γράφει ο Α. ΛΗΘΙΝΟΣ

Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου για την υπόθεση παραμονής ή όχι στου Σωκράτη Δωρή στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ ήταν μια καθαρή πολιτική σύγκρουση αρχηγών που έγινε με αφορμή το γνωστό επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδος. Αν θα θέλαμε να καταγράψουμε το αποτέλεσα, θα έλεγα πως ο Δημήτρης Ορφανός αναδείχτηκε “Νικητής στα σημεία”.

Η πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Μάκαρη να τηλεφωνήσει στον Δημήτρη Κωστούρο και να του προτείνει να συνυπογράψουν κοινό αίτημα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεως σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΝ», έγινε άμεσα αποδεκτή από τον έμπειρο αυτοδιοικητικό και τ. Δήμαρχο, αφού προηγουμένως ο Κ. Μάκαρης εξασφάλισε και την συνυπογραφή του Δημήτρη Παπαδημόπουλου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν υποχρεωμένος εκ του νόμου να προκαλέσει αυτή τη συζήτηση, ικανοποίησε μεν το στρατήγημα της αντιπολίτευσης πλην όμως αποδυνάμωσε το αίτημα εντάσσοντας το θέμα προς συζήτηση σε Τακτική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ένα εκ των δέκα που ετέθησαν προς συζήτηση.

Η αρχική αναταραχή που προκλήθηκε στο στρατόπεδο της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, όχι για το προς συζήτηση θέμα αλλά, λόγω της πρωτοβουλίας συνυπογραφής και υποβολής του αιτήματος από τους τρεις επικεφαλής παρατάξεων που έδειξαν να ξεπερνούν τις αβυσσαλέες αντιθέσεις τους, αντιμετωπίσθηκε τελικά με μπετονάρισμα της παράταξης Ορφανού και έξυπνη επιθετική τακτική του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο (έναντι Κωστούρου και Μάκαρη), με παράλληλη συγκαταβατική στάση προς τον Παπαδημόπουλο και το Σωματείο εργαζομένων.

Ως αποτέλεσμα της τακτικής «Φουλ Επίθεση» του Δημήτρη Ορφανού είδαμε –τελικά- να μην ακολουθείται κοινή γραμμή από τους τρεις της αντιπολίτευσης (παρά την συνυπογραφή της πρότασης για συζήτηση) και να επιδιώκουν κυρίως να απαντήσουν στα όσα τους καταλόγισε ο Δημήτρης Ορφανός σε μία ομολογουμένως καλογραμμένη πολιτική και πολεμική ομιλία.

Ο Δημήτρης Κωστούρος ξέφυγε εύκολα από την επίθεση «πετώντας την μπάλα στα χωράφια» και αλλάζοντας το κέντρο βάρος της συζήτησης.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης ξεκίνησε καλά αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον εαυτό του και επανήλθε στην σύγκρουση με την αντιδήμαρχο Ντίνα Καραγιάννη (η οποία του απάντησε στα ίσα) αναφερόμενος κατ’ επανάληψη στις προσφυγές του στον Εισαγγελέα για τα θέματα των ογκωδών απορριμμάτων.

Ο Δημήτρης Παπανδριανός επέμεινε στα της καταγγελίας για κατ’ επανάληψη επιδεικνυόμενη κακή συμπεριφορά του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ προς μέλη του προσωπικού.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου, αφού πρώτα ζήτησαν την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών, ξεκαθάρισαν ότι το ζήτημα γι’ αυτούς δεν είναι η αλλαγή ενός προσώπου αλλά η αλλαγή μεθόδων διοίκησης προς όφελος της απειλούμενης με λουκέτο ΔΕΥΑΝ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Σωκράτης Δωρής αναφέρθηκε στα του επεισοδίου, παραδέχθηκε πως η συμπεριφορά του ήταν εκτός ορίων, το αιτιολόγησε γιατί έγινε και ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τους εργαζόμενους και την παριστάμενη σύζυγο του εργαζόμενου.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός παραδέχθηκε δημοσίως την απρεπή συμπεριφορά του συνεργάτη του πλην όμως διακήρυξε την στήριξή του προς αυτόν (δεδομένης της αποστολής που του έχει ανατεθεί) διαβεβαιώνοντας πως τέτοια επεισόδια δεν θα ξανασυμβούν, τονίζοντας ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Σωκράτη Δωρή με ανοιχτή ημερομηνία για την περίπτωση οποιασδήποτε υποτροπής..

Στο τέλος της συζήτησης και με παρέμβαση του Ραφαήλ Μπαρού, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (μέλος του οποίου είναι το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΝ), το θέμα εκτονώθηκε και παραπέμφθηκε για τα διαδικαστικά σε κοινή συνάντηση ΕΚΝΕ, Δημοτικής Αρχής και Σωματείου, εντός του Σαββατοκύριακου προκειμένου την Δευτέρα η ΔΕΥΑΝ να λειτουργήσει χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι, όπως αναγνώρισε η παριστάμενη σύζυγος του νοσηλευθέντος, για προληπτικούς λόγους υπαλλήλου (είναι καρδιοπαθής), το σύζυγό της επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Σωκράτης Δωρής και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ντίνα Καραγιάννη.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί η παρουσία μεγάλου πλήθους Δημοτών (υπήρξε κινητοποίηση του Σωματείου και των Δημοτικών Παρατάξεων) και η επιτυχής διεύθυνση των συζητήσεων από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Λαμπρόπουλο.

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο Σωκ. Δωρής “τιμωρείται με επίπληξη”

Η υπερβολή στην πολιτική διαχείριση του θέματος “Δωρής” από πλευράς αντιπολίτευσης, οδήγησε την παράταξη του…

% μέρες πρίν

Δημ. Συμβούλιο με κύριο θέμα τη ΔΕΥΑΝ

Συνεδριάζει σήμερα, στις 19.00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με 10 θέματα την Ημερήσια…

% μέρες πρίν

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν