Εφιάλτες Αυτοδιοικητικοί αλλοιώνουν την γλώσσα μας

183

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όλοι αυτοί οι γιαλαντζί αρμόδιοι για τον πολιτισμό, στους δήμους, να μην ξεχνάνε πως έδωσαν όρκο όταν αναλάμβαναν καθήκοντα δημοτικού συμβούλου. Και η ευθύνη τους για την προστασία των μνημείων και της γλώσσας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις ρουσφετολογικές υποχρεώσεις που έχουν έναντι ψηφοφόρων ή ασυνείδητων γραφιστών.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Γι’ αυτό, τώρα που τελείωσε το κύμα των εκδηλώσεων στις παραλίες (όπου μας φλόμωσαν στα Beach) και έρχεται το κύμα των Δρομικών δράσεων ας φροντίσουν οι αφίσες τους να είναι γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα και να μη μας τρελάνουν στα RUN..

Οι ά-τιμοι, ως προς την υποχρέωση προστασίας της γλώσσας μας, πρέπει να αλλάξουν πολιτική και να πάψουν να γίνονται συνεργοί  στη φθορά της Ελληνικής γλώσσας ή να γίνουν δέκτες αποδοκιμασιών από τους Πολίτες και τους Δημάρχους που εποπτεύουν.

Η ντροπή του “PORTO HELI RUN EXPERIENCE” πρέπει να αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Και αν οι εκεί αρμόδιοι πιστεύουν ότι είναι τόσο γνωστή η Δρομική δράση που διοργανώνουν ώστε να προσελκύει και ξένους λάτρεις του Δρομικού Κινήματος, τότε ας φτιάξουν τις αφίσες τους δίγλωσσες με έμφαση στα Ελληνικά.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον δήμο Επιδαύρου που δεν ντράπηκε να βάλλει τα διάφορα Aquathlon, Contingency plans, Individual – Relay, Adults Aquathlon, Triathlon και, Swim kids, της εταιρείας whynot δίπλα στην πινακίδα που θυμίζει το μεγαλείο του τόπου τους το οποίο με τη στάση τους καταφρονούν. Την πινακίδα που δείχνει προς «Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου».

Η Δημοτική Αρχή του Τάσσου Χρόνη και οι χορηγοί τους Δημήτρης Πτωχός και Γιάννης Ματζούνης που διαθέτουν τα χρήματα και το κύρος του θεσμού που εκπροσωπούν, στην περίπτωση του Τριάθλου Επιδαύρου, λειτούργησαν χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Μεγάλος Οραματιστής του Ελληνισμού Περικλής Γιαννόπουλος έγραφε «…Η ξενομανία είναι χωριατιά». Ας το καταλάβετε και ας ξεκινήσετε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης διαβάζοντας ένα βιβλίο από αυτά που θυμίζουν σε ποιον Λαό άρχετε.