Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

506
Κώστας Καράπαυλος

Γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Με αφορμή άρθρο του Γιώργου Δ. Χατζόπουλου που δημοσιεύθηκε στις Αργολικές Ειδήσεις θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, ο αρθρογράφος διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και επί των ημερών της διοίκησης στην οποία συμμετείχε «η αδιαφάνεια έκανε πάρτυ». Το ίδιο και ο κεκαλυμμένος ετσιθελισμός της κας Μαρίας Ράλλη και των συν αυτή.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την αλήθεια των καταγγελιών του ότι «Καμία δημοτική παράταξη, κανένας δημότης  δεν έχει γνώση του τι συμβαίνει ή του τι πρόκειται να συμβεί (αναφέρεται στον προγραμματισμό και τις αποφάσεις του αντιδημάρχου επί των πολιτιστικών Κώστα Καράπαυλου), μιας που ακόμα και ότι θεσμικό υπήρχε στα κοινωνικά δίκτυα, το εξαφάνισε ο κύριος Αντιδήμαρχος και το αντικατέστησε με το προφίλ του. Κανένας δημότης δεν γνωρίζει, ποιος συζητά, τι συζητά, τι δεσμεύεται, τι ανακαλεί οπότε θέλει. ΚΑΝΕΝΑΣ, εκτός από τους “φίλους και συνοδοιπόρους” του Αντιδημάρχου. Δημοκρατία “αλά καρτ”;  Ακόμη και η χθεσινή ανάρτηση του Αντιδημάρχου, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, αναδεικνύει όλα τα παραπάνω, περίτρανα.

Η έλλειψη της Επιτροπής Πολιτισμού στο Δήμο μας, αποτελεί σοβαρό κενό που υποβαθμίζει τόσο την πολιτιστική ζωή του τόπου όσο και τη θεσμική συνέχεια. Οι αποφάσεις που αφορούν αυτό τον τομέα λαμβάνονται χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων. Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τη Δημοτική αρχή, τον Αντιδήμαρχο να αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό του τόπου μας σαν προσωπικό τους φέουδο. Η απουσία Επιτροπής Πολιτισμού και η επιμονή σε προσωπικές πρωτοβουλίες αποδεικνύουν μια εγωιστική και αντιδημοκρατική προσέγγιση».

Και λίγο πιο κάτω γράφει ακόμη μεταξύ άλλων «Η απουσία μιας Επιτροπής Πολιτισμού όχι μόνο υπονομεύει την πολιτιστική ζωή του δήμου ….”

Και ακόμα: «Ο πολιτισμός είναι μια κοινή κληρονομιά που δεν ανήκει σε κανέναν και απαιτεί τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων για να διαφυλαχθεί και να εμπλουτιστεί»

Σωστά και αυτά αλλά… ο εν λόγω κύριος (όπως και ο σημερινός αντιδήμαρχος) θα πρέπει να μάθουν το «Δάσκαλες που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» που λέει ο Λαός μας. Είναι εκείνη η λαϊκή ρήση που του αφαιρεί το δικαίωμα της (σωστής κατά τα άλλα) κριτικής του..