Η Δημοτική Παράταξη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ με ανακοίνωσή της φέρνει στο φως της δημοσιότητας μία ακόμα πτυχή της αντεργατικής προδιάθεσης των Γιάννη Μαλτέζου και Αναστασίας Αργυροπούλου.

Με συνειδητή επιλογή τους έμειναν χωρίς εργασία 33 Σχολικές καθαρίστριες και χωρίς εισόδημα 33 οικογένειες που εξαρτώντο από τη δουλειά της γυναίκας. Οικογένειες ευπαθείς, μονογονεϊκές, με παιδιά ΑμεΑ καλούνται να αντιμετωπίσουν την διαρκώς και πιο δύσκολη επιβίωση λόγω των συνεχών αυξήσεων στα τρόφιμα, τις υπηρεσίες, την υγεία κλπ.

Η Δημοτική Παράταξη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχε θέμα οικονομικό για την πρόσληψη των 33 γυναικών και παραθέτει τα σχετικά επιχειρήματα, τονίζοντας συγχρόνως πως δεν θα επιτρέψει το δικαίωμα στην εργασία και ο αγώνας για την επιβίωση να μετατραπούν σε πεδίο ρουσφετολογικών προσλήψεων και εξαργύρωσης υποσχέσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 33 Σχολικές Καθαρίστριες
«Κρίμα για τις 33 οικογένειες που άφησαν στο δρόμο οι Μαλτέζος -Αργυροπούλου στο δήμο Άργους Μυκηνών.
33 γυναίκες  που επί χρόνια εργάζονταν ως σχολικές καθαρίστριες στο δήμο Άργους Μυκηνών έμειναν στο δρόμο καλοκαιριάτικα με τις επιλογές δημάρχου Μαλτέζου- αντιδημάρχου Αργυροπούλου.
Επιπλέον πάνω από 55 σχολικές μονάδες θα κληθούν από Σεπτέμβρη να εξυπηρετηθούν από 34 «καθαρίστριες- μπαλάκια» οι οποίες θα τρέχουν να εξυπηρετήσουν πάνω από 2 σχολικά κτήρια διαφορετικές, ώρες καθιστώντας την καθαριότητα των σχολείων εξόχως προβληματική φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές οι οποίοι θα βρίσκονται στη μέση της εξόχως δυστοπικής για τα σχολεία μας κατάστασης που δημιούργησαν οι επιλογές Μαλτέζου – Αργυροπούλου.
Αυτό που έπρεπε να γίνει, φέτος που μετά το παράνομο δάνειο των τριών εκατομμυρίων και τα δυο εκατομμύρια που αφήσαμε στο ταμείο ο δήμος έχει και λεφτά να προσλάβει όλες τις καθαρίστριες που δούλευαν επί χρόνια και να αυξήσει τις ώρες τους για την ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών τους, όπως άλλωστε το έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε χρονιές που μπορούσε.
Τι θα πείτε τώρα στις φτωχές οικογένειες κ. Μαλτέζο; Τι θα πείτε κ. Αργυροπούλου σε γυναίκες που προσπαθούσαν να συμπληρώσουν το εισόδημα της οικογένειας τους με την τίμια εργασία τους στα σχολεία μας με τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν; Πως θα λειτουργήσει μια καθαρίστρια που προσελήφθη τώρα; Κόβοντας βόλτες στα σχολεία; Ο χρόνος για να πάει από το ένα σχολείο σε ένα άλλο μέσα στην ίδια ημέρα θα μετράει ως χρόνος εργασίας; Ή θα είναι μέρος της με συνέπεια την ακόμη λιγότερη παροχή εργασίας στα σχολεία μας; Σε ποιο σχολείο θα πάει πρώτα; Τι θα πείτε στους εκπαιδευτικούς που δε θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους; Τι θα πείτε στους γονείς που το σχολείο των παιδιών τους δε θα καθαρίζεται;
Μην τολμήσετε με αυτό το δρόμο που διαλέξατε να παρακάμψατε το ΑΣΕΠ και να βάλετε καθαρίστριες της επιλογής σας με άλλους παράνομους τρόπους. Θα είμαστε εδώ να σας ελέγξουμε.
Καλή σχολική χρόνια… αλλά όχι για όλες τις οικογένειες δυστυχώς.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν

Στη  Λατινοπούλου ο τ. Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

Στο κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου προσχώρησε ο οργανωτικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί…

% μέρες πρίν

Βαριές κατηγορίες κατά Μαλτέζου από “Αλλαγή Πορείας”

Για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Μαλτέζος επιχείρησε να οικειοποιηθεί έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής…

% μέρες πρίν

Το ΙΚΤΕΟ Δρόμος αναζητά πτυχιούχο μηχανικό

Το ΙΚΤΕΟ Δρόμος αναζητά πτυχιούχο μηχανικό, για θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης , με τα κάτωθι…

% μέρες πρίν

Να παρέμβει το Δ.Σ. Ναυπλίου ζητάνε οι Εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ, με ψήφισμα που εκδόθηκε, μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν…

% μέρες πρίν