Ο Μητσοτάκης πρότεινε τον Τζιτζικώστα για Επίτροπο

62
Αποστ. Τζιτζικώστας με Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας) ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η Ελλάδα θα προτείνει για την θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απόστολο Τζιτζικώστα. O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  έχει διακριθεί για την βέλτιστη πρακτική στη χρήση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Να θυμίσουμε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε υπάρξει αντίπαλος του Κυρ. Μητσοτάκη στον αγώνα διεκδίκησης της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας ως σύμμαχο τον Μάκη Βορίδη.

Ο ίδιος καταγράφεται ως κλασσικός δεξιός και η μεταφορά της πολιτικής του παρουσίας στην Ευρώπη μεταφράζεται σε δεξιά οπτική του χαρτοφυλακίου που θα διαχειριστεί και απαλλαγή των Μητσοτακικών από ένα δεξιό δημοφιλή πολιτικό, στον Ελλαδικό χώρο εντός του οποίου ομάδες και συμφέροντα ψάχνονται αναζητώντας κατάλληλο Ηγέτη για το >23% των δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ψηφοφόρων.