. Πρόεδρο να τα θέσει σε ψηφοφορία τώρα για να αποφασίσει το σώμα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Κωστούρο, πόσα παρόμοια περιστατικά σαν του Δωρή, υπήρξαν κατά τη διάρκεια της 12χρονης Δημαρχίας του;

Πόσες φορές πρόσβαλε, ειρωνεύτηκε, απαξίωσε, προκάλεσε, αιρετούς συναδέλφους του τα χρόνια της δημαρχίας του;

Να θυμηθούμε τον ευεργέτη του Αναγνωσταρά και τα όσα έχει ακούσει; Τον αντίπαλό του στην εκλογή Δημάρχου το 2012 και τις μεθοδεύσεις του κατά του συνυποψηφίου του γιατρού Βασιλόπουλου;

Το τι άκουσαν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοί του που αποχώρησαν από την παράταξή του καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες μεθόδους του;

Τις λοιδορίες του κατά του Μπάμπη Αντωνιάδη;

Τον εξευτελισμό που επιχειρούσε κάθε τόσο κατά του συμπολίτη μας και αντιπάλου του στις εκλογές του 2014  Χρήστου Γραμματικόπουλου;

Τις επιθέσεις κατά του Κώστα Γκόνη, ακόμα και κατά του ΚΚΕ;

 Ή μήπως να θυμηθούμε τα δεκάδες ψεύτικα προφίλ που εξύβριζαν καθημερινά όποιον πολίτη ήταν εναντίον του και ποτέ μα ποτέ δεν τα καταδίκασε;

Τώρα έρχεται και μιλάει για ηθική, το παίζει προστάτης των εργαζομένων, λευκή περιστερά και ζητάει το κεφάλι του Σωκράτη, ενώ ο πραγματικός του στόχος είμαι εγώ.

Δεν μπορεί να ξεχάσει, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ήττα, με την απαξίωση του εκλογικού σώματος στο πρόσωπό του, γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που προξένησε με τη δημαρχία του στην κοινωνία και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει τη ρεβάνς.

Κινείται με σχέδιο, «ούτε έξι μήνες δεν θα αντέξουν» έλεγε από το Δεκέμβρη, και μόλις ήρθε η απανταχούσα των 11.000.000 Ευρώ απλήρωτων υποχρεώσεων που άφησε φεύγοντας, το άλλαξε λίγο, έβαλε στο σχέδιο την τμηματική απαξίωση πρώτα του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Φραγκιουδάκη που είχε το θάρρος και το σθένος να αποκαλύψει τις οφειλές με επίσημα στοιχεία, μετά τους Συμβούλους μου, μετά το Τζαρίμα, την Καραγιάννη και πρόσφατα τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Καράπαυλο για τη δαπάνη του 6ήμερουΦεστιβάλ Ακροναυπλίας, που στοίχισε πάνω από 50.000 Ευρώ και ήταν μια πρωτότυπη πολιτιστική πρόταση, που αν κρίνουμε από τη συμμετοχή του κόσμου ήταν απόλυτα επιτυχημένη, έγινε σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων και διαφήμισε για μέρες σε μεγάλες ιστοσελίδες, την τηλεόραση και άρθρα στις εφημερίδες,  το Ναύπλιο και να θυμίσω εδώ στους επικριτές που είχαν πάθει αφωνία, ότι:

Μόνο πέρυσι προ των εκλογών, χωρίς να υπολογίζονται τα ποσά 3-4-5.000 Ευρώ για μικρές εκδηλώσεις στα χωριά, δόθηκαν:

6/9/2023 8.800 Συναυλία με τον Πασχάλη στο Δρέπανο

3/9/2023 16.890 Συναυλίας με τη Μελίνα Κανά, στη Μιδέα

29/8/2023 23.140 Συναυλία με τη Γλυκερία

9/8/2023 27.850 Συναυλία με το Γιάννη Πλούταρχο

13/8/2023 4.680 Μουσική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος

4/8/2023 13.150 Μουσική συναυλία στο Ναύπλιο με την Ερωφίλη και Αργυρώ Καπάρου

Εκδηλώσεις στην Πουλακίδα 10.270 Ευρώ

Και κλείνω με την οφειλή για τις καρέκλες των εκδηλώσεων ύψους 65.165 Ευρώ.

Κάνατε προεκλογική πολιτική, αφού είχατε πάρει και δάνειο 725.000 Ευρώ, κοροϊδεύοντας τους προμηθευτές και τους Δημότες.

