ΔΕΥΑΝ: Λύση με συνταγή Μπαρού και εγγύηση Ορφανού

195

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Η απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΝ εξασφαλίσθηκε κατά την τριμερή συνάντηση του Δημάρχου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και των εκπροσώπων του Σωματείου των Εργαζομένων, που έγινε χθες Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στην συνάντηση εργασίας, η οποία είχε αποφασισθεί στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας Ραφαήλ Μπαρού, πρυτάνευσε αντίληψη ευθύνης από όλα τα μέρη και το μεσημέρι της Δευτέρας “βγήκε λευκός καπνός”.

Μακριά από την δύσκολη και φορτισμένη ατμόσφαιρα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο παρίσταντο και 100 περίπου Δημότες, με βασικό κριτήριο την διάσωση της Επιχείρησης που βρίσκεται σε δύσκολη Οικονομική και Θεσμική περίοδο, συμφωνήθηκε η αποστασιοποίηση του Προέδρου Σωκράτη Δωρή από ζητήματα διαχείρισης προσωπικού (υπεύθυνος είναι ο προσωπάρχης και ο Διευθυντής της επιχείρησης) και η επικέντρωσή του στα στρατηγικά προβλήματα (Οικονομικά, Σχέση με ΔΕΥΑΑΡΜ, πρόοδος εκτελούμενων έργων, πρόνοια για τις αναμενόμενες θεσμικές παρεμβάσεις, λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου κλπ).

Οι εργαζόμενοι πέτυχαν, την δημόσια αποκατάσταση του προσβεβλημένου συναδέλφου τους και την αναγνώριση της ανάγκης αλλαγής συμπεριφοράς από τον Πρόεδρο. Πρέπει να τους αναγνωρισθεί η μαχητική εκπροσώπηση των εργαζομένων και η υπεύθυνη στάση ως προς την εξασφάλιση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης.

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου φάνηκε αντάξιο των ευθυνών του και ο Πρόεδρος Ραφαήλ Μπαρού απέδειξε για μια ακόμη φορά πως ξέρει να διεκδικεί τα μέγιστα και να επιτυγχάνει τα εφικτά.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός απέδειξε πως είναι άριστος διαπραγματευτής, ότι στηρίζει τα στελέχη του συνδυασμού του και ότι διαθέτει κύρος και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους εργαζόμενους του δήμου. Η δημόσια δέσμευσή του και η παροχή της προσωπικής του εγγύησης για τερματισμό προσωπικών διαμαχών και επεισοδίων και αποκατάσταση εργασιακής ειρήνης ήταν ο καταλύτης που οδήγησε στην επίλυση του σημαντικού προβλήματος που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό της Δημοτικής επιχείρησης.

Απομένει να δούμε αν η συμφωνία που επιτεύχθηκε θα οδηγήσει σε οριστική λύση του προβλήματος ή σε προσωρινή ανακωχή στην εμπόλεμη κατάσταση που είχε προκύψει.

Στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/john.paraskevopoulos.31/videos/1676994806484956 μπορείτε να παρακολουθήσετε την 3λεπτη παρέμβαση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού, η οποία έβγαλε το Δημοτικό Συμβούλιο από το «αδιέξοδο» στο οποίο είχε περιέλθει.

(Το video το πήραμε από την ιστοσελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)