Κορυφαίοι συνεργάτες του Γ. Μαλτέζου γνώριζαν για τα πτώματα

2041
Φωτογραφία από το internet που αφορά το Πακιστάν

Η ρίψη μεγάλου πλήθους πτωμάτων ζώων συντροφιάς μέσα σε καταψύκτες που είχαν τοποθετηθεί εντός του χώρου της Χοντραγοράς του Δήμου Άργους Μυκηνών, χωρίς κανένα  μέτρα προστασίας της Υγείας των συναλλασσόμενων, αποδεικνύεται πως ήταν σε γνώση βασικών συνεργατών του Γιάννη Μαλτέζου και προφανώς και του ιδίου.

Στενός συνεργάτης του Γιάννη Μαλτέζου, εμπλεκόμενος στην υπόθεση, διατείνεται πως πρόκειται για σωρούς αδεσπότων που τα εύρισκαν νεκρά και τα φύλασσαν σε καταψύκτες «γιατί δεν είχαμε που να τα πάμε και ο νόμος απαγορεύει την ταφή τους. Γι’ αυτό υπήρχε εκεί και το πτώμα μιας χελώνας που είχε ξεβραστεί σε παραλία του δήμου» όπως μας δήλωσε.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που ήρθε στο φως χθες το μεσημέρι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο Δικαστικής Λειτουργού, συνοδεία Αστυνομικών, καλείται πλέον να δώσει απαντήσεις και να καταλογίσει τα δέοντα σε δημοτικούς παράγοντες, υπηρεσιακούς παράγοντες και κτηνιάτρους, εφ’ όσον εντοπισθούν ευθύνες τους.

Ερωτήματα όπως, ποιοι έλαβαν τις αποφάσεις, γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αν ήταν εις γνώση των αντιδημάρχων Αργυροπούλου και Δημάκη που, σημειωτέον, έχουν τα γραφεία τους στο σημείο, γιατί δεν αντέδρασε ο Πρόεδρος της Χοντρικής Αγοράς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που επίσης έχει ως βάση την χοντραγορά, ποιος ήταν ο ρόλος της Μαρίας Ζουλούμη και πως γινόταν η μεταφορά των ψόφιων ζώων, πως βρέθηκαν οι καταψύκτες και ποιος έδωσε εντολή να αγοραστούν (και με ποιες πιστώσεις), θα επιχειρηθεί να βρουν απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννης Μαλτέζος ή κάποιος εκ των εμπλεκομένων συνεργατών του, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση επεξήγησης και πληροφόρησης των Δημοτών επί πραγματικών γεγονότων, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη μόλις μαθεύτηκε η Εισαγγελική έρευνα, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι αντιδράσεις Ζωοφιλικών οργανώσεων και Ζωόφιλων Δημοτών.

Η έκδοση μια κατατοπιστικής ανακοίνωσης κρίνεται αναγκαία καθώς οι φήμες διαπερνούν το Άργος -και όχι μόνον- φτάνοντας μέχρι σημείου υπερβολής, όπως για παράδειγμα συζητιέται (αναπόδεικτα όμως) πως «γινόταν παράνομη εμπορία φονευόμενων σκύλων σε Πακιστανούς μετανάστες οι οποίοι θεωρούν το κρέας του σκύλου ως εκλεκτό μεζέ και αφροδισιακή τροφή¨.

Σχετικά δημοσιεύματα:

*Καταψύκτες με πτώματα στη Χονδραγορά του Άργους ΕΔΩ

*Νεκρά αδέσποτα σε καταψύκτες στην Χονδρική Αγορά Άργους ΕΔΩ