γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Μέχρι σήμερα, ο Λαός μας συζητούσε στα καφενεία ότι καταστρεφόμαστε οικονομικά λόγω της μεγάλης αύξησης στην προμήθεια ενέργειας, γιατί ο Μητσοτάκης κάνοντας το χατίρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ του Μπάιντεν, έκοψε την προμήθεια Πετρελαίου και Φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Αγοράζουμε πλέον Πετρέλαιο και Αέριο (σε υγροποιημένη μορφή) από ΗΠΑ και Κατάρ, με τιμές 2 και 3 φορές μεγαλύτερες.

Οι αγρότες της Μακεδονίας τον κατηγορούν στις συζητήσεις τους ότι χάσαμε την αγορά της Ρωσίας γιατί απαγόρευσε τις εξαγωγές Ροδάκινων και κονσερβών, εφαρμόζοντας πάλι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, για επιβολή κυρώσεων. (Κάπως έτσι χάσαμε την καλλιέργεια τεύτλων και την παραγωγή ζάχαρης, λόγω ποσοστώσεων και έτσι κατακρεουργήθηκε η Κτηνοτροφία μας και η Γεωργία λόγω υπέρμετρης αύξησης τιμών στα λιπάσματα και τις κτηνοτροφές, μετά την εφαρμογή της εντολής συμπόρευσης με τους μακελάρηδες της Ουκρανίας).

Να προσθέσω και εγώ ότι, η Ελλάδα κατακάηκε τα τρία τελευταία χρόνια γιατί ο Μητσοτάκης, εφαρμόζοντας τις καταστροφικές για την Ελλάδα κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αρνείται να ενοικιάσει για την περίοδο των πυρκαγιών ένα από τα πυροσβεστικά μεγαθήρια που με τρεις ρίψεις θα είχε ανακόψει τη φωτιά στη Θράκη (που κατέκαψε το πολύτιμο δάσος της Δαδιάς), τις φωτιές της Βαρυμπόμπης και της Εύβοιας (που θρηνήσαμε θύματα και κατοικίες) και τη φωτιά του Βαρνάβα που έκαψε Πεντέλη, Μαραθώνα, Βριλήσια και Χαλάνδρι.

Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, μία ρίψη του ρώσικου μεγαθήριου αντιστοιχεί με τρεις έως 5 ρίψεις όλων μαζί των πτητικών μέσων που χρησιμοποιούμε στην Πολιτική Προστασία (Ελικόπτερα, “κουνούπια Έρικσον” κλπ.

Ειδικά για τον Βαρνάβα όπου τους ξέφυγε η φωτιά, η μορφολογία του εδάφους ήταν ιδανική για άμεση κατάσβεση εντός 3 ωρών με μόνο “το ρώσικο” και χρήση των υπολοίπων για στοχευμένες ρίψεις σε μικρές αναζωπυρώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σταματάω να γράφω και πηγαίνω να ακούσω τα Πετσοκάναλα να λένε (για τέταρτη μέρα) ότι σε 5 τέρμινα θα προμηθευτούμε σύγχρονα καναντέρ που έχουν χωρητικότητα 15% μεγαλύτερη από τα υφιστάμενα. Ως τότε….

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η «βαριά μας βιομηχανία»;

Γράφει ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης* Μία ακόμη τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και…

% μέρες πρίν

Στη  Λατινοπούλου ο τ. Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

Στο κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου προσχώρησε ο οργανωτικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί…

% μέρες πρίν

Βαριές κατηγορίες κατά Μαλτέζου από “Αλλαγή Πορείας”

Για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Μαλτέζος επιχείρησε να οικειοποιηθεί έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής…

% μέρες πρίν

Το ΙΚΤΕΟ Δρόμος αναζητά πτυχιούχο μηχανικό

Το ΙΚΤΕΟ Δρόμος αναζητά πτυχιούχο μηχανικό, για θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης , με τα κάτωθι…

% μέρες πρίν

Να παρέμβει το Δ.Σ. Ναυπλίου ζητάνε οι Εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ, με ψήφισμα που εκδόθηκε, μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν…

% μέρες πρίν