Η Ντίνα Καραγιάννη φορούσε παντελόνια

708
Ντίνα Καραγιάννη

Η χθεσινή απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων υπήρξε απογοητευτική.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος απουσίαζε και η παράταξή του δεν είχε θέσει κανένα ερώτημα ζητώντας απαντήσεις προς χάριν των Δημοτών. Ούτε καν ζήτησε μια απάντηση για το αν πράγματι γίνονται συζητήσεις για να ανοίξει Τζαμί στην πλατεία της Αγίας Τριάδος, όπως βουίζει ο τόπος στην Μιδέα.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης υπήρξε “πολιτικά φλύαρος” αλλά επί της ουσίας τα ερωτήματά του αποδείχθηκαν κενά περιεχομένου καθώς οι απαντήσεις από τον Γιώργο Φραγκιουδακη και την Ντίνα Καραγιάννη δεν άφησαν περιθώριο (ή ο ίδιος δεν θέλησε να πιέσει περισσότερο) για να καταγάγει μια νίκη έστω και στα σημεία. Μόνη εξαίρεση η γνωστή παλιά υπόθεση με τις τιμολογήσεις ανταλλακτικών για αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία.

Ο Δημήτρης Κωστούρος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής συνεδρίασης καθώς του δόθηκε το δικαίωμα να εμφανισθεί ως πολλαπλώς δικαιωμένος, γνώστης των αυτοδιοικητικών διαδικασιών και ευπρεπής ως προς το ύφος των συζητήσεων.

Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος διηύθυνε τη συνεδρίαση χαλαρά και με μεγάλη ανοχή ως προς τον παρεχόμενο χρόνο στους ομιλητές. Δεν παρέλειψε όμως να τους υπενθυμίσει ότι θα πρέπει να τηρούν τα του κανονισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η περίοδος της υπερβολικής χαλαρότητας οδεύει προς το τέλος της.

Ο Δημήτρης Ορφανός εμφανίσθηκε ενημερωμένος για όλα τα θέματα, απάντησε με επάρκεια όπου χρειάστηκε και ακολούθησε τη γνωστή ανεκτική τακτική του η οποία εκλαμβάνεται από τον κόσμο ως αδυναμία.

Ο Ηλίας Ματζαβράκος ήταν η απογοήτευση της συνεδρίασης καθώς εμφανίσθηκε αδιάβαστος σε δύο περιπτώσεις και αήθης όταν συνελήφθη να κάνει μη αποδεκτή χειρονομία με τα δάχτυλα του χεριού του.

Η έκπληξη της συνεδρίασης ήταν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ντίνα Καραγιάννη η οποία βγήκε νικήτρια στην αντιπαράθεσή της με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη. Επέδειξε ηγετικά προσόντα καθώς υποστήριξε τις επιλογές της με επάρκεια και στις παρεμβάσεις της εφάρμοσε με επιτυχία τον κανόνα «τα πολλά λόγια είναι φτώχια».

Εν τέλει, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έδειξαν για μια ακόμη φορά πως ή στερούνται αυτοδιοικητικού πάθους και γνώσεων ή αυτολογοκρίνονται στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης παραταξιακής πειθαρχίας και ιεραρχίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

*Υπόθεση Πισίνας Αμφιτρύωνα

*Εξελίξεις σχετικά με το δάνειο από το ΤΠΔ

*Θέματα καθαριότητας του Δήμου

*Διακοπή εργασιών σε έργα οδοποιίας

*Επεξηγήσεις για την προωθούμενη συνεργασία των ΔΕΥΑΝ και ΔΕΥΑΑΡΜ

Και μία παρατήρηση. Το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των ΜΜΕ και του κόσμου βαίνει διαρκώς μειούμενο εις ότι αφορά την δια ζώσης παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. (Την χθεσινή συνεδρίαση παρακολούθησαν απεσταλμένοι δημοσιογράφοι μόνον από το akromolio.gr, τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το Best TV).