Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους

283
Ο δημοφιλής γύρος της Αρβανιτιάς παραμένει απαγορευμένος για τους φίλους του περπατήματος

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Καράπαυλος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην υφυπουργό Τουρισμού Ζωή Ράπτη και σε όσα συζήτησαν. Επίσκεψη που απ’ ότι μαθαίνω προκάλεσε έκπληξη στον Δήμαρχο που δεν γνώριζε τίποτα.

Έκπληξη όμως προκάλεσε και το σχετικό Δελτίο Τύπου. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γιατί αντί στημένων φωτογραφιών (μόνον) περιείχε και μια στοιχειώδη αναφορά του σκοπού και του περιεχομένου της επίσκεψης.

Μεταξύ άλλων λοιπόν στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «Η συζήτησε περιλάμβανε την εφαρμογή προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού, όπως η προώθηση του καταδυτικού και αναρριχητικού τουρισμού της περιοχής».

Δεν θέλω να είμαι αρνητικός στις κρίσεις μου αλλά… Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να τα καταπίνω αμάσητα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, «Που θα κάνουμε καταδυτικό τουρισμό στο δήμο Ναυπλιών»; Θα βάζουμε τους επισκέπτες να βουτάνε στο “Πι” κοιτάζοντας αν υπάρχουν ακόμα σπηλαιώσεις εξ αιτίας των οποίων κινδυνεύει με κατάρρευση ο προβλήτας, όπως μας έλεγαν πριν τον ερημοποιήσουν; Και «Αναρριχητικό τουρισμό»; Δύο πίστες είχαμε, στη διαδρομή από το Ναυτικό Όμιλο προς την Αρβανιτιά και από την Αρβανιτιά προς Καραθώνα και φροντίσαμε να τις κλείσουμε εδώ και δέκα χρόνια. Εκτός και αν θεωρούν ως αναρριχητικό τουρισμό την άνοδο των ΑμεΑ στο Δημαρχείο του Ναυπλίου, οπότε «πάω πάσο»!

Είναι καλό που ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Λιμένος, ξεκόλλησε από το Ναύπλιο και έμαθε το δρόμο της διεκδίκησης προγραμμάτων και πιστώσεων για την Τουριστική, Πολιτισμική και Αθλητική ανάπτυξη της πόλης. Θα έπρεπε όμως, ταυτόχρονα, να μας έχει ενημερώσει σε τι σημείο βρέθηκαν οι τομείς ευθύνης του όταν τους παρέλαβε (εις εφαρμογή της γνωστής προεκλογικής συμφωνίας με τον Δημήτρη Ορφανό). Να μας πει ακόμα σε τι σημείο βρίσκονται σήμερα, 240 ημέρες μετά την ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής και τι πρόγραμμα έχει καταστρώσει και προτίθεται να εφαρμόσει.

Γιατί, όπως πάνε τα πράγματα, διατυπώνω το φόβο ότι ο καταδυτικός και ο αναρριχητικός τουρισμός θα έχουν την τύχη του μηδέποτε πραγματοποιηθέντος Φεστιβάλ Νόννη, του καταργηθέντος Μαραθώνιου Ναυπλίου, του πολιτικοποιηθέντος Φεστιβάλ κλασσικής Μουσικής και του προικοδοτηθέντος με 34.000 ευρώ (εκ μετονομασίας) Φεστιβάλ Ακροναυπλίας.

Καλή λοιπόν η θεωρία αλλά στην πράξη φαίνεται ο Ηγέτης. Και δυστυχώς, από πλευράς Πολιτισμού, Τουρισμού Αθλητισμού και Λιμένος, μέχρι τώρα, “Άνθρακες ο Θυσαυρός”.