Κωδικός 15.6471.003 Έξοδα λοιπών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ναυπλίου έτους 2023

Σύνολο: 335.496  Πληρώθηκαν από αυτά μόνο: 11.053 Υπόλοιπο απλήρωτο, φέσι που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς το 2024: 324.443 Ευρώ.

Αυτά, για να σκέπτεστε πριν μας κουνήσετε το δάχτυλο κύριε Κωστούρο.

Εμείς, ούτε μπαταχτσήδες είμαστε, ούτε πρόκειται να γίνουμε εκμεταλλευόμενοι τη θέση που μας έδωσε ο λαός για να τον υπηρετήσουμε. Αυτός ο λαός με συντριπτική πλειοψηφία μας έδωσε εντολή να εξυγιάνουμε το Δήμο και να ξεριζώσουμε το κράτος που είχατε για τόσα χρόνια οικοδομήσει, χρησιμοποιώντας τα χρήματα του Δήμου μας.

Αυτό κάνουμε και καταλαβαίνουμε ότι αυτό σας στεναχωρεί, όμως είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα, με τα λάθη μας και τις αστοχίες μας όπως είναι φυσιολογικό σε μια τέτοια προσπάθεια που παντού έχουν στηθεί παγίδες για να ανακόψουν την πορεία μας.

 

Λυπάμαι πραγματικά που οι αρχηγοί των δύο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης αποφάσισαν να γίνουν συνοδοιπόροι με τον καταδικασθέντα στη συνείδηση του κόσμου και με την ψήφο των Δημοτών πρώην δήμαρχο και «σύρθηκαν» σε μια ανίερη συμμαχία η οποία παραπληροφορεί τους δημότες, ότι «ο Ορφανός δεν βγάζει την τετραετία», «έχει χάσει τη δεδηλωμένη», «το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι ανίκανο να διοικήσει» και άλλα τέτοια φαιδρά, αλλά άκρως επικίνδυνα γιατί διχάζουν τους Δημότες σε μια κρίσιμη καμπή όπου γίνονται τα πρώτα βήματα εξυγίανσης κυρίως της άθλιας οικονομικής κατάστασης που παραλάβαμε.

Δεν είμαστε πολιτικά αφελής, όπως ίσως κάποιοι νομίζουν, σύντομα θα πάρουν πίσω τις κατηγορίες που μας προσάπτουν για τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου που κληρονομήσαμε και καλούμαστε να επιλύσουμε, εργαζόμαστε και ας μην φαίνεται ακόμα η δουλειά μας.

Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα αναφερθώ αναλυτικά στο τι έχουμε πετύχει στους οκτώ μήνες της Δημαρχίας μας.

Από κει και πέρα, είμαι αποφασισμένος να τιμήσω τον όρκο που έχω δώσει να φτάσω το έργο μου στο τέλος, αυτή την εντολή έχω λάβει και αυτήν θα τηρήσω.

Δεν εκβιάζομαι, δεν υποχωρώ σε κάθε είδους πιέσεις από φανταστικά ή και πραγματικά κέντρα εξουσίας, δεν κάνω βήμα πίσω, είμαι εδώ, δεν κρύβομαι, η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή στον κάθε Δημότη, αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και κρίνω με περίσκεψη το κάθε τι που συμβαίνει στο Δήμο μας, για τον οποίο έχω την ευθύνη.

Είναι αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι και δεν δικαιολογώ την πράξη του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ Σωκράτη Δωρή, όμως, από τη στιγμή που ο ίδιος άμεσα μετά το συμβάν δήλωσε ότι «κακώς παρεκτράπηκε» «σε ένα ατυχές έντονο φραστικό επεισόδιο» με τον εργαζόμενο και ο ίδιος κάλεσε το ασθενοφόρο και συνόδευσε τον υπάλληλο στο νοσοκομείο, παράλληλα δε μου τηλεφώνησε εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός, θέτοντας και την παραίτησή του στη διάθεσή μου, είμαι υποχρεωμένος να λάβω όλα τα στοιχεία υπ’ όψη μου και να σταθμίσω, και την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ΔΕΥΑΝ, με αποφυγή της ανθρωποφαγίας για λάθος που δεν έχει σχέση με την ηθική, ούτε με ατασθαλίες, ούτε με κλοπή ή κακοδιαχείριση, η άλλης υποψίας σε βάρος του προέδρου της ΔΕΥΑΝ.

Συνεκτιμώντας και τα όσα προηγήθηκαν, ανανεώνω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Σωκράτη Δωρή, θέτοντας εδώ στο ανώτερο όργανο του Δήμου το Δημοτικό Συμβούλιο, τον όρο, τη δέσμευση, ότι σε περίπτωση επίσημης καταγγελίας για παρόμοιο ατόπημα, θα απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του.

Σε έναν άνθρωπο που έχει μέσα του την αίσθηση του καθήκοντος όπως έχει αποδείξει για χρόνια και τρέχει νύχτα μέρα ανεξάρτητα από συνθήκες, να υπηρετήσει το κοινό καλό, ο οποίος έχει φορτωθεί πολλαπλές ευθύνες στον τομέα που του έχει ανατεθεί, θα ήταν άδικο να μην του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει την προσφορά του, με τις προϋποθέσεις που ήδη ανέφερα.

 

Να συνεχίσω τέλος με τον κύριο Καχριμάνη, τον κύριο υπεύθυνο της κατρακύλας της ΔΕΥΑΝ, όπου τα συνολικά χρέη, ζημιές και οφειλές της ξεπερνούν τα 30.000.000 Ευρώ, ο οποίος μιλά σε ανακοίνωσή του για καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλλει ο Σωκράτης Δωρής και αυτό έχει συνέπειες στην απόδοση των εργαζομένων, ενώ στη δική του εποχή όλοι ήταν χαμογελαστοί και απόδειξη αυτού, βάζει και μια φωτογραφία από ένα τραπέζωμα όπου φαντάζομαι ότι πληρώθηκε από τον κύριο Καχριμάνη, γιατί διαφορετικά δεν είχε δικαίωμα να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία χωρίς να το αναφέρει.

Είναι τόσο αθώα η ανακοίνωση του κυρίου Καχριμάνη, που φανερώνει και το μικρό όνομα του εργαζόμενου με τον οποίο διαπληκτίστηκε ο Δωρής, για να μας δείξει τις φιλικές του σχέσεις με τους εργαζόμενους, ή μήπως θορυβημένος από την υπόθεση των 3.000.000 Ευρώ της προκαταβολής την οποία ο Δωρής έστειλε στον Εισαγγελέα, όπως και από τους ελέγχους που ετοιμάζονται, βρήκε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση;

Αυτά θα τα δούμε στην πορεία, θέλω να ρωτήσω τον κύριο Καχριμάνη που καυχιέται για τα 40 ή 50 εκατομμύρια ευρώ έργων (έχει μπερδευτεί και ο ίδιος) που άφησε φεύγοντας στη ΔΕΥΑΝ, τα τόσα χρόνια της Δημαρχίας Κωστούρου και της δικής του Προεδρίας στη ΔΕΥΑΝ, γιατί ακόμα πίνουμε Ανάβαλο; Γιατί δεν πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί; Γιατί επέτρεπαν να συνδέονται απόβλητα στους αγωγούς απορροής ομβρίων; Γιατί προεκλογικά έσβηναν ή μείωναν τις οφειλές; Γιατί ανέχονταν την κλοπή του νερού από τις γεωτρήσεις; Γιατί τόσα χρόνια -από το 2014- το ανακοινώνατε δεν πήγε το νερό στα Ίρια; Πώς είναι δυνατόν κύριε Καχριμάνη, με τόσα έργα που μας λέτε ότι κάνατε, καθημερινά να υπάρχουν δεκάδες βλάβες στα δίκτυα της Επιχείρησης; Στα όσα σας κατήγγειλε επί 2,5 ώρες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος, γιατί δεν απαντήσατε; Μήπως είναι και αυτός ένας λόγος που ζητάτε να απομακρυνθεί από την προεδρία; Όλες οι απευθείας αναθέσεις που κάθε χρόνο έφταναν μόνο από εσάς τα 3.000.000 Ευρώ, τις οποίες καταψήφιζε ο κύριος Αναγνωσταράς μόνος του στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ, ενώ τις υπερψήφιζε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ήταν όλες απαραίτητες; Σταματώ για την ώρα, αλλά θα επανέλθω κύριε Καχριμάνη».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν

Τρεις σημαντικές αποφάσεις για έργα στην Κόρινθο

 Τρεις σημαντικές αποφάσεις (τις δύο ομόφωνα) έλαβε την Παρασκευή (20 Σεπτεμβρίου) η Δημοτική Επιτροπή του…

% μέρες πρίν

Το χρέος της μνήμης

γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Η 18η Σεπτεμβρίου του 1922 ήταν η μέρα που το δράμα…

% μέρες πρίν