Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του ΕΚΝΕ

95

Με την ευχή και τη προσδοκία όλων των συντελεστών του επιτυχημένου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε το Εργατικό Κεντρο Ναυπλίου Ερμιονιδας, για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των επιλεγμένων 36 Χορευτικών από τους 8 Συμμετέχοντες Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Εκπρόσωποι του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσους υποσχέθηκαν δημοσίως να στηρίξουν την επόμενη διοργάνωση. Όλο το βάρος της φετεινής διοργάνωσης το επωμίσθηκε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας με το Πρόεδρό του, Ραφαήλ Μπαρού, να επιτύχει “το ακατόρθωτο”, αποδεικνύοντας πως «Ότι θέλουμε το κάνουμε… Ότι δεν θέλουμε δεν το κάνουμε».

Κατά την χθεσινή δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ οι εκατοντάδες των παρισταμένων χειροκρότησαν θερμά τους χορευτές τεσσάρων Χορευτικών Συλλόγων τους οποίους παρουσίασε και πάλι ο γνωστός Χοροδιδάσκαλος Βασίλης Ασβεστάς.

Από έρευνα που έκανε το akromolio.gr  μεταξύ όσων παρακολούθησαν το διήμερο των εκδηλώσεων, καταγράφηκε ότι το 50% περίπου από όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις ήσαν επισκέπτες του Ναυπλίου και δήλωσαν κατενθουσιασμένοι που η παραμονή τους συνέπεσε με μια τόσο όμορφη πολιτιστική δράση. Υπήρξαν όμως και αρκετοί που μας δήλωσαν πως ήρθαν στο Ναύπλιον για να δουν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και πως θα έφευγαν αργά το βράδυ για Τρίπολη, Κόρινθο, Λυγουριό και Ερμιονίδα.

Διαβάστε ακόμα: Έγιναν όλοι μια αγκαλιά στο Φεστιβάλ του ΕΚΝΕ https://akromolio.gr/2024/08/%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86/