Σήμερα το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Φάρο Ναυπλίου

101

«Ας αρχίσουν οι Χοροί», όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Διονύσης Σαββόπουλος δίνοντας το σύνθημα έναρξης του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (σήμερα το βράδυ στις 9), που θα προσφέρει ένα χορευτικό υπερθέαμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας, θα διαρκέσει επί διήμερο (σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο), διεξάγεται στον χώρο του Φάρου (Λιμάνι Ναυπλίου) και το παρουσιάζει ο γνωστός Χοροδιδάσκαλος και Συγγραφέας Βασίλης Ασβεστάς που ήρθε από την Βέροια για το σκοπό αυτό.

Χοροί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα παρουσιαστούν από συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές με τα βήματα των χορευτών να ακολουθούν τους ήχους παραδοσιακών οργάνων ενώ ο κορυφαίος συντονιστής του φαντασμαγορικού θεάματος θα εξηγεί από μικροφώνου το ιστορικό της μουσικής, των στίχων και του ρυθμού.

Δεκάδες συμβολισμοί, θα γίνουν κτήμα όλων όσων οδηγήσουν τα βήματά τους στο Φάρο του Ναυπλίου, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, 9 και 10 Αυγούστου.

Θα παρουσιασθούν Παραδοσιακοί Χοροί και Μουσικές από  πλήθος χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικών συλλόγων που έχουν έρθει στο Ναύπλιο από την Πάτρα, την Κόρινθο, και την Ερμιόνη. Από Συλλόγους Ποντίων και Κρητών. Από χορευτικά τμήματα συλλόγων του Κιβερίου, του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, του Συλλόγου φίλων του Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου, του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Ροϊνού κ.α.

 

Οι εκδηλώσεις, και τις δύο ημέρες θα ξεκινούν στις 9μμ και η παρακολούθηση (καθισμένοι άνετα σε καρέκλες) είναι δωρεάν.