γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο νόμος επιτρέπει στους Δήμους να συγκροτούν ένα Γραφείο Τύπου με δαπάνες των φορολογουμένων. Επίσης με δαπάνες των φορολογουμένων, δημιουργείται μία ιστοσελίδα και ενδεχομένως σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι Δήμαρχοι, από άγνοια ή από ματαιοδοξία μετατρέπουν αυτά τα διαδραστικά εργαλεία επικοινωνίας με τους Δημότες και όχι μόνον, σε εξαθλιωμένα εργαλεία προσωπικής προβολής ή αποστεωμένες πινακίδες ανακοινώσεων. Κάπως έτσι χρησιμοποιούν και τις Συνεντεύξεις Τύπου τις οποίες παραχωρούν, χρησιμοποιώντας τους πρόθυμους (ή αμειβόμενους) δημοσιογράφους σαν μικρόφωνα αναμετάδοσης ύμνων προς το πρόσωπό τους, μέσω μεγαφώνων που ο κόσμος τα ονομάζει ΜΜΕ.

Για να μην θεωρηθώ πικρόχολος και φιλοκατήγορος, σας παραπέμπω να δείτε πως προβάλλει ο Γιάννης Μαλτέζος τις υπηρεσιακές συναντήσεις που κάνει με κάποιον Υπουργό για θέματα του Δήμου. Συνήθως, στέλνει στα ΜΜΕ μια φωτογραφία σε ένα τραπέζι ή απεικονίζεται όρθιος σε διαχυτική στάση με τον Υπουργό και μια τυπική λεζάντα, του είδους, «Συναντήθηκα με τον και μίλησα μαζί του για τα θέματα που μας απασχολούν, σε πολύ θετικό κλίμα. Ο… ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου και θα επισκευθεί το δήμο στο προσεχές διάστημα». Δηλαδή… Τρίχες!

Δεν μας λέει τι ζήτησε ούτε τι έλαβε. Μας κοτσάρει μια φωτογραφία και νομίζει ότι το πόπολο σκάφτεται πως «Είναι σπουδαίος ο Μαλτέζος (ο κάθε Μαλτέζος). Συναντήθηκε με ένα Υπουργό». Λάθος του.

Οι Πολίτες λένε «πάλι ταξιδάκι έκανε, βόλεψε και κάποιο δικό του που είχε ένα αίτημα και μας πουλάει και μούρη»! Και το λένε για όλους εκτός….

Νίκος Σταυρέλης

Εκτός από τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη ο οποίος, επί 7 μήνες αποδεικνύει καθημερινά ότι σέβεται τους Δημότες, τον Όρκο που έχει πάρει και τον εαυτό του. Ανεβαίνει στα Υπουργεία με συγκεκριμένη ατζέντα. Θέτει τα θέματα, κερδίζει ή χάνει και επιστρέφοντας στον Δήμο που διοικεί, ενημερώνει τους συνδημότες του –με ειλικρίνεια- για το αποτέλεσμα της δημοτικής βενζίνης που έκαψε και του χρόνου που στέρησε από άλλα Δημαρχιακά του καθήκοντα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, που διαδέχθηκε τον φίλο Βασίλη Νανόπουλο, εκτός από διεκδικητικός και έχει λόγο. Κάθε τόσο τον ακούμε να λέει… «Αυτό το είχαμε υποσχεθεί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες». Μπορεί να διαφωνείς με αυτό που κάνει αλλά… ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ!

Εδώ, στο Δήμο Άργους Μυκηνών, το μόνο που ακούμε είναι «Δεν έχουμε προϋπολογισμό». Προσφάτως το έχουν αλλάξει λίγο και λένε «Δεν είχαμε προϋπολογισμό». Ο κόσμος όμως σκέπτεται… «Δεν σας δίνουμε άλλη  ανοχή» ή ακόμα χειρότερα πράγματα.

Η σωστή λειτουργία του Γραφείου Τύπου δεν είναι θέμα προσώπου που το διαχειρίζεται ούτε υπόθεση ενός γραφιά. Είναι θέμα κατευθύνσεων που θα δοθούν στον έχοντα την ευθύνη και, βέβαια, επάρκειας σε γνώσεις και δυνατότητες που έχει ο συνεργάτης. Η λειτουργία του Γραφείου Τύπου οφείλει να έχει ως σκοπό και αποστολή την ενημέρωση των Δημοτών επί πραγματικών στοιχείων και όχι επί προθέσεων ή εικονικής πραγματικότητας. Την Ενημέρωση και όχι την Προβολή της κακιάς ώρας ή την εξωτερίκευση υπαρκτών απωθημένων.

Η προβολή και τα απωθημένα είναι «άλλου παπά Ευαγγέλιο». Αλλά γι’ αυτό θα γράψουμε κάποια άλλη στιγμή.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν