Με μία εντυπωσιακής έκτασης πολιτιστική δράση, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας, μετατρέπει το Ναύπλιον σε χώρο γνωριμίας με στοιχεία πολιτισμού από όλη την Ελλάδα.

Εργαλείο επικοινωνίας ο Χορός, η Μουσική και το Τραγούδι. Για την ακρίβεια οι Δημοτικοί χοροί, οι μουσικές και τα τραγούδια.

Χοροί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα παρουσιαστούν από συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές και τα βήματα των χορευτών να ακολουθούν τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων ενώ ο κορυφαίος συντονιστής του φαντασμαγορικού θεάματος θα εξηγεί από μικροφώνου το ιστορικό της μουσικής, των στίχων και του ρυθμού.

Δεκάδες συμβολισμοί, θα γίνουν κτήμα όλων όσων οδηγήσουν τα βήματά τους στο Φάρο του Ναυπλίου, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, 9 και 10 Αυγούστου.

Καθοδηγητές των θετών θα είναι  πλήθος χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικών συλλόγων από την Πάτρα, την Κόρινθο, την Ερμιόνη, των Ποντίων, των Κρητών, του Κιβερίου, και μαζί τους, το Λύκειο Ελληνίδων Άργους, ο Σύλλογος φίλων του Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου, η εκπληκτική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Ροϊνού κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9μμ και η παρακολούθηση (καθισμένοι άνετα σε καρέκλες) είναι δωρεάν.

«Μοναδική υποχρέωση, όσων παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας, είναι να μην αφήσουν σκουπίδια πίσω τους» μας είπε ο Πρόεδρος του ΕΚΝΕ Ραφαήλ Μπαρού τονίζοντας ότι «Η εκδήλωση είναι προσφορά των εργαζομένων του Ναυπλίου και της Ερμιονίδας στους συμπολίτες μας και τις οικογένειές μας. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και προσκαλώ όλους να την χαρούν».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν