36ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου

46

Το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό, το οποίο είναι θεσμός για το Πορτοχέλι και την Ερμιονίδα και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, φιλοξενεί και φέτος καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν έργα κορυφαίων συνθετών, καθώς και επιστήμονες και ερευνητές μεγάλου βεληνεκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέροντας πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου.
Το φεστιβάλ συνεχίζει το μουσικοπαιδαγωγικό όραμα του ιδρυτή του Γιώργου Μάνεση και όπως φαίνεται στο φετινό πρόγραμμα δύο συναυλίες δίνουν το βήμα σε νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες – Έλληνες και Αμερικανούς – οι οποίοι μέσα σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα αρμονίας, ζωντάνιας, χαράς και συλλογικότητας αγγίζουν υψηλότερα επίπεδα της τέχνης τους και εξελίσσονται. Ακόμα, εγκαινιάζονται νέες και σημαντικές συνεργασίες, όπως με την Όπερα του Augsburg και το Opera Festival Asia.

Με ανακοίνωσή τους, οι βασικοί συντελεστές διοργάνωσης μας προσκαλούν μα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

«Σας περιμένουμε με χαρά στο μουσικό μας ταξίδι» λένε και απευθύνουν δημόσιες ευχαριστίες στον Δήμο Ερμιονίδας, τη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου, τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου καθώς και τους λοιπούς χορηγούς για την ευγενική και τόσο σημαντική υποστήριξη του Φεστιβάλ, το οποίο για πάνω από τρεις δεκαετίες συμβάλλει καθοριστικά στην πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής».

Το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό θα διεξαχθεί από 20 Ιουλίου 2024 έως 10 Αυγούστου 2024, στο Κτήμα Μάνεση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο https://phifestival.com/ekdilosis/