ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Έγιναν όλοι μια αγκαλιά στο Φεστιβάλ του ΕΚΝΕ

191

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε για 8η χρονιά, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Ο 800 περίπου καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί, στον χώρο μπροστά στο Φάρο του Ναυπλίου, δεν φάνηκαν αρκετές για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση των προσερχόμενων, οι οποίοι αναζήτησαν και βρήκαν τη βολή τους στα βραχάκια και στα πεζούλια, ενώ πολλοί επέλεξαν να παρακολουθούν από πίνοντας το ποτό τους από το Ηλιοστάσιο.

Με τη Φιλαρμονική του Δήμου μπροστά, οι 120 περίπου Χορευτές των Συλλόγων που παρουσίασαν Παραδοσιακούς Χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδος, ξεκίνησαν από το Δημαρχείο του Ναυπλίου, πέρασαν μέσα από τους δρόμους της Παλιάς Πόλης κρατώντας τα Λάβαρά τους και καταχειροκροτούμενοι έφτασαν στο χώρο όπου πραγματοποιείται το 2ήμερο Φεστιβάλ.

Ο κορυφαίος Χοροδιδάσκαλος Βασίλης Ασβεστάς, που παρουσίασε το πρόγραμμα υπήρξε ακριβοδίκαιος στους επαίνους που μοίρασε με αυθόρμητα λόγια στους Συλλόγους που συμμετείχαν. Μερολήπτησε λίγο υπέρ του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας (πιθανόν γιατί και ο ίδιος είναι Ποντιακής καταγωγής) αλλά η συνέχεια απέδειξε πως είχε δίκιο.

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, με σύντομο λογίδριο του συγκινησιακά φορτισμένου Προέδρου του Ραφαήλ Μπαρού, καλωσόρισε τους Χορευτές που ήρθαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδος και προσέφερε αναμνηστικά δώρα δια χειρός παρισταμένων Τοπικών Παραγόντων (οι οποίοι, περιέργως, δεν έκαναν κατάχρηση του χρόνου που τους παραχωρήθηκε για μία σύντομη προσφώνηση).

Η εξαιρετική παρουσίαση του έμπειρου Βασίλη Ασβεστά που με  δυσκολία κρατιόταν να μην συμμετέχει και αυτός στις χορευτικές ομάδες και ο πολύ καλός ήχος (φροντίδα του Μάνου Σταθόπουλου) βοήθησαν ώστε οι θεατές α μετατραπούν σε συμμέτοχους  και να περάσουν από το επίπεδο των χειροκροτημάτων και των επιδοκιμασιών στο επίπεδο της συμμετοχής, μετατρέποντας στο τέλος το Φεστιβάλ σε δικό του Παραδοσιακό Πανηγύρι από το οποίο δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε με δικές του δυνατότητες το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο, στον ίδιο δροσερό χώρο του Φάρου (στην είσοδο του λιμένος Ναυπλίου, με φόντο το φωτισμένο Μπούρτζι), με χρόνο έναρξης τις 9μμ και συμμετοχή 4 Χορευτικών Τμημάτων που θα παρουσιάσουν 16 διαφορετικούς χορούς.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