Αφετηρία δυσφήμισης του Άργους η ανάρτηση Μαλτέζου

588
Γιάννης Μαλτέζος με μάσκα

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Είχε δεν είχε, ο Γιάννης Μαλτέζος, κατάφερε να κάνει το Άργος πρωταγωνιστή αρνητικής δημοσιότητας. Έντυπα, κανάλια (τοπικά και Αθηναϊκά) και Site πρόβαλαν μία είδηση που διέδωσε ο κύριος αυτός, μέσω μιας Γκαιμπελικής έμπνευσης ανάρτησης που έκανε στο προσωπικό του face book. Έτσι, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ένας αστυνομοκρατούμενος δήμος όπου βασιλεύει η αυθαιρεσία κάποιων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι αντιμάχονται τους ανθρώπους του Μαλτέζου. … Οποία κατάπτωση…

Αφορμή της πολιτικά βρώμικης ανάρτησης Μαλτέζου, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία από μια σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για το Άργος, ήταν η σύλληψη της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου ως τυπικά υπεύθυνης για διατάραξη κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μεγαφώνων αναμετάδοσης μουσικής μετά τα μεσάνυχτα την Λευκής Νύχτας.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα ότι, το πραγματικό αίτιο της συγκεκριμμένης ανάρτησης ήταν η προσπάθεια του Γιάννη Μαλτέζου να αποκρυβούν οι ευθύνες του για την σύλληψη της Προεδρίνας καθώς και τις άλλες 3 που είχαν προηγηθεί για τον ίδιο λόγο. Ευθύνες που προκύπτουν εκ του γεγονότος ότι ήταν “συνδιοργανωτής” της εκδήλωσης με χρηματοδότηση και παραχώρηση χώρων και μέσων, χωρίς όμως να υποδεικνύει και να επιβάλλει ένα νομότυπο πλαίσιο διεξαγωγής της δημόσιας δράσης. Τον έχω ικανό να σκέφτηκε να αξιοποιήσει το γεγονός για να γκριζάρι την εικόνα των πολιτικών του αντιπάλων. (Κοιμάται, ονειρεύεται και ξυπνάει με τον εφιάλτη της συντριπτικής –εις βάρος του- σύγκρισης με τον Δημήτρη Καμπόσο).

Έγραψε λοιπόν ότι έγραψε, δίνοντας το σύνθημα αναπαραγωγής από τα υποκαταστήματά του και… από εκεί και πέρα, το θέμα πήρε το δρόμο του face book.

Τοπικές ιστοσελίδες, που κατά τεκμήριο αποτελούν ηχείο αναπαραγωγής των ήχων που εκπέμπει η εξουσία διαχείρισης του δημοτικού χρήματος, ανέλαβαν τα υπόλοιπα. Άνθρωπος από το Άργος, πλάσαρε το συμβάν σε κανάλι των Αθηνών. Τα πρωινάδικα, άλλο που δεν ήθελαν. Παρακολουθήσαμε την απόλυτη υποβάθμιση της φήμης που με τόσο κόπο χτίστηκε.

Τη συνταγή Μαλτέζου την χάλασε o Δημήτρης Καμπόσος που τους ξεμπρόστιασε. Ακολούθησε η αποκαλυπτική ιστοσελίδα fryktoria.gr που έφερε στο φως τα πραγματικά γεγονότα, γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με όσα ψευδή έγραφαν ο Γιάννης Μαλτέζος και το κοπάδι του και τέλος το akromolio.gr που από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκε στην ευθύνη του Γιάννη Μαλτέζου.

Το παραμύθι που διακίνησε το σύστημα αξιοποίησης του δημοτικού χρήματος, εν γνώσει των γραφίδων ή από ανοησία στον τρόπο λειτουργίας τους, κατέπεσε με ορυμαγδό.

Ούτε ανώνυμη καταγγελία υπήρξε, ούτε στην Αθήνα τηλεφώνησε κάποιος ανώνυμος ρουφιάνος και από εκεί ήρθε η εντολή “πιάστε την Προεδρίνα”, ούτε βεβαίως κάποιος θέλησε να εμποδίσει την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας, όταν πια η όλη δράση είχε φτάσει στο τέλος της. Όλα πλάστηκαν στο μυαλό του πολιτικού Μινχάουζεν για να υπηρετήσουν τα πολιτικά του κόμπλεξ και να τον προστατέψουν από την κατακραυγή του κόσμου. Κατακραυγή που όπως φαίνεται δεν την γλύτωσε.

Η τυπική κράτηση της Προεδρίνας του Εμπορικού Συλλόγου έγινε όταν η ίδια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα (με αφορμή την σύλληψη του DJ που κατηγορήθηκε ότι έπαιζε μουσική του δρόμου με υψηλά ντεσιμπέλ) και είπε «Είμαι η Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής». Κανονικά θα έπρεπε να συλλάβουν και τον Γιάννη Μαλτέζο όταν πήγε κατά τις 1.30 π.μ. στο Τμήμα. Τη γλύτωσε όμως γιατί χρησιμοποίησε τη δικηγορική ιδιότητα ή γιατί το αστυνομικό όργανο αγνοούσε ότι ήταν “συνδιοργανωτής” της εκδήλωσης. Στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα διανυκτέρευσαν και ο επιχειρηματίας Γιαννάτος που πήγε να δει γιατί είχαν προσαγάγει νωρίτερα τον δικό του DJ και έμαθε πως «έγινε λόγω διατάραξης της κοινής ησυχίας μετά από επώνυμη καταγγελία γνωστής Αργίτισσας», (φιλικά προσκείμενης προς τον Μαλτέζο, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες), η οποία δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί το γλέντι στο καφενείο Γιαννάτου ήταν υπερβολικά θορυβώδες.

Τα κατάφερε λοιπόν ο Γιάννης. Έβγαλε στη ρούγα το Άργος με σχόλια που δεν είναι καθόλου τιμητικά. Συγχρόνως δυσφήμισε και την Αστυνομία άδικα και άσκοπα, μεταβάλλοντάς την σε σάκο του μποξ.

Και αναρωτιέται κανείς, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Σελλής, παλαιοί αστυνομικοί, ο πρώτος μάλιστα υψηλόβαθμος, γιατί αντί να σηκώσουν το τηλέφωνο και να του πουν «κατέβασέ τα Γιάννη» αδράνησαν; Με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει ένα βήμα επιπλέον και να μιλάει για «υπαιτιότητα του δημάρχου του χρέους» (με ότι και αν ήθελε να πει);

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Γιάννης Μαλτέζος βάζει τα σμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα του Άργους. Και δυστυχώς, προβλέπω, ούτε η τελευταία. Και όσοι εκ των συνεργατών του λένε σε ιδιωτικές συνομιλίες «κάτσε να περάσει ο Γενάρης και θα δεις», κάνουν λάθος. Αυτός θα συνεχίσει το ίδιο βιολί, προκαλώντας διχασμό και γκρίζα φήμη, απαξίωση υποδομών και καθυστέρηση εγκεκριμένων μεγάλων έργων όσο αυτοί, απλώς, θα δίνουν τη μάχη του παρασκηνίου για να παραμείνουν Αιρετοί με εξουσία και οικονομική αποζημίωση για λίγο ακόμη.