Ένας μικρός συνδυασμός του δήμου Επιδαύρου, η “Δημιουργική Συνεργασία”, έδωσε ένα μάθημα πολιτικής Ηθικής στους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων και στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Ναι, είναι θέμα πολιτικής Ηθικής το να δημοσιοποιείς τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν για να συζητηθούν στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (επιβλήθηκε με νόμο), και έχει ως αντικείμενο την απολογία της Δημοτικής Αρχής επί ερωτημάτων των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των Πολιτών.

Οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δ.Σ. δεν κάνουν χάρη στους Δημότες όταν ενημερώνουν δημόσια για τα πεπραγμένα τους. Είναι η ελάχιστη εκ των υποχρεώσεων που έχουν και την οποία ανέλαβαν όταν ζήτησαν την ψήφο των Πολιτών. Υποχρέωση που ορκίσθηκαν να υλοποιούν όταν έβαλαν το χέρι στο Ευαγγέλιο και υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ανάληψης ευθυνών διοίκησης. Παρ’ όλα αυτά, και οι τέσσερεις Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων της Π.Ε. Αργολίδας, “ξεχνάνε” (επί 8 μήνες τώρα) να δημοσιοποιήσουν τα ερωτήματα που ετέθησαν και βεβαίως τις απαντήσεις που έδωσαν οι ασκούσες εξουσία Δημοτικές Αρχές.

Η παράλειψή τους είναι υποτιμητική για τους Δημότες –Ψηφοφόρους οι οποίοι -με την ψήφο τους- τους όρισαν ως πληρεξούσιους διαχειριστές. Λειτουργούν με την αντίληψη «Έλα μωρέ και τι έγινε. Αφού δε μας πιέζει και κανείς». Και πράγματι δεν τους πιέζει κανείς. Ούτε οι δημοτικές παρατάξεις, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι Δημότες, ούτε η συνείδησή τους. Πετάει μια ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ότι «…την τάδε του μηνός στο τάδε μέρος θα γίνει η συνεδρίαση απολογισμού» και καθάρισε. Το τυπικόν του νόμου ικανοποιήθηκε και … «ξεφορτωθείτε με όποιοι ενοχλητικοί δημοσιογράφοι ή Πολίτες ζητάτε ενημέρωση».

Τα ερωτήματα της “Δημιουργικής Συνεργασίας”

στο Συμβούλιο Λογοδοσίας του Δήμου Επιδαύρου

Σήμερα, Τρίτη 27-8-2024 και ώρα 19:30, διεξάγεται στο Μουσείο Ελιάς στο Λυγουριό το Συμβούλιο Λογοδοσίας του Δήμου Επιδαύρου.

Έχουν τεθεί τα εξής ερωτήματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημιουργικής Συνεργασίας.

  • ΣΑΡΡΗΣ Ιωάννης-Επικεφαλής Δημιουργικής Συνεργασίας:Θα θέλαμε να μας κάνετε τον απολογισμό του Αγροτουρισμού.
  • ΚΟΛΛΙΑΣ Ηρακλής-Δημοτικός Σύμβουλος: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τις προηγούμενες μέρες, υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Λιβάνιο, οικονομική ενίσχυση για τους Δήμους ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Το οποίο αφορά απλήρωτες υποχρεώσεις. Στον Δήμο Επιδάυρου γίνεται κατανομή 652.000 ευρώ. Να μας ενημερώσετε αναλυτικά που και σε ποιους θα γίνει η κατανομή του παραπάνω ποσού;

  • ΚΟΛΛΙΑΣ Κώστας-Δημοτικός Σύμβουλος: Πριν 3 μήνες σας είχα ρωτήσει για το νερό και είχα φέρει και φωτογραφία που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Στον Άγιο Δημήτριο συνεχίζει το νερό να είναι θολό. Ποτε θα καθαριστεί η δεξαμενή; Το τοπικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου έχει περάσει σε θέμα το φίλτρο νερού. Ποιος ο λόγος που δεν προχωράει το θέμα αυτό;

  • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Αναστάσιος-Δημοτικός Σύμβουλος:Θα ήθελα να θέσω δύο ερωτήματα όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Επιδαύρου.

Εδώ και αρκετό καιρό το γήπεδο της Δήμαινας, όπου έχει κατασκευαστεί το 5×5 είναι σε άθλια κατάσταση καθώς έχει ξεραθεί το γκαζόν και δεν έχει κοπεί. Ακόμα και στο υπόλοιπο γήπεδο επικρατεί πλήρης εγκατάλειψη μη μπορώντας τα παιδιά του χωριού να ασκήσουν αθλητικές δραστηριότητες.

Το ερώτημα που θέτω είναι ότι η εγκατάλειψη είναι συνειδητή ή προκύπτει από ανικανότητα;

Επίσης στο γήπεδο της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου αγωνίζεται η ομάδα του Ασκληπιού και γίνονται προπονήσεις για τα παιδικά-εφηβικά τμήματα ποδοσφαίρου, ο χλοοτάπητας χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου, ώστε οι αθλητές να απολαμβάνουν τα μέγιστα οφέλη της σωστής σωματικής άσκησης.

  • ΤΣΟΥΛΙΑΣ Γεώργιος-Δημοτικός Σύμβουλος: Το θέμα που θέτω προς συζήτηση αφορά ερώτημα για την εξέλιξη της δημιουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στο Λυγουριό.

1)Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται;

2)Αν υπάρχουν οφειλές προς τον αντίστοιχο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν

Στη  Λατινοπούλου ο τ. Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

Στο κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου προσχώρησε ο οργανωτικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί…

% μέρες πρίν

Βαριές κατηγορίες κατά Μαλτέζου από “Αλλαγή Πορείας”

Για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Μαλτέζος επιχείρησε να οικειοποιηθεί έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής…

% μέρες πρίν

Το ΙΚΤΕΟ Δρόμος αναζητά πτυχιούχο μηχανικό

Το ΙΚΤΕΟ Δρόμος αναζητά πτυχιούχο μηχανικό, για θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης , με τα κάτωθι…

% μέρες πρίν

Να παρέμβει το Δ.Σ. Ναυπλίου ζητάνε οι Εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ, με ψήφισμα που εκδόθηκε, μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν…

% μέρες πρίν