Δημ. Συμβούλιο με κύριο θέμα τη ΔΕΥΑΝ

164
Δημήτρης Ορφανός (αριστερά) με Βαγγέλη Λαμπρόπουλο (δεξιά)

Συνεδριάζει σήμερα, στις 19.00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με 10 θέματα την Ημερήσια διάταξή του, σύμφωνα με την πρόσκληση του Προέδρου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου.

Το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι η υπόθεση ΔΕΥΑΝ, και εις ότι αφορά την κοινή πρόταση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για αποπομπή του Σωκράτη Δωρή (κάτι που δεν το ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο ψήφισμα που εξέδωσε) και η αντικατάσταση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου της εταιρείας (η οποία συνδέεται με την ανάθεση έργου επίβλεψης-ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας- στην αναπτυξιακή εταιρεία ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ, ΟΤΑ)

Τα προς συζήτηση θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι:

1o θέμα: Περί ενημέρωσης, συζήτησης και λήψης απόφασης σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΝ.

2o θέμα: Περί αντικατάστασης παραιτηθέντος μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ.

3ο θέμα: Περί έγκρισης απονομής του Αριστείου «Ιωάννης Καποδίστριας Πολιτειακής Αξίας», « Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες,τα γράμματα και τις τέχνες» και του βραβείου «Γ. Τερτσέτης – Α. Πολυζωίδης».

4ο θέμα: Περί έγκρισης του 3ου ΑΠΕ και 3ου ΑΠΕ 1 ης Σ.Σ. του υποέργου: «Εργασίες ανάπλασης τμημάτων περιοχής Ψαρομαχαλά» του Δήμου Ναυπλιέων.

5ο θέμα: Περί έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης τύπου εισόδου – εξόδου και της σχετικής σήμανσης, για την κατασκευή τριών όμοιων ισόγειων πέτρινων κατοικιών επί κοινόχρηστης οδού στη θέση «ΜΟΥΛΚΙ» στη Δ.Κ. Αγ. Αδριανού, Δ.Ε. Ν. Τίρυνθας του Δ. Ναυπλιέων.

6ο θέμα: Επί εισήγησης για αποδοχή αιτήματος πολίτη για αποδοχή πρότασης διαμόρφωσης σε κοινόχρηστο χώρο ρυμοτομούμενου τμήματος οικοπέδου στο Ο.Τ 179 στο παλιό Ναύπλιο.

7ο θέμα: Περί έγκρισης εισηγητικής έκθεσης τριμηνιαίας εκτέλεσης προϋπολογισμού Β ́ Τριμήνου έτους 2024 του Δήμου Ναυπλιέων.

8ο θέμα: Περί έγκρισης αναμόρφωσης προϋπολογισμού.

9ο θέμα: Περί έγκρισης κλεισίματος τραπεζικού λογαριασμού Δημ. Επιχείρησης Τουριστικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του πρώην ΔΗΜΟΥ ΑΣΙΝΗΣ».

10ο Θέμα: Περί αναγκαιότητας ή μη ονοματοδοσίας ανωνύμων οδών και πλατειών στις Δημ. Κοινότητες Αραχναίου, Πουλακίδας και Τολού, σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις των Συμβουλίων των αντίστοιχων Κοινοτήτων.