γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ξεκαθαρίζω ότι ο σχολιασμός που κάνω δεν έχει καμία σχέση με τα πρόσωπα. Έχει να κάνει μόνον με την άσκηση των καθηκόντων τους, δεδομένου ότι είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων.

ΠΡΩΤΟΝ: Το παράδειγμα του Ναυαγοσώστη

Στην Αρβανιτιά, ένας Ναυαγοσώστης συνέβαλε ώστε να σωθεί η ζωή ενός συνανθρώπου μας. Ο Ναυαγοσώστης δεν είχε προσληφθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων, ούτε από το ακριβό παραλιακό Καφέ-Φαγάδικο που εκμεταλλεύεται την περιοχή. Είχε προσληφθεί πριν από ένα μήνα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (με ίδιους πόρους). Την είδηση και τον σχολιασμό πρόσληψης του Ναυαγοσώστη από το Δ.Λ.Τ. δεν την είχε γράψει κανένας (εκτός από το akromolio.gr). Πιθανόν γιατί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν συνηθίζει να εκδίδει Δελτία Τύπου και οι συμβατικοί δημοσιογράφοι δεν θέλουν να πολυκουράζονται. Αυτή η αίσθηση καθήκοντος προς το σύνολο που επέδειξε η Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. ήταν ο λόγος που σήμερα ζει ένας συνάνθρωπός μας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το παράδειγμα του κάδου σκουπιδιών

Κάποιοι ανόητοι, έσπρωξαν ένα γεμάτο κάδο σκουπιδιών από το Παλαμήδι, στον γκρεμό. Η αρμόδια αντιδήμαρχος έφερε το συμβάν στο φως της δημοσιότητας μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook.

Πρώτο λάθος. Ο βανδαλισμός και η φθορά της δημόσιας περιουσίας δεν είναι προσωπική υπόθεση της κας αντιδημάρχου. Αφορά όλους μας και οφείλουμε να αποδοκιμάζουμε όλοι μας αυτές τις πράξεις παρέχοντας ηθική υποστήριξη στον αιρετό που κοπιάζει προς χάριν της πόλης. Επομένως, όφειλε να φροντίσει για την έκδοση μιας καυστικής ανακοίνωσης του Δήμου.

Δεύτερο λάθος. Γράφει στο κείμενό της ότι οι δράστες καταγράφηκαν σε VIDEO  και ότι είναι εκείνοι που επικρίνουν τη δημοτική αρχή ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.

Τι εννοεί η κα αντιδήμαρχος; Ο Δημ. Κωστούρος, ο Κων. Μάκαρης και ο Δημ. Παπαδημόπουλος (που συνεχώς επικρίνουν τη δημοτική αρχή) είναι οι άνθρωποι που έσπρωξαν τον κάδο με τα σκουπίδια στο γκρεμό; Λάθος της κας αντιδημάρχου. Λάθος το γεγονός ότι, αφού τους γνωρίζει και έχει και στοιχεία, δεν τους κατονομάζει. Λάθος το ότι δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι βάνδαλοι της δημόσιας περιουσίας. Με την απόκρυψη των στοιχείων και με την αποφυγή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, κάτι που επιτάσσει ο όρκος της, καθίσταται συνένοχος των δραστών και διαπράττει το αδίκημα της συγκάλυψης.

Επισήμανα δύο παραδείγματα, επαναλαμβάνω χωρίς διάθεση προσωπικής αναφοράς, για να τονίσω ότι «Οι δημοτικοί άρχοντες ζητούν και εκλέγονται για να φροντίζουν το Δήμο και να βελτιώνουν τον τρόπο συμπεριφοράς των Δημοτών. Δεν πρέπει να κάνουν ότι και όποτε κρίνουν αντιδρώντας όπως τους έρθει».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υποθέτω ότι κάποιοι αναγνώστες θα πουν ότι τα βρήκα με την μία από τις ομάδες της δημοτικής αρχής, στην οποία είναι ενταγμένος ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και τον εγκωμιάζω. Οι άλλοι μισοί θα πουν ότι με έβαλαν να το γράψω για να χτυπήσω την ασυγκράτητη αντιδήμαρχο. Μακριά νυχτωμένοι και οι μεν και οι δε!

Το κείμενο το έγραψα και το υπέγραψα για να πω στους κατέχοντες τα κλειδιά της εξουσίας ότι η επικοινωνία με σκοπό την ενημέρωση των Δημοτών σε ουσιώδη ζητήματα είναι υποχρέωσή τους και ότι οι επικρίσεις μπορούν και πρέπει να γίνονται αφετηρία βελτίωσης.

Όσο για τα συμβατικά ΜΜΕ της περιοχής, ας μην έχουμε πολλές απαιτήσεις. Καλοκαιράκι είναι, η αρχή της ήσσονος προσπάθειας επιβάλλει να περιορίζουν τον λόγο ύπαρξής τους στην ανάρτηση των Δελτίων Τύπου που τους αποστέλλουν οι διαχειριστές Δήμων, Σωματείων και Βουλευτικών εδρών, με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο.

Η πραγματική και εις βάθος διερεύνηση μπορεί να περιμένει.

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν