Η διάσωση του συμπολίτη μας από πνιγμό, στην πολυσύχναστη πλαζ της Αρβανιτιάς, από Ναυαγοσώστη που όμως δεν είχε προσλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων, έρχεται να δικαιώσει την πρόσφατη καταγγελία της δημοτικής παράταξης ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για μειωμένες (και ως εκ τούτου ανεπαρκείς) προσλήψεις Ναυαγοσωστών σε σχέση με άλλες χρονιές.

Συγχρόνως όμως επαναφέρει στη μνήμη μας την καταγγελία της ίδιας δημοτικής παράταξης για μη λειτουργία των εγκαταστάσεων που υποβοηθούν τα ΑμεΑ να φτάνουν στη θάλασσα και να κολυμπούν χωρίς προσκόμματα.

Και οι δύο ανακοινώσεις φωτίζουν θέματα καθημερινότητας (ασφάλεια και ευζωία) και θα έπρεπε να έχουν τύχει μεγαλύτερης προσοχής από την Δημοτική Αρχή η οποία και όφειλε να είχε απαντήσει ενημερωτικά ή απορριπτικά ως προς το περιεχόμενό τους.

Έστω και τώρα, η Δημοτική Αρχή πρέπει –με ανακοίνωσή της- να διασκεδάσει τους φόβους για την ασφάλεια των λουομένων λόγω ελλιπούς σύνθεσης των Ναυαγοσωστών και βεβαίως με πράξεις να αποκαταστήσει τη λειτουργία των μηχανισμών υποβοήθησης των ΑμεΑ, για τα οποία έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς κάποια από αυτά να λειτουργούν.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΤΕΣ

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!!! ΣΤΟ ΜΙΣΟ Η ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!!!

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της θερινής περιόδου, με τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας να κατακλύζονται από λουόμενους (μονίμους κατοίκους και παραθεριστές) και η Δημοτική Αρχή Ορφανού εξακολουθεί να βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Δεν αρκεί μόνο η κωλυσιεργία στην εκπλήρωση των στοιχειωδών υποχρεώσεών της για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, ενέργεια η οποία έπρεπε να είχε διεκπεραιωθεί όπως σαφώς ορίζει το Π.Δ 71/2020 (ΦΕΚ Α΄ 166) από την 01η Ιουνίου, έρχεται καθυστερημένα κατά δύο σχεδόν μήνες και αναθέτει την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Ναυπλιέων (Καραθώνα, Ψιλή Άμμος, Τολού, παραλία Τολού, Πλάκα Δρεπάνου, Κονδύλι) κάνοντας εκπτώσεις στον απαιτούμενο, σύμφωνα με το ως άνω Π.Δ., αριθμό ναυαγοσωστών κατά ποσοστό περί του 40%.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η δημιουργία σημαντικών κενών στις θέσεις των ναυαγοσωστών, εποπτών και συνοδών επί των σκαφών, η συνεπακόλουθη ελλιπής παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών και η βεβαίωση αντίστοιχων παραβάσεων εκ μέρους των ελεγκτικών αρχών.

Σταματήστε επιτέλους να «παίζετε» με τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑμεΑ

«ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΜΠΑΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑμεΑ ΚΥΡΙΕ ΟΡΦΑΝΕ;;;

Έχουν περάσει τουλάχιστον 20 μέρες από την τελευταία μας ανακοίνωση ως ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ που ζητούσαμε από τη Δημοτική Αρχή να ενημερωθούμε για το τι γίνεται με τις εγκαταστάσεις του συστήματος πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο κύριος Ορφανός και η παρέα του (Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες) έχουν όμως κλειστά τα στόματα τους.

ΓΙΑΤΙ;;;

Έφτασε Αύγουστος και ο εξοπλισμός «κάθεται» και δεν λειτουργεί!!!

Υπογραμμίζουμε ότι ο εξοπλισμός θα πρέπει να μπαίνει σε λειτουργία το πρωί να προφυλάσσεται και να κλειδώνεται μέσα στην ξύλινη κατασκευή το βράδυ!

Επιβάλλεται χθες όχι σήμερα να πάρετε πρωτοβουλία για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις και σε όλες τις παραλίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνάνθρωποι μας ΑμεΑ!!!

Σταματήστε να εμφανίζεστε αδιάφοροι και κοινωνικά ανάλγητοι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα!!!

Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να επιδείξετε κοινωνική ευαισθησία και να προβείτε ΑΜΕΣΑ στη λειτουργία του συστήματος πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου!!!

ΥΓ: Σταματήστε να έχετε τον μόνιμο ρόλο του θύματος. Η καραμέλα φταίνε κάποιοι άλλοι έχει κουράσει. Η ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων ανήκει στον κύριο Ορφανό. Το να είσαι Δήμαρχος δεν είναι μόνο τίτλος και αξίωμα. Πρέπει να μας αποδείξει επιτέλους ότι μπορεί να διοικήσει».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν