Ο Βασίλης Ασβεστάς τιμά τους Εργαζόμενους του Ναυπλίου

96
Ο κορυφαίος Χοροδιδάσκαλος Βασίλης Ασβεστας κατά την παρουσίαση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του ΕΚΝΕ

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και ο Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας δεν βρήκαν το δρόμο (επί δύο ολόκληρες ημέρες) για να προσέλθουν και να τιμήσουν με ένα μικρό χαιρετισμό, την κορυφαία προσπάθεια των εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας και των 150 και πλέον χορευτών που ήρθαν στο Ναύπλιο να μας αποδείξουν ότι «οι ρίζες της ράτσας παραμένουν ζωντανές» αλλά, η ύψιστη Τιμή αποδόθηκε στους συντελεστές του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τον καλύτερο τρόπο.

Η παρουσία χιλιάδων θεατών το διήμερο της διεξαγωγής του, το αδέλφωμα των θεατών που έγινε με τους χορευτές από την Πάτρα, την Κόρινθο την Ερμιονίδα, τους Πόντιους, τους Κρήτες και τους Μωραΐτες, μετά από πρόσκληση του παρουσιαστή Βασίλη Ασβεστά και, το πιο σπουδαίο, η ενεργός συμμετοχή και η δημόσια αναγνώριση της προσπάθειας, που μας χάρισε ο κορυφαίος –εκ Πόντου έλκων την καταγωγή-  Χοροδιδάσκαλος και συγγραφέας, ήταν «ο κλάδος ελαίας» που στεφάνωσε τους διοργανωτές, Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του μεγαλύτερου Φορέα του Δήμου.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας, Ραφαήλ Μπαρού, ευχαριστών τον Βασίλη Ασβεστά για την πολύτιμη παρουσία του.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίας – Ερμιονίδας στις 9 και 10 Αυγούστου και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του κ. Μπαρού Ραφαήλ για τη διαχρονική εμπιστοσύνη και τη φιλία προς το πρόσωπο μου» γράφει ο Βασίλης Ασβεστάς σα μήνυμά του προς τους Ναυπλιείς και όχι μόνον..
«Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του φίλου Ραφαήλ» τονίζει «παρουσίασα το πρόγραμμα του διήμερου Φεστιβάλ 9 και 10 Αυγούστου στο Φάρο του Ναυπλίου στην ειδυλλιακή τοποθεσία “Φάρο” στο λιμάνι της πόλης με παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και αξιόλογων χορευτικών συγκροτημάτων».
Και αποδίδοντας εύσημα στον κόσμο της Εργασίας και της Παραγωγής, για την διοργάνωση του κορυφαίου Πολιτισμικού δρώμενου, καταλήγει «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίας – Ερμιονίδας, κατάφερε παρά τις όποιες δυσκολίες να διοργανώσει ένα άρτιο από όλες τις απόψεις φεστιβάλ και να συνεχίσει  την προσπάθεια που ξεκίνησε στην προ κορωνοϊού εποχή, πιστό στις παραδόσεις και στις αξίες των προγόνων μας».

Τα Λάβαρα των 8 Χορευτικών σχημάτων επί της εξέδρας