Με παραλαβή 5% δεν πάμε μπροστά (Η περίπτωση του Γιάννη Μαλτέζου)

333
Η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με τον Γιάννη Μαλτέζο. Μπήκε για διακοσμητικούς λόγους και απεικονίζει Φασόλια μικρόσπερμα Δυτικής Μακεδονίας

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν ξέρω σε τι βαθμό ο Γιάννης Μαλτέζος ακούει τις όποιες σωστές παρατηρήσεις του κάνουν οι συνεργάτες του. Αν, βέβαια, του κάνουν και όποιοι εξ αυτών του κάνουν.

Ξέρω όμως ότι διαβάζει προσεκτικά την ερευνητική και αποκαλυπτική ιστοσελίδα fryktoria.gr κάθε μέρα… και μάλιστα μπαίνει να τη δει από το κινητό του 2-3 φορές την ημέρα, ενώ έχει δώσει εντολές να τον ενημερώνουν αμέσως μόλις αναρτηθεί κάτι που τον αφορά. Τη διαβάζει, ρίχνει τα κουτάλια του στη διαχειρίστρια της σελίδας και μετά επιλέγει σε τι πρέπει να ενεργήσει αμέσως, σε τι αργότερα όταν τα πράγματα θα έχουν ξεχαστεί και που θα κάνει “τουμπεκί ψιλοκομμένο”. Από ότι έχω μετρήσει, ο Γιάννης Μαλτέζος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανταποκρίνεται στις υποδείξεις της ιστοσελίδας fryktoria.gr σε ποσοστό 5%. Και εξηγούμαι:

Στις 100 υποδείξεις, κριτικές και αποκαλύψεις, ο Γιάννης Μαλτέζος αντέδρασε ή προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει μόλις στις 5. Δηλαδή, ποσοστό 5%. Και αυτές οι 5 ενέργειές του δεν έγιναν με κίνητρο τη βελτίωση της διοίκησης ή της ζωής των Δημοτών αλλά την προσωπική του προστασία από παρέμβαση του νόμου ή από γενικότερο ξεφτίλισμα. Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση με τον υποστράτηγο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου κ. Ηλία Αξιωτόπουλο, τον οποίο σε επίσημη ανάρτηση υποβίβασε σε Ταξίαρχο.

Η ερευνητική fryktoria.gr το είδε, το διασταύρωσε, το αποκάλυψε και … γέλασε κάθε πικραμένος με την αχρηστίλα του 2ου ορόφου.

Χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες για να γίνει η αναγκαία διόρθωση, χωρίς βέβαια να ζητηθεί μία συγνώμη, να ειπωθεί ένα ευχαριστώ προς τη fryktoria.gr που υπέδειξε το λάθος ή έστω να βγει μια ανακοίνωση που να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.

Θα μου πείτε, σιγά το πράγμα και τι έγινε. Έγινε! Έγινε γιατί πέραν του γεγονότος ότι αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι τα χρήματα των Δημοτών δίδονται ρουσφετολογικά και όχι αξιοκρατικά, ξεφτιλίστηκε ο Δήμος στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. από την οποία ζητά (και ορθώς ζητά) επαύξηση δυνάμεων και προστασία των Δημοτών.

Τώρα, αν με ρωτήσετε ποιες είναι οι άλλες 4 περιπτώσεις θα σας πω:

*Αφαίρεση των αρμοδιοτήτων καθαριότητας από την αντιδημάρχο κα Αργυροπούλου λόγω αναποτελεσματικότητας. (Βέβαια εδώ, πήγαμε από το κακό στο χειρότερο).

*Αποκάλυψη ότι η ανάθεση της ευθύνης καθαριότητας στον κ. Δημάκη έγινε με παράνομο τρόπο. (Βέβαια η διόρθωση κόστισε στο δήμο την αποζημίωση ενός ακόμη αντιδημάρχου).

*Αποκάλυψη ότι θανατώνονται αδέσποτα χωρίς απόφαση της εκ του νόμου υποχρεωτικής 5μελούς Επιτροπής. (Βέβαια η Επιτροπή που διόρισε κυρήχθηκε έκπτωτη λόγω εσφαλμένης συγκρότησης)

*Αποκάλυψη ότι κρύβουν πτώματα σκύλων σε καταψύκτες στο χώρο της Χοντραγοράς. (Βέβαια η προσπάθεια διόρθωσης έφερε την αποκάλυψη ότι τα πτώματα των αδεσπότων τα πουλάνε για λίπος με το κιλό).

Καταλήγοντας θα έλεγα ότι, ο Γιάννης Μαλτέζος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές των Αυτοδιοικητικών ως παράδειγμα προς αποφυγήν αλλά και ως παράδειγμα του πόσο εύκολα ο Λαός εξαπατάται από τα οργανωμένα συμφέροντα και στρέφεται προς τη χείριστη λύση, όταν του προσφέρεται σε συσκευασία Προσφοράς και Δώρων.