Οι παραβατικοί Ρομά και οι εκπρόσωποι του τίποτα

427
Συγχαρητήρια! Ποιος προς ποίον και γιατί...

Κρέμασε μια ανούσια ανακοίνωση στο προσωπικό του facebook και, έχοντας γνώση ότι οι Κιώτες δεν τον διαβάζουν, έβαλε μόνο 50καρέκλες στην πλατεία του χωριού με τις 4.000 κατοίκους. Αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση τα κολλητήρια του, τονίζοντας πως έχουν προσκληθεί και οι βουλευτές της Αργολίδας (μπας και μαζέψουν κανένα κομματικό, στη ζούλα) και κορδακίζεται ότι έδωσε μάχη κατά της παραβατικότητας των Ρομά (χωρίς να τους κατονομάζει καν) και υπέρ των φιλήσυχων και εργατικών κατοίκων της Νέας Κίου.

Φόρτωσε τα βάρη –αδίκως- στην αστυνομία που της έχουν δεμένα τα χέρια με ειδικές εντολές, και μετά ζήτησε από τον κομιστή βουλευτή και πολιτικό του εταίρο, να μεταφέρει το θέμα στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.

Όπως είναι η πάγια τακτική των ανικάνων που βρίσκονται σε θέση εξουσίας, έριξε τις ευθύνες στην αστυνομία (και όχι στις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί για την μη αντιμετώπιση της παραβατικότητας των Ρομά, από την πολιτική ηγεσία του κόμματός του). Και, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, ζήτησε την επίλυση του προβλήματος από τον πολιτικό  προϊστάμενο που φρενάρει την ΕΛ.ΑΣ.

Ο κομιστής του αιτήματος, βουλευτής του Μητσοτάκη, πήγε στον Χρυσοχοΐδη, αντάλλαξαν χειραψίες, τον κάλεσε για ουζάκι στη Νέα Κίο, έβγαλε μια φωτογραφία όπου αλληλοσυγχαίροντο οι δύο τους και μια ανακοίνωση γεμάτη τίποτα.

Καταλάβατε όλοι ότι αναφέρομαι στο Γιάννη Μαλτέζο και τον Γιάννη Ανδριανό. Άτομα (και τα δύο) Ειδικών ικανοτήτων, που απολαμβάνουν της εύνοιας του συστήματος και της συγκυρίας.

Την ίδια στιγμή, και σε χρόνο DT η Ασφάλεια (μόλις ένοιωσε ότι δεν κινδυνεύει να την επικρίνουν) μπούκαρε και συνέλαβε τον ένα από τους δύο που πυροβολούσαν στον αέρα. Όπλα όμως δεν βρέθηκαν. Τα είχαν φυγαδεύσει οι παραβατικοί, χάρις στην δημόσια ειδοποίηση του Μαλτέζου και των κολλητών του.

Αν ο Μαλτέζος θέλει να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος των παραβατικών Ρομά στη Νέα Κίο δεν έχει παρά να απαιτήσει από τον κολλητό του (όπως διαδίδει) Κυρ. Μητσοτάκη να απαγορεύσει την μόνιμη απόσπαση του διψήφιου αριθμού αστυνομικών της Α.Δ Αργολίδας στην Αθήνα (όπου “κουβαλάνε τα ψώνια” βουλευτών και δημοσιογράφων). Να απαιτήσει την εφαρμογή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των παιδιών των Ρομά όπως ο νόμος προβλέπει και την τροποποίηση και εφαρμογή του Ποινικό κώδικα, χτυπώντας έτσι στη ρίζα την μάστιγα της μικροεγκληματικότητας.

Οι Μαλτέζοι δήμαρχοι και οι Ανδριανοί βουλευτές, καλοπληρωμένοι “υπηρέτες” του λαού, εκπροσωπούν το τίποτα στο πεδίο των αξιών και της αποφασιστικότητας. Οι θεατρινισμοί που κάνουν είναι μόνο για το θεαθήναι. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 40 χρόνια κοσκινίζει» λέει ο λαός μας. Και οι δύο τους, είναι ζηλωτές αυτού του τρόπου άσκησης ευθυνών και εξουσίας.

Κλείνω θυμίζοντας τρία ονόματα, αποδίδοντας δημόσιο φόρο τιμής και αναγνώρισης: Γιώργος Κατριλιώτης, Γιώργος Μανινής και Γιώργος Σταμέλος.

Τον πρώτο «τον έσκασαν», τον δεύτερο τον διέγραψαν από το κόμμα του και τον τρίτο, του ανέκοψαν την υπηρεσιακή του πορεία. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών η αποφασιστικότητα και η ουσιαστική προσπάθεια καταστολής της εγκληματικότητας των παραβατικών της Καρακάξας, τους οποίους οι διάφοροι υποψήφιοι χρησιμοποιούν ως “κρίσιμες μάζες” ψηφοφόρων..